Grad koji kreira: Kava, kolač, revije Sekcije krojača i modnih dizajnera
G

Sekcija krojača i modnih dizajnera djeluje pri Udruženju obrtnika Rijeka od 2018. godine. Članicama je glavna misao vodilja za osnivanjem Sekcije bila spoznaja da je udruživanjem, zajedništvom puno lakše dolaziti do rješenja, ciljeva, da kroz zajedničke aktivnosti, podršku, dijeljenje ideja i saznanja mogu bolje promovirati svoju struku, ali i doprinijeti obrtništvu u cjelini. Sekciji se mogu pridružiti i članovi koji nisu obrtnici: svi d.o.o.-i, j.d.o.o.-i ukoliko imaju sjedište na prostornom obuhvatu Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle, Kostrena. Sekcija se predstavila na 12. Riječkim stepenicama gdje je pet aktivnih članica predstavilo svoj rad i kreativnost te su sudjelovale i na 14. Bundevijadi sa dvije modne revije. Ambicioznost se nastavlja odlaskom na 1. obrtnički sajam u Jastrebarsko u sklopu Cvjetne Jaske s ciljem podržavanja obrtnika i obrtništva. Upravo danas 7 naših članica sudjelovati će na 13. Riječkim stepenicama gdje će ponovo  pokazati svoju raznolikost i kreativnost. Više o Sekciji možete saznati na

Facebook: https://www.facebook.com/sekcijakrojaca.uorijeka .

Kako je sve počelo?

Okupili smo se s idejom promocije svoje struke, ali i ciljem da doprinesemo razvoju obrtništva u cjelini. Radom i udruživanjem želimo biti primjer mladim ljudima u struci, jačati svijest o krojačkoj struci i njezinoj vrijednosti te pokazati kako treba njegovati ljubav prema poslu i stvaralaštvu.

Foto: arhiva Sekcije

 

Daljnje ideje i ciljevi…

Nakon Stepenica polako ćemo pripremati kolekcije za Bundevijadu u Vrbovskom gdje ćemo ponovno s dvije revije predstaviti naše kreacije. I ove godine ćemo prisustvovati nekom interesantnom modnom eventu kao prošlogodišnjoj Bipa Fashion.hr, na kojem također možemo oplemeniti svoju maštu.

Više o modnoj reviji 13. Riječke stepenice…

7 naših članica i to: Krojački obrt Botun, Krojački obrt Stopica, Krojački salon Dajana, Lilium Dresses, Boutique Rival, Cro design studio i Dor Jan Felt sudjelovati će, 23.08.2019. s početkom u 20:30 sati i direktnim prijenosom na Kanalu Ri, na 13. Riječkim stepenicama. U slučaju kiše revija se odgađa za 30.8.2019.. Ono što nas također posebno veseli je da je rad i perspektivnost Sekcije prepoznala i jedna od najboljih banaka u Hrvatskoj, Erste & Steiermärkische Bank d.d., te kao sponzor pomaže njihovim aktivnostima. Ovim putem pozivam sve zainteresirane da dođu i pogledaju što nam to lijepoga naše vrijedne i kreativne snage Sekcije krojača i modnih dizjanera imaju za pokazati.

Studio Lilium Dresses
Krojački salon Dajana
Butik Cro design studio
Krojački salon Botun
Krojački salon Stopica
Butik Rival
Dor Jan Felt

Pripremila: Maja Vizjak

Hvala Corto Maltese

Fotografija: Deny Balaban naslovna, Josip Čekada fotografije kreacija za potrebe najave manifestacije Riječke stepenice

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci