Grad koji kreira: Kava, kolač, mikrofon Medee Market-Sindik
G

Medea Market-Sindik svoje osnovnoškolsko obrazovanje završila je u osnovnoj školi «Fran Franković» s odličnim uspjehom te je od matične škole dobila priznanje za promociju škole zbog osvajanja mnogobrojnih izvannastavnih aktivnosti na državnoj razini kao što je «Kvarnerić». Uz osnovnu školu, paralelno završava i osnovnu glazbenu školu «Ivana Matetića Ronjgova» u Rijeci, smjer glasovir u klasi prof. Jadranke Jurić. Sudjelovala je na mnogobrojnim koncertima, nastupima i seminarima u okviru glazbene škole. Trenutno pohađa drugi razred «Salezijanske klasične gimnazije» u Rijeci i nastavlja  školovanje u glazbenoj školi. Aktivnim pjevanjem počinje se baviti s 12 godina kada je sudjelovala u RTL-ovom show-u «Zvjezdice». Od tada sudjeluje na mnogobrojnim pjevačkim natjecanjima i postiže zapažene rezultate: Dječji mikrofon ( I. nagrada), ZTC traži zvijezdu ( I. nagrada), međunarodni festival «Čarobna frula» ( I. nagrada), međunarodni festival «Blejski mikrofon» ( I. nagrada), međunarodni festival u Brežicama ( GRAND PRIX ), Kukuriček ( GRAND PRIX) , Duga Resa Fest ( GRAND PRIX ) te Prvi glas Zagorja ( GRAND PRIX ). Njena solistička glazbena karijera počinje 2018. godine izdavanjem  dueta s Damirom Kedžom «Ne mogu iz dana u noć». Drugim singlom «Moja je ljubav plava» uspješno se kao najmlađa sudionica predstavlja na 21. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku. Više o Medeji možete saznati na

Instagram: @medea.sindik

Youtube kanal: Medea Market-Sindik

Kako je sve krenulo?

Od malena sam bila kreativno dijete. Već od malih nogu slušam kvalitetnu glazbu s obzirom na to da potječem iz glazbeno nadarene obitelji. S pet godina se javlja ljubav prema glazbi te su me roditelji upisali u dječji zbor «Mali Riječani» i s njima sam ostala 3 godine. U drugom razredu osnovne škole upisujem glazbenu školu, a smiješna anegdota je vezana za prijemni ispit gdje sam, nakon što sam vidjela da sam druga na listi, izjavila da ne moram ni upisati glazbenu školu ako nisam prva na listi. Takva sam ja; cjepidlaka i nikad zadovoljna u potpunosti. Nakon RTL-ovog show-a «Zvjezdice» shvatila sam da je to moj poziv i da me to čini sretnom i ispunjenom. Ono što je za mene karakteristično je emocija koju se prilikom svakog nastupa trudim prenijeti publici i slušateljima. Izbirljiva sam po odabiru pjesama koje pjevam i snimam jer biram samo pjesme koje osjećam i u kojima pronalazim sebe. Druge pjesme ne želim izvoditi. Trenutno sam više fokusirana na škole jer su one ipak najbitnije i želim kvalitetno nastaviti svoje obrazovanje.

Kako je biti pjevačica i učenica u gimnaziji?

Uglavnom jako naporno, jer uobičajeno je da imam nastupe vikendima, rijetko kad se dogodi da imam neki nastup preko tjedna, tako da sam dosta često vikendima zauzeta. Trudim se sve obaveze završiti preko tjedna jer najčešće ne stignem vikendom. Smatram da moj “posao” nema veze sa školom te nitko zbog toga ne bi trebao raditi nikakve iznimke, ni profesori ni kolege iz razreda. Drago mi je što me većina društva zaista voli zbog karaktera i onoga što sam a ne zato što trenutno imam neku vrstu popularnosti.

Osim glazbom intenzivno se baviš i sportom, i to ne bilo kakvim…

To je jedna informacija koja je manje poznata o meni: Bavim se borilačkim sportovima i to vrlo uspješno, dodala bih, već pet godina.  Jednostavno nakon cijelog dana kojeg provedem praktički sjedeći, trebam se negdje ispuhati. Dogodilo se slučajno da sam bas izabrala borilački sport zapravo. Trenirala sam kao mala jako puno sportova i nisam se pronašla niti u jednom, osim u kickboxingu.

Za kraj vizija…

Planovi za budućnost su završavanje srednjih škola i upisivanje, a potom i završavanje fakulteta. Želim živjeti glazbu jer smo glazba i ja neraskidivo povezane. Uz pjevanje, veliku ljubav ispoljavam prema glazbenoj produkciji i voljela bih se u budućnosti okušati i u tom segmentu glazbene umjetnosti.

“Go ahead and do it, because you’re going to do it anyway!”


Zahvala: Boonker

Foto: Nikki Vancaš/privatni arhiv M. M. S.

Pripremila: Maja Vizjak

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci