NaslovnicaINSPIRACIJAGrad koji kreira: Kava,...

zadnje objave

Grad koji kreira: Kava, kolač, kist Nise Hrvatin Petrović

Nisa Hrvatin Petrović magistra je primijenjenih umjetnosti, diplomirala je pod mentorstvom profesora Nenada Robana i Aljoše Brajdića s diplomskim radom *»Vizualni identitet predstave: Mali princ»* na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci 2015.  Pohađala je Prvu sušačku gimnaziju u Rijeci, ali od malena se bavi raznim vrstama umjetnosti- likovnom, dramskom, plesnom. Kroz školovanje bila je u doticaju s raznim likovnim područjima među kojima se profilirala najviše u dizajniranju nakita te stvorila brend Nisa design te likovnom oblikovanju i stvaranju scenografija i lutaka za predstave: Trsatski zmaj, Beba Bebač, Mali princ, Mala sirena, Magic Musical, Budalaste želje itd. Za predstavu *Trsatski zmaj* GKL-ka Rijeka osvojila je nagradu za najbolju scenografiju i lutke na 9. Malom Maruliću u Splitu 2016.godine i županijsku nagradu za kulturna dostignuća u 2016. godini. Godinu dana je stažirala u GKL-Rijeka gdje je s ostalim tehnolozima izrađivala lutke i scenografiju za predstave Snježna kraljica, Beba Bebač, Mala sirena, Moje tijelo i Pipi duga čarapa. Članica je HDLU Rijeka i trenutno radi na projektima Magic Musical produkcije Studia Maraton i Linguae (škole stranih jezika) za dvoranu Vatroslav Lisinski; na predstavi Morin san Teatra ZVRK, vodi radionice za djecu u sklopu Doma Mladih i stvara dizajnerske proizvode u sklopu svojeg brenda Nisa design.

Nisa Hrvatin Petrović i Maja Vizjak

Više o njezinim proizvodima možete saznati na facebook stranici: Nisa design, a o umjetničkom radu- scenografijama i lutkama na facebook stranici Nisa Hrvatin.

Reci mi malo više o Nisa designu?

Nisa design je nastao na trećoj godini fakulteta na nastavi Oblikovanja nakita kod profesora Nenada Robana gdje sam prvo stvorila kolekciju nakita od paus papira što sam prezentirala na mnogim izložbama kao što su *Primijenjena umjetnost* APURI u Rijeci; Izložba *PULP 4* Greti u Zagrebu; Dan D opet u Zagrebu *Dizajnersko društvo,* PULP_urban art wear te *,te PULP 3 & Roban* u Galeriji Kortil u Rijeci.

Potom nastaje druga kolekcija u sklopu mojeg diplomskog rada prema kojoj je danas Nisa design više poznat…

Onda je nastao i *Space shapes* kojemu niti ja nisam mogla odoliti…

Da, potom sam razvila novu kolekciju *Space shapes* nakit od pleksiglasa kojeg danas najviše povezuju uz brend Nisa design. Svemirski oblici nastaju kompjuterskim moduliranjem fotografija prirode čija je prvobitna namjena da budu planeti za predstavu Mali princ.

Mali princ je predstava predmet-lutkarstva, koju sam likovno oblikovala i režirala uz veliku podršku Gradskog kazališta lutaka Rijeka, a potom sam osmislila i dizajnerske proizvode inspirirane predstavom. Nakit i grafički listovi prezentirani su na brojnim grupnim izložbama poput TRIANGLE projekta u Bentlageu (Njemačka), na Akademiji primijenjenih umjetnosti gdje sam pohvaljena za rad u primijenjenoj umjetnosti, *Ars, artis(t)- feniminum* u Kortilu u Rijeci, primanje novih članova HDLU-Rijeka u Guvernerovoj palači (Rijeka), *Guver Extravagant Gala by Eternity* u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci…

Inače gdje te se može sresti radno,  znam da si *na sve strane* zato te i pitam…

Da, svugdje me ima i to me raduje! Redovito sudjelujem na Art bazaarima u ExBernardiju sa svojim nakitom, također sudjelovala sam na brojnim izložbama i iz područja fotografije, grafičkog dizajna, eksperimentalnog crtanja. Tijekom studija bila sam dio HILOVV projekta u Veneciji gdje sam snimala kratkometražni film Riccardo Bonini pod mentorstvom poznatog režisera Rajka Grlića i na TRIANGLE projektu u Njemačkoj u Bentlageu (radionica tradicionalne grafike). Sudjelovala sam i na Youth in action projektima u Njemačkoj i Turskoj.

U zadnje vrijeme najviše sam povezana uz kazalište i nakit.

A gdje te se inače može sresti privatno?

Inače stalno obilazim razne djelove grada, posebno kazališta i Trsatsku gradinu gdje sam imala i svoju maturalnu zabavu i svoje vjenčanje. Volim i razna nova predivna mjesta koja su se otvorila u Rijeci. Popijem cijeđeni sok u Cukari Caffeu, pojedem svoj omiljeni kolač Mary Lou u Cacaou, sjednem i u Samovar na finu  bijelu toplu čokoladu. Veliki sam gurman, najbolje sam svakako jela u restoranu Draga di Lovrana, ali fini obroci se nađu u Nebulozi,  La rose, Na kantunu, Placa 51… Obožavam šetati uz lungo mare do Opatije, kastavskom šumom – gledati konje, motorom se zaputiti do Istre ili Gorskog kotara. Tu je i moj pas Moony i s njime šećemo po Grobničkom polju pa odemo na kolače u Aerosteaku gdje često gledamo avione i padobrance. Volim biti i dio raznih manifestacija tijekom cijele godine, česti sam gost premijera, otvorenja, Ljeta na Gradini. Volim moving, volim život!

Nisu sam upoznala pohodeći razne evente koje obje rado obilazimo. Djevojku kao ona teško je ne zamijetiti. Malo po malo došli smo i do ovoga intervjua, jer govori mi i sama da se s budućnošću ne opterećuje, sve se uvijek i onako posloži u pravom smjeru. Nije trebalo dugo da si  kliknemo. Imamo mnogo zajedničkoga, isto je tako i veliki radnik, zuji od projekta do projekta, radi na raznim predstavama u suradnji s dragim i pozitivnim ljudima koji imaju viziju i napominje s takvim se nastoji okružiti. Uvijek je otvorena za suradnju i spremna za nove izazove. Zanima je sve i svašta i govori mi  kao da sebe slušam! Ni sama ne zna gdje će je sva ta kreativa odvesti. A i rad s djecom joj je drag, svakako bi se voljela posvetiti i svojoj obitelji. Nisa, žena si koja inspirira!

Pripremila: Maja Vizjak, akademska slikarica i dizajnerica, jednostavno žena  koja motri, skuplja informacije i čeka trenutak inspiracije pa kreira! Životna filozofija joj je nešto kao *Jedi, moli, voli*, a kako zna da voli moći ćemo čitati. ….i danas opet ćemo sresti malu Maju, malu bistru, hitru pčelu Maju, Maju svima dragu Maju, …..sad pričaj život svoj….

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE