Grad koji kreira: Kava, kolač, MC Fran Žiković
G

Fran Žiković svestrani je mladi muškarac koji sam čeka kada će nešto organizirati i priraditi vrhunske evente. Završio je srednju Ugostiteljsku školu u Opatiji i imao odlične rezultate u sportu koji su mu obilježili jedan dio života, a to rukomet. Prošao je gotovo sve mlade reprezentacije, dva puta bio je najbolji golman na internacionalnom turniru u Neuss-u u Njemačkoj i više puta na bazi Hrvatske. Završio je 3 godine Fakulteta za menadžment u Iki i donio diplomu doma iznenađujući majku i sebe. Na Fakultetu postao je predstavnik stručnog studija, predstavnik sportskog društva Fakulteta. Uspio je u tome da se ukinu negativni odnosno minus bodovi, a za sport organizirao je posjet Parizu te nekoliko puta i Beograd na predivnim turnirima. Osim što se bavi organizacijom evenata, piše pjesme te mu uskoro izlazi zbirka pjesama. Bavi se i humanitarnom radu. Od sada je odrađeno gotovo 500 različitih nastupa, diljem lijepe naše. Projekt Tight Chaos nastao od ideje da uz instrumente ide DJ-a.

Kako je sve krenulo?
Odmalena sam volio stage, već kao 5 godišnjak u malim manekenima sam osvojio 1 mjesto u PGŽ-u.Volio sam mikrofon, a nisam znao pjevati no zato sam znao pričati i to je ostalo i danas. Tako da svojom energijom stvaram odličnu interakciju s publikom i samim time atmosfera u klubovima bude vrhunska!

Tvoja motivacija…
Najveća inspiracija i uzor mi je otac. Nažalost pokojan od moje 10-te godine. To je Čovjek koji je u invalidskim kolicima: osvojio moju majku, završio medicinski Fakultet, dao magistarski rad, predavao, pa inicirao društvo invalida grada Rijeke i invalidsku plažu Kostanj na Costabelli i ono najbitnije posvojio mene! Sada nakon što se sve izdogađalo u 7 godina rada, kockice su se posložile i to životne i poslovne. U braku sam s najjačom ženom na svijetu, uživam u svakom trenutku sa sinom Veniom. Već me zasjenio odavno i izgledom te medijski, a sad ima taman navršava prvu godinu pa nismo htjeli stati, već smo išli, što se kaže do 30-te riješiti sve i sada čekamo curicu imena Amelie. Zanimljivost je da termin pada na našu godišnjicu braka. Uz sve to moj jackpot za posao i privatni život je sestra po drugoj materi Katarina Sabočan. Inače stručnjakinja za marketing na Radio Korzu. Ona je desna ruka, lijeva noga, pola mozga i dio moga srca. Ona i ja imamo takav odnos da imamo 35 h za organizirati event iz temelja i uspijemo se pokačiti i po jedan sat ne pričati, ali event je odrađen i to je bilo najbitnije.

Reci nam malo više o projektu Tight Chaos!
Ekipa je pomiješana vrhunskim glazbenicima i ciljano tržište je Europa i Svijet! Dio ekipe su glazbenici popularnog Scifidelity Orchestre finale Supertalenta te nekoliko mojih dragih ljudi oni čine Tight Chaos. Ideja o Tight Chaos-u nastala je jedne vruće ljetne noći 2018 u poznatom klubu na Jadranskoj obali. Svi znamo kako dobro novi i stari hitovi zvuče ali kako zvuče u jedinstvenoj i sasvim posebnoj izvedbi Dj-eva, uz originalne zvukove violine, saksofona i bubnjeva s MC-ijem? Na to pitanje imaju odgovor samo vrhunski umjetnici koji čine brand Tight Chaos-a! Tight Chaos je glazbeni spektakl koji spaja stranu komercijalnu glazbu sa zvukom funk-a, reggae-a,elektronske glazbe, RnB-a (i ostalih žanrova koje ni da želimo ne stignemo nabrojati), uz žive instrumente i mastera ceremonije koji će podignuti atmosferu do usijanja. Svaki zvuk, ton i ritam je za sebe poseban, ali kada su oni usklađeni, zvuče vrhunski i drugačije, znat ćeš da se radi o Tight Chaosu, ekipi koja će ti pružiti novi i poseban doživljaj već poznatoga! Nemamo alibi, a probudit ćemo chaos u tebi…chaos vrhunskog doživljaja muzike i zabave. Ciljevi su inozemno tržište u 2020, već smo u kontaktu i dogovoru s nekoliko gradova kao npr: Zurich, Pforzheim, Marrakech,Casablanca, Oslo i ono najljepše što se svi nadamo je turneja USA. S obzirom na to da nam violinistica Marthy inače boravi u LA-u, to bi bio njen zadatak. Idemo polako, step by step, za početak odraditi ljeto na našoj obali, a usput dogovarati velike stvari. Možda i koju autobiografsku pjesmu izbaciti, nikad se ne zna. Poncije (Filip Horvat) je producent, a ja tekstopisac, tako da ništa nije nemoguće.Tko čini Tight Chaos: DJs : Danny Black, Forthdancer, Poncije, Genius; violine : Marthy, Avi Fay ; saksofon: Joshua K, Ante Valčić; bubnjevi: Abby K; MC: Frankye Zee (ja), Poncije.

Gdje te možemo sresti…
Zamet, Zamet i Zamet. Drugi dnevni boravak je Bomboneta na Zametu i najfinija kava mog dragog prijatelja Egona + cijela ekipa. Isto tako zapadni dio koristim za šetanje našeg nabrijanca na 4 noge zvaničnog imena Nalla. Duracell vs Nalla, 0:10. I onaj najljepši dio s obitelji u prirodi, moru, ma bilo gdje!

Svaki dan je nova prilika da usrećiš sam sebe, a sreća se osjeti bez fizike, materije i ičeg sličnog! Sreća je kemija, sreća treba samo formulu, a na tebi je hoćeš li ju zakomplicirati, meni je sreća 1 i 1 i valjaju i 2 i 11.


Pripremila: Maja Vizjak

Fotografija: Deny Balaban/privatni arhiv

Zahvala: Book caffe Dnevni Boravak

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci