Grad koji kreira: Kava, kolač, modni dizajn Duške Radotović
G

Duška Radotović završila je srednju stručnu spremu  u rodnim Vinkovcima, smjer hortikultura, cvjećarstvo. Slijedi prekvalifikacija – sss krojač, dizajner, isto u Vinkovcima. U Rijeci polaže majstorski ispit – majstor krojač ženske odjeće. Prvo zaposlenje joj je u Vinkovcima, u malom modnom salonu gdje brusi struku.

Dolaskom u Rijeku dogodila se prava ljubav na prvi pogled, radi u Riječkoj industriji odjeće, zatim u Lumiku kao vanjski kontrolor kvalitete odjeće te potom konačno otvara krojačni obrt Botun davne 2001. godine i kreće u privatne izazove.

Duška Radotović

Više o Duški i njezinom radu možete saznati na                                            

Facebook: krojački obrt-Botun

Web: www.binarnet.hr/krojačkiobrt-botun                                                                             

Kako je sve počelo?                                                                                                                       

Sve je krenulo spontano i prirodno još od malih nogu. Krojačke škare su mi u genima jer majka mi je bila krojačica u Vinkovcima kao i moja baka tako da krpice, krojevi, probe su sastavni dio moje mladosti. Isto tako moja velika ljubav je priroda i crtanje, naročito cvijeće, obožavam suncokrete, tako da u prirodi uvijek nađem inspiraciju, jednostavnost i mir te sve to pretočim u kreacije, modele po kojima često i crtam većinom cvjetne motive.

Kad crtam kreaciju uvjek imam i viziju žene kojoj taj model odgovara bilo da je to poslovna žena ili možda umjetnicka dusa. Svu tu ljubav i pozitivu klijenti osjećaju jer treba voljeti ljude, slušati ih izmamiti im osmijeh bilo nekom dosjetkom ili ljepom haljinom! Jer svaki novi dan je dar života. A život nema reprizu!!

Kako izgleda kreativan radni dan?

Moj radni dan počinje s kavicom i s nekom idejom u glavi koju nekad stignem nacrtati, a nekad mi pobjegne, ali uvijek nešto smišljam i to bilo gdje u autu, šetnji ili pred televizijom. Moj krojački obrt Botun je postao kao neko živo biće koje se ovija oko mene i ispunjava moje dane gdje ispijam većinu svojih kavica ako nisam na vrhovima Velebita ili Alpi ili pak u svom vrtu sa obitelji i kućnim ljubimcima i tako se dan za danom slažu kockice mog života.

Pripremila: Maja Vizjak

Hvala Corto Maltese

Fotografija: Deny Balaban

   

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci