ZTC

„Već je kasno, al’ nikad nije kasno.“ – upravo ove riječi upućujemo onima koji žele sutra krenuti u pripreme da svoje tijelo dovedu u formu za ljeto i plaže. Bez panike, nije vam pobjegao „zadnji vlak“, još se stignete ukrcati u klesanje tijela i uma za sunčane dane koji nam dolaze.

Mnogima je cilj smršavjeti kako bi ‘uletjele’ u baš one fansy kratke hlačice, a to ne ide tako lako. Kilogrami neće sami „dolje“, a ono što najgore sebi i svome tijelu težeći tom cilju možete učiniti jest – gladovati. Dakle, papati treba, ali više manjih obroka. Izbacite čokoladu i ostale slatkiše (no, to već znate i ne otkrivam vam nikakvu ‘toplu vodu’), a umjesto šećera možete npr. koristiti steviu. E da, ona mi je ‘otkriće’.. papaš slatko, a kalorija nigdje!

Drage dame, drugi korak je pokrenuti se.. napokon.. jer ako to ne učinite, e onda vam nikakvo gladovanje neće pomoći jer ćete izgubiti na težini, ali će vam tijelo izgledati ‘labavo’. Žene i s kojim kilogramom „viška“ izgledat će privlačnije ako je to tijelo čvrsto, od mršavica koje nemaju grama mišića na sebi – kažu pripadnici jačeg spola (ok, ovo ‘jači-slabiji’ spol tema je za sebe, al’ hajd’ da ih tako nazovemo 😉 ).

Michael po tko zna koji put preporuča cirkularne treninge, npr. tri puta tjedno u terminima: ponedjeljak – srijeda – petak. Ponavljat ću se jer Repetitio mater studiorum est“ – potražite savjet trenera i napredak će biti vidljiv. Iron Gym vam nudi i besplatne uvodne treninge s trenerom. O da, volimo riječ ‘besplatni’ je l’ da? Pa, ako vam se nešto nudi, a za što ne trebate ni kunu izdvojit, zašto ne iskoristite tu priliku i neka vas to motivira i pokrene. Ljeto je sve bliže moje dame i sad je zadnji tren za trk u Iron Gym.

O prehrani se također možete savjetovati s Michaelom, a ja ću vam odati jedan fini receptić kojega napravim ponekad navečer, i onda ujutro imam spreman doručak te zalogaj za poslijepodne ;).

Pita s jabukama i rižom:

3 bjelanjka, 30 g bijele riže, 10 g rižinih pahuljica, 100 g naribane jabuke, 1 dcl običnog jogurta,

2 velike žlice WHEY PROTEINA (ja osobno koristim onaj s okusom jagode, ali izbor prepuštam vama).

Priprema: sve sastojke promiješati, staviti u tavu/posudu te peći na 180st. cc 45 minuta. Pecite na papiru za pečenje. Dobar tek! 

p.s. Da ne zaboravim za one koji broje kalorije – Dakle, kalorijski sastav i omjer makronutrijenata:

 389 kalorija, ugljikohidrati: 52 grama, proteini: 31 gram, masti: 2 grama

Pripremili: Helena Anušić i Michael Ban IRON GYM RIJEKA

Kancelarija bar