ZTC

Danijel Knežević završio je osnovnu i srednju školu u Đakovu nakon čega je upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu kojega je završio (diplomski studij) s najvećom pohvalom (SUMMA CUM LAUDE).  Na istoj instituciji upisao je doktorski studij kojega i danas pohađa. Zbog iskustva koje je stekao radeći u malom hotelu u obiteljskom vlasništvu fokus svog znanstvenog i istraživačkog rada usmjerio je prema području upravljanja ljudskim potencijalima s posebnim naglaskom na hotelsko poslovanje. Međutim, cjelokupan znanstveni i istraživački rad je nešto širi i obuhvaća, osim već spomenutog područja upravljanja ljudskim potencijalima, područja organizacije i menadžmenta kao i šire područje poslovne ekonomije. Objavio je preko 10 znanstvenih i stručnih radova, mentorirao više od 20 završnih radova (stručnih i specijalističkih), a pisao je i novinarske članke za časopise. Trenutno je zaposlen na Europskoj poslovnoj školi Zagreb kao predavač i na funkciji je prodekana za nastavu. Također, zamjenik je glavnih urednika znanstveno-stručnog časopisa Obrazovanje za poduzetništvo i predsjednik je organizacijskog odbora Međunarodne konferencije o učenju za poduzetništvo – ICEL. Više od Danijelu možete saznati na

LinkedIn: https://hr.linkedin.com/in/danijel-knežević-64a935142

Facebook: https://www.facebook.com/danijel.knezevic.520

Kako je sve krenulo?!

Želja za osobnim razvojem i znatiželja moji su pokretači od osnovnoškolskih dana. Nisam volio osjećaj stajanja u mjestu, jer sam smatrao da ima puno stvari koje me mogu oplemeniti i da bi bilo šteta ne proučiti ih ili se barem na upoznati s njima. Vjerojatno zbog tog razmišljanja nisam odabrao struku u kojoj bih se usmjerio na samo jedno usko specijalizirano područje nego upravo ekonomiju koja mi omogućuje slobodu u promišljanju i djelovanju. Tragom toga i gimnazija je bila logičan odabir. Želio sam saznati stvari iz različitih područja ljudskog djelovanja (a posebno su me tada impresionirali filozofi i pisci). Ipak, za vrijeme studiranja većinu vremenu proveo sam proučavajući i promišljajući ekonomiju i kada sam završio studij znao sam da moj put tu ne staje. Pozitivan poticaj za nastavak školovanja i upisivanje doktorskog studija dobio sam i od mentora doc. dr. sc. Jakše Krište koji me nakon obrane diplomskog rada upitao želim li s njime raditi na članku povezanim s temom mog diplomskog rada. Naravno da sam pristao i to mi je iskustvo pomoglo da shvatim koliko uživam u radu na stvarima kao što je izrada članka. Također, smatrao sam da je znanstveno i stručno djelovanje kao pisanje i objavljivanje članaka način izražavanja koji meni odgovara. Promišljanje i traženje problema za doktorsku disertaciju bio je zahtjevan i mukotrpan posao, a na moje poglede na znanstveno-istraživački rad uvelike je utjecala moja mentorica prof. dr. sc. Nina Pološki Vokić.

Najmlađi si prodekan u nas, kako se snalaziš?! Koja ti je draža upravljačka ili nastavna funkcija?!

O tome kako se snalazim na funkciji prodekana za nastavu valjalo bi pitati dekana, kolege i studente. Posao je dinamičan, zanimljiv, a često i pun izazova. Ono sto mogu reći je da sam skupa s timom kolega uspio u nekim svojim operativnim ciljevima koje smo postavili prije početka akademske godine i da smo pozitivno utjecali na zadovoljstvo studenata. Funkcija nastavnika je svakako strast i poziv, ali upravljačka funkcija mi omogućuje da djelujem na poboljšanju nekih aspekata na koje kao nastavnik ne bih mogao utjecati, tako da je zadovoljstvo kombinacijom tih funkcija vjerojatno najveće.

Slobodno vrijeme…

Što se tiče slobodnog vremena, uživam u šetnjama po gradu sa suprugom ili u druženju i ispijanju kave s prijateljima.

Naglasio bih da je bitno prepoznati svoje talente, razvijati ih i uživati u plodovima svoga rada.

Pripremila: Maja Vizjak

Fotografija: Karim Kurtović

Hvala palačikarnica Choco cafe

Kancelarija bar