Gourmet priča Opatijske rivijere predstavit će najbolje od tradicionalne i moderne kuhinje!
G

Gourmet priča Opatijske rivijere tijekom sljedećih šest tjedana predstavit će najbolje od tradicionalne i moderne kuhinje brojnih restorana, konoba i oštarija s područja Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage i Ičića.

Od 9. svibnja pa do 16. lipnja ukusno osmišljenu priču temeljenu na autohtonim namirnicama ispričat će opatijski restorani Bianco&nero, Roko, Lungomare hotela Savoy, Dopolavoro, Ružmarin, Antica Osteria da Ugo, Argonauti hotela Milenij, Evergreen, Vongola, Slatina, sv. Jakov, Istranka, Camellia hotela 4 opatijska cvijeta te restorani hotela Palace, Ambasador i Kvarner. Pridružit će im se Ribarnica Volosko i konoba Valle Losca iz istog mjesta, bistro Yacht Club i pizzeria Roko iz Opatije, restoran Commodore u Ičićima, Lovranski pub i restoran hotela Excelsior u Lovranu, konobe Al ponte, Zijavica i Pescaria, restoran Johnson i grill Sport iz Mošćeničke Drage te pizzeria Sisol iz Brseča.

Svakog četvrtka u ovih 28 ugostiteljskih objekata posjetitelji će moći kušati posebno osmišljeni meni na bazi autohtonih namirnica po izboru šefa kuhinje, a među tim će se namirnicama u posljednjem tjednu manifestacije naći i trešnje. Naime, od 8. do 16. lipnja Gourmet priča Opatijske rivijere uključit će i Dane črešanj va Lovrane, gastrodogađanje posvećeno ovom posebnom lovranskom voću, poznatom po svojem specifičnom, slatkom okusu.

Finale Gourmet priče Opatijske rivijere bit će Music, arts & gastronomy festival Voloskana koji će se održati u subotu, 15. lipnja od 18 sati u Voloskom te ispuniti ovo ribarsko mjesto glazbom, umjetnošću i odličnom gastronomskom ponudom. Program će se paralelno odvijati na brojnim vološćanskim lokacijama – na placi će se održati izložba atelijera Mala soba, projekcija art filma te nastup Vedran Ružić Jazz Trija, na Velom mulu će glazbu puštati DJ-i San Suono, Super Sayian te Alisa Kukić-Stanić, a održat će se i projekcija grafičkog video-dizajna i izložba slika i fotografija. Mali mul ugostit će nastup Katarina Jurić Dua i izložbu slika, instalacija i fotografija, Puntica nastupe žonglera i umjetničke instalacije, dok će središnja gastronomska ponuda biti na parkiralištu vaterpolskog platoa, a u Mandraću će se postaviti Cocktails corner i izložba slika Claudia Franka. Afterparty uz koktele i DJ set Marcela održat će se nakon ponoći u Lounge baru „Boem“.


Foto: PR

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci