Plesna grupa Flame predstavila koreografiju u prostorima nove knjižnice
P

Radovi na novoj lokaciji Gradske knjižnice Rijeka, u zgradi T-objekta bivšeg industrijskog kompleksa „Rikard Benčić“ i opremanje privode se kraju, a plesna grupa Flame imala je priliku zaviriti u prostore nove knjižnice te plesnim koracima ispričati svoju priču u novom prostoru.

Glavna ideja prilikom stvaranja koreografije i razrade koncepta videa bila je plesnim pokretima i glazbom dočarati harmoniju prostora, spoj starog i novog, stvarnog i svijeta mašte u koji svatko od nas ulazi na drugačiji način. Plesači svoj doživljaj prostora i glazbe najbolje pokazuju upravo pokretom, a u videu naglašavaju i spajaju razliku fluidnog i oštrog pokreta poput kombinacije zaobljenih detalja prepunih ukrasa i pravilnih rastera i linija.

Rekonstrukciju T-objekta u Gradsku knjižnicu Rijeka radio je projektantski ured Randić i suradnici d.o.o., na izradi projekta sudjelovala je Helena Dimitrišin Tomasić koja ujedno potpisuje i koreografiju, video i obradu Karlo Marković dok su izvođači plesači plesne grupe Flame.

Plesna grupa Flame postoji i uspješno djeluje od 2003. godine, bavi se prvenstveno podučavanjem mladih ljudi plesu u različitim plesnim izričajima i kategorijama. Svake godine sudjeluje na državnim i eurposkim prvenstvima te broji već više od 100 zlatnih odličja, iza sebe ima brojne nastupe, gostovanja, produkcije i sudjelovanja na festivalima. Ostvarila je brojne uspješne suradnje s Rijeka 2020., Hrvatskim narodnim kazalištem Ivan pl. Zajc, Rijeka, Zagrebačkim plesnim centrom, Školom modernog pjevanja Studio Maraton, Art kinom Croatia.

Tekst, fotografije, video: PR

Prethodni tekst – U petak vas očekuje premijera filma Plesne grupe Flame ”O plesu koji je izgradio dom”

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci