Hrvatska puna ljepota: Delnice ogrnute snježnom bajkom!
H

Već je dobro poznato da Lijepa naša obiluje prekrasnim mjestima. Bilo da se radi o morskim adresama, onima na planinama ili pak mjestima u unutrašnjosti, svako od tih mjesta krije svoje ljepote, svoju neku čaroliju koja ostavlja bez daha i riječi. Tako je naš odabir ovog puta pao na Delnice, na predivno mjesto u Gorskom kotaru.

Snijeg, idila, zimska čarolija i jedna ledena, hrvatska bajka – tako bismo opisali Delnice koje su u ovo doba prekrasne i ogrnute snježnim pokrivačem. Osim što se Delnice mogu pohvaliti sa svojom prirodnom ljepotom koja do svog posebnog izričaja dolazi upravo u ovo zimsko doba, Delnice su ujedno, prema nadmorskoj visini, i najviši grad u Hrvatskoj.

Pogled na Delnice s vidikovca Petehovac, fotografije: David Matković

Tako se s nadmorske visine od 1528 metara pruža pogled na bijelu dolinu kao iz bajke, prošaranu crvenim krovovima kuća koje se sramežljivo uzdižu iznad bijelog pokrova, okruženu zimzelenim drvećem. Zaista nevjerojatan prizor i ugođaj, kao da gledamo sliku naslikanu raznim bojama i emocijama jer ne možete nikako ostati ravnodušni kada se pred vama pružaju ovakve ljepote.

Zato ovaj gradić od oko šest tisuća stanovnika jedva čeka nove posjetitelje željne zimske bajke, snježne čarolije i trenutaka koji se pamte! Delnice su naša topla zimska preporuka i jedino ćemo reći da sigurno nećete požaliti ako se uputite u istraživanje ljepota ovoga kraja.

Vidikovac Petehovac, fotografija: David Matković

Fotografije: DAVID MATKOVIĆ

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci