Posjetili smo Boutique Hotel Kaštel u Motovunu. Izgubili pojam o vremenu, pronašli ljepotu i mir.
P

Istra je magična. Krije toliko divnih kutaka, bogatih iskustava, toplih emocija za sve koji nakon što prođu tunel Učku i već pri prvom pogledu na zelenu viziru podno stijena velike planine traže mir, ugodu i uživanje.

Zemlja bogata plodovima. Zemlja vrijednih ljudi. Zemlja dobre poduzetničke klime. Zemlja jedne iznimne energije mira. Često ističem kako živimo u najljepšem kutku svemira, mi s Kvarnera, a nekako prešutim da jedan od razloga tome i što nas od terra magice dijeli jedan tunel i nekih 20tak minuta vožnje.

U nekim sam mlađim danima hitala ka morskim destinacijama i ljepotu uživanja pronalazila u mjestima poput Rovinja i Poreča. Mjestima u kojima se valovi razbijaju o obalu  i snagom trenutaka razbijaju sve nevolje nakupljene u danima tjednima, mjesecima prije. Reset.

Zadnjih godina srce kuca drugačije i najsretnije je kad se gubimo, ali i tražimo po unutrašnjosti polutoka koji ništa ne nudi polovično. Hum, Grožnjan i.. mali div velikog srca – Motovun.

Mali div velikog srca – Motovun.

Da, Motovun. Koliko mu je ima zvučno i životno toliko su zvučne i životne kulise ovog posebnog gradića. Motovun je posebno osjetilan, koloritan, magičan. Ima u njemu i doze romantike i mistike koja se probija već s prvim zrakama sunca. Ne treba to čuditi, Motovun je ipak dom filmova, a znamo da filmovi uvijek nose karaktere, nove dimenzije, dramatike. Motovun je dom i priča i narodnih predaja od kojih je najpoznatija ona o Velom Joži,  a znamo da one nose posebne simbolike i dubine.

Boutique hotel Kaštel. Kaštel naših emocija u kojem smo sačuvali i očuvali prekrasne obiteljske trenutke.

Motovun je u našem slučaju dom i prekrasnog Boutique hotela Kaštel. Naše baze i savršene oaze. Hotel Kaštel ima ono nešto, ima svoje ja. Dok samouvjereno stoji na samom vrhu gradića i doima se vrlo plemenito i karakterno, gard pada kada zakoračite, upoznate osoblje i obuzme vas toplina.

Klasičnog uređenja s brojnim detaljima, prva predrasuda koja pada je da je hotel mali. Imate osjećaj da nije moguće da je drugačije je je cijeli gradić skučen, međutim, iznenadit ćete se!

Hotel je prostran, stalno smo otkrivali nove vanjske i unutarnje prostore.

Kaštel dobrih emocija i kvalitetnog odmora.

Vrt u koji smo, naravno, slušajno, zašli je d-i-v-a-n. Nazvali smo ga tajni vrt. Dok pogled puca na obronke i zelenilo, dok ptičice u svom ritmu pripovijedaju neke svoje teme, mi smo jednostavno.. upijali i uživali.

Kraj vrta se  nalazi jedan multifunkcionalan prostor za koji smo isprve čak mislili da nema veze s hotelom. Krivo! Naravno da ima,  a osim jednog izložbenog dijela vezanog u Motovun Film Festival ima i par super animacija za djecu. Naši klinci su se ovdje stalno vraćali!

“Tajni vrt”

A sada se vratimo u unutrašnjost. Hotel ima unutarnji grijani bazen i wellness zonu i naravno da je našoj djeci ovo bila omiljena aktivnost. A ni nama nije teško pao boravak u bazenu s pogledom na vrt i u sauni.

U jednom danu bar smo tri puta išli na bazen. Jer djeca…

Sve sobe su opremljene klima uređajem i grijanjem, privatnom kupaonicom (uključuje ručnike, higijenske potrepštine, sušilo za kosu), WiFi pristupom, sefom, telefonom i televizorom. Kako lijepo navode na internetskoj stranici – svaka soba ima svoju priču. Hotel raspolaže sa 33 sobe koje su podijeljene u sljedeće kategorije: standard, superior, hotelski apartmani i ekskluzivne sobe sa balkonom. Hotelske sobe mogu ugostiti do 70 osoba.

Ono što nas je dodatno ugodno iznenadilo je i prostorija za večeru. Toliko lijepa i šarmantna, a uz vatru iz kamina, Kozlović muškat, sekciju istarskih sireva i salama, ali i mousse za desert… vrijeme stane. Je li i vama najdraža stavka doručak kad ste u nekom hotelu? Ako je, onda  imajte na umu da ćete uživati u bogatom izboru i lijepom ambijentu! Djeca zadovoljna, zadovoljni roditelji!

Loša strana – računajte na koji kilogram više. 😉

Okruženi šumama i vinogradima, starim zidovima i zidinama, usporili smo vrijeme i upili smo prostor.

Osim poznate vanjske terase koja pruža ugodu pod krošnjama, nemojte se iznenaditi ako pronađete i koju unutarnju terasu. Nisu skrivene, ali mi smo ih tako nazivali jer nam je pasalo uz ambijent koji nas je okruživao.

Kaštel ima dušu. Osjetit ćete je u osmijehu dobrodošlice, isprici što je velika gužva koju nisu očekivali, hodnicima koje krasi crveni tepih i po kojima ćete se možda koji put i izgubiti.

Ali, pronaći ćete kvalitetno vrijeme za svoje najdraže. I za sebe. Pronaći ćete vaš kutak vremena i prostora koji vam nudi praznu stranicu da ispišite svoju motovunsku štoriju.

Neka bude zabavna, ugodna, možda čak i malo zagonetna. Baš poput boutique hotela Kaštel i baš poput boutique destinacije kao što je Motovun. Mali div velikog srca koji će vas zagrliti poput dobrog prijatelja. Onom kojem se jedva čekate ponovno baciti u zagrljaj!

I još dobrih vijesti za kraj! Iskoristite posebne ponude i jednostavno.. uživajte.

Informacije:

Boutique hotel Kaštel,  Trg A. Antico 7, 52424, Motovun,

Kontakt telefon: 052 681 607, kontakt mail: info@hotel-kastel-motovun.hr

Službena internetska stranica je na linku. 

Pripremila: Marija Mažar

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci