Riječanka Hanna Host otkriva sve o svom talentu i filmskom make up-u!
R

Iako je maškarano ludilo iza nas, i moramo priznati jako smo uživali u tom veselom i radosnom razdoblju. Mi se još uvijek teško opraštamo od maski, pa danas donosimo zanimljivu priču.

Danas donosimo jednu veliku priču iz Rijeke. Mlada Riječanka nas je oduševila svojom kreativom i make-up umijećem i baš nas je inspirirala u ove (post)maškarane dane.

Razgovarali smo s Hannom Host, 21-godišnjakinjom i studenticom filmske šminke u Birminghamu, u Velikoj Britaniji.

Oduševile su nas tvoje make-up sposobnosti koje objavljuješ na Instagramu. Idemo kronološki – kako i kada si se zaljubila u make-up?

Kao prvo, hvala vam puno! Kao mlađa sam trenirala sinkronizirano plivanje, predivan sport koji zahtjeva nošenje izražene šminke tijekom nastupa, stoga bih rekla da je tu započeo taj interes za šminku. Tijekom osnovne škole sam uvijek mami uzimala šminku i igrala se ispred ogledala. Uz to, od malih nogu sam obožavala crtati. Negdje početkom srednje škole sam odlučila spojiti tu ljubav prema make-upu i crtanju te sam tako krenula raditi face i body paint makeup lookove.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hanna Host (@looxbyhh)

Studiraš u Engleskoj u Birminghamu, što točno? 

Studiram na fakultetu koji se zove University College Birmingham (UCB), a studij u pitanju se zove Hair and Media Make-Up Specialist. Smjer uključuje niz predmeta akademske i praktične prirode na kojima učimo razne stvari od izrade perika i umjetnih brada do prelijevanja silikona, izrade hiper-realističnih skulptura i kalupa za prostetiku.

Osim toga, naši ispiti uključuju izvršavanje opširnih istraživanja raznih tema unutar svijeta filmske industrije te pisanje referata i eseja o istima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hanna Host (@looxbyhh)

Jako zanimljivo! Kako si se odlučila upisati baš taj fakultet?

U 4. razredu srednje škole moj je prvotni plan bio ići studirati mikrobiologiju u Dansku jer je, barem tada, fakultet tamo bio besplatan, a ja sam oduvijek imala interes za biologiju. No pošto je moj glavni hobi bio šminkanje (tu sam već dvije godine imala svoj makeup profil) moja mama je zapravo bila ta koja je napravila malo istraživanje i saznala za ovaj fakultet u Birminghamu. Pitala me da li bi ja možda htjela studirati šminku, na što je moj odgovor bio:

‘Postoji faks za šminku?’.

Ostatak je povijest, a ja trenutno završavam treću godinu na tom istom faksu za šminku.

Kako ti se sviđa studiranje u u drugoj državi. Koje su sličnosti/razlike?

Pošto sam odmah nakon završetka srednje došla u Englesku, nisam zapravo nikad okusila studentski život u Hrvatskoj, stoga tu ne mogu napraviti usporedbu iz prve ruke. Što se tiče samog života u Engleskoj, naravno, skuplje je nego u Hrvatskoj, no i plaće su veće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hanna Host (@looxbyhh)

Iz mog iskustva, ljudi u Engleskoj su puno otvoreniji i više prijateljski nastrojeni nego u Hrvatskoj.

Život u multikulturalnoj sredini kao što je Birmingham omogućio mi je da upoznam  ljude iz svih dijelova svijeta, različitih rasa, vjera i seksualnosti, te tako proširim svoje horizonte i na tome sam neizmjerno zahvalna.

Moji roditelji žive u Rijeci tako da me studiranje vani natjeralo na stjecanje samostalnosti i odrastanje možda malo ranije nego neke od mojih vršnjaka koji studiraju doma. To, naravno, ima i pozitivne i negativne strane, ali ja sam u cjelokupnosti sretna  ishodom. Nikad neću moći dovoljno zahvaliti svojim predivnim roditeljima što su mi omogućili ovu priliku i pružili podršku na svakom koraku.

E sad, gdje pronalaziš inspiraciju?

Bit ću iskrena, teško je ostati originalan u svijetu društvenih mreža gdje imaš osjećaj da je sve već napravljeno, stoga moji radovi obično uključuju rekreiranje tuđih s dodatkom nečeg mojeg. Obožavam horore i sve što je nadnaravne prirode, tako da često inspiraciju tražim i u filmovima, serijama i knjigama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hanna Host (@looxbyhh)

Koliko ti okvirno treba vremena za jedan ovaj ludi make-up?

Ja bih rekla da je prosjek 6 sati. Ako imam sreće taj dan i look nije zahtjevan, mogu ga završiti unutar 4 sata, a za neke lookove mi je trebalo i po 10 do 12 sati.

Kako je započela tvoja priča na Instagramu? Odnosno, kako si odlučila počet objavljivati make-up na društvenim mrežama?

Looxbyhh je zapravo započeo kao zajednički profil moje prijateljice Laure i mene. Na ljeto 2018., Laura i ja smo odlučile otvoriti Instagram profil za šminku, pomalo čak iz šale jer nam je bilo dosadno, a obje smo se voljele šminkati. Nismo objavljivale redovno, a opisi na objavama su nam uglavnom bile reference na tadašnju pop-kulturu i drame koje su se odvijale unutar svijeta beauty influencera.

Negdje sredinom 2019., Laura je odlučila prepustiti profil meni, a ja sam se krenula ozbiljnije baviti šminkom. Tu nije bila nikakva svađa kako su neki mislili, a Laura i ja smo i danas dobre prijateljice.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hanna Host (@looxbyhh)

Je li ti Instagram otvorio mogućnosti za neke suradnje?

Instagram mi je definitivno pomogao da svoje radove pokažem ostatku svijeta, a samim time i da me zamijete razni make up brandovi što mi je omogućilo suradnje. Da je netko 12-ogodišnjoj verziji mene rekao da ću jednog dana dobivati besplatnu šminku u zamjenu za objavu na Instagramu, ne bih mu povjerovala.

Imaš li kakvih planova za dalje? Želiš li se vratiti u Hrvatsku ili ostaješ u Velikoj Britaniji?

Trenutno sam na zadnjoj godini preddiplomskog studija u Birminghamu, a nakon završetka plan mi je ići završiti postdiplomski studij ‘Prosthetic Makeup’ na Falmouth Universityu, u gradu Falmouthu, na jugu Engleske. Nakon postdiplomskog, najveća mi je želja preseliti se u London i tamo se zaposliti u studiju koji izrađuje prostetičku šminku za produkcijske kompanije kao što je npr. Warner Brothers.

Iako volim Hrvatsku i to će uvijek biti moj dom, tamo nažalost filmska industrija nije izražena kao u Engleskoj, a samim time ni potraga za special effects/prosthetic makeup artistima.

Zaljubila sam se u život u Engleskoj i tu sam se pronašla.

U Hrvatsku se možda vratim jednog dana u starijoj dobi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hanna Host (@looxbyhh)

Draga Hanna, hvala ti na ugodnom razgovoru i inspiraciji. Naša iskrena želja je da se tvoje ispune. Tako vrijedna, mlada i talentirana – zaslužila si.

Foto: Hanna Host 

Prethodni tekst –PRATITE TRENDOVE? OVI STILOVI MANIKURE ĆE BITI U TRENDU 2023. GODINE

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci