U petak vas očekuje premijera filma Plesne grupe Flame ”O plesu koji je izgradio dom”
U

Premijera dokumentarnog filma “O plesu koji je izgradio dom” Karla Čargonje, o procesu stvaranja šesnaeste predstave iz produkcije Plesne grupe Flame koja ove godine slavi 20 godina postojanja, održava se u Ljetnom Art-kinu u petak, 16. lipnja u 21:30 sati, uz gostovanje autorske ekipe filma te plesača i plesačica Flamea.

Kroz Plesnu grupu Flame u 20 godina postojanja prošlo je više od tri tisuće plesača i plesačica. Svatko od njih imao je važnu ulogu u izgradnji zajednice kojoj su plesne predstave i nastupi bili temelji. Neki od članova otišli su novim putem, a neki su i dalje prisutni. Neki se plesom bave profesionalno, a neki rekreativno. Neki su završili plesne akademije, drugi, pak, pošli putem završenih zanimanja i obrazovanja. Svima je zajedničko jedno – ljubav prema plesu.

‘O plesu koji je izgradio dom’ dokumentarni je film koji prati proces stvaranja nove, šesnaeste po redu predstave iz produkcije Plesne grupe Flame, naslova ‘ja(l) generacija’. Film govori o tome kako je to plesati i biti dio procesa koji je u isto vrijeme težak i opojan, a kako je neovisno o stilovima i godinama osjećaj sudjelovanja u nastanku plesne predstave uvijek isti. U vizualnoj pozadini plesnih probi i nastupa, neki od starijih članova Plesne grupe Flame kroz priču dijele fragmente svojeg sjećanja iz protekla dva desetljeća.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – dm ženska utrka i ove godine u plemenitom ozračju uz brojne sadržaje

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci