Grad koji kreira: Kava, kolač, krojačke škare Dajane Hlače
G

Dajana Hlača je vlasnica krojačkog salona “Dajana”. Završila je Trgovačku školu, smjer krojač odjevnih predmeta po mjeri, muško, ženskog i dječjeg. Sudjelovala je na mnogim revijama, a lani po prvi puta i na Riječkim stepenicama, te ove godine opet sa dva modela. Za revije radi avangardne stvari, nenosive za svakidašnji dan, tako je na jednoj reviji Josipa Lisac izjavila da bi sve te modele nosila . Kada je u Rijeci Boris Kosmač organizirao revije, obično ga je oblačila u nešto posebno. Sudjelovala je u emisiji “Kafe” na radio Rijeci gdje je imala intervju.

Čest je gost u Novom listu u rubrici “Life”. Obzirom da već 30 godina ima salon i veliko radno iskustvo, nije morala polagati za dobiti licencu majstorskog ispita  već ju je automatski dobila. Obično ima dvije djelatnice u salonu i šiju sve –  od muških odjela, vjenčanica te rade sve vrste odjevnih predmeta i različite usluge popravaka.

Dajana Hlača

Kako je sve počelo?

U mladosti sam bila jako kreativna i šivala lutkicama i oduvijek sam znala da ću se ovim poslom baviti. Čim sam završila školu, zaposlila sam se kod jedne privatnice, a nedugo nakon toga odmah sam otvorila vlastiti salon.

Foto: Life, Novi List, autor: Ivica Tomić
Fotografiju ustupila sugovornica.

Kako izgleda jedan radni dan u salonu?

Vrlo dinamično u najmanju ruku, što odgovara meni i mom karakteru, ali i mojim mušterijama vjerujem.

Šta je za tebe moda i dizajn?

Sve. Volim vidjeti kako netko svojom odjećom govori o sebi. Još uvijek sam sretna i zadovoljna u poslu! Smatram da je najbolje u životu kad čovjek nađe posao koji voli, tada se i rezultati vide i u poslu i na čovjeku!

Pripremila: Maja Vizjak

Hvala Corto Maltese

Fotografija: Deny Balaban

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci