Zanimljivo predavanje u Rijeci. Fizika u poslovnom svijetu: može li znanost pomoći poduzetnicima?
Z

STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci organizira predavanje pod nazivom “Fizika u poslovnom svijetu: može li znanost pomoći poduzetnicima?” koje će se održati 26. travnja 2023. godine s početkom u 11 sati.

Korištenje novih i naprednih tehnologija omogućava uštede u raznim sektorima, od kuharstva pa do zdravstva. Laseri se sve više primjenjuju u raznim proizvodnim fazama, od mjerenja do rezanja i graviranja, a uporaba 3D printanja je postala uobičajena praksa u dentalnoj medicini jer omogućava kreiranje  dentalnih nadomjestaka i odljeva velikom brzinom.

Kroz bolje razumijevanje materijala i njihovih svojstava poduzetnici mogu stvarati bolji i jeftiniji proizvod te riješiti neke tehnološke procese, a napredna tehnologija omogućava precizna mjerenja vibracije, temperature, napona i struje što se može koristiti za optimizaciju održavanja imovine i povećanje učinkovitosti.

Tijekom predavanja prof. dr. sc. Marin Karuza s Fakulteta za fiziku riječkog sveučilišta će prikazati primjere kako fizičari i poduzetnici mogu surađivati na unapređenju poslovanja.

Predavanje će se održati u prostorima Step Ri u Kampusu na Trsatu (Radmile Matejčić 10) u sklopu EU projekta Blue-connect, financiranog iz Okvirnog programa Europske unije za istraživanje i inovacije – Obzor Europa.

Ovo predavanje je jedno u nizu aktivnosti koje će prethoditi glavnom događaju – “Noći istraživača” koja će se održati 29. rujna 2023. godine u Rijeci, Splitu, Zadru, Dubrovniku i Puli. Cilj noći istraživača je na zanimljiv i razumljiv način približiti istraživanje i znanstvena postignuća svim dobnim skupinama.

Pozivaju se svi zainteresirani poduzetnici, ali i sve ostale koji žele saznati više o primjeni fizike u poslovnom svijetu, da se pridruže na ovom zanimljivom predavanju.

Prijave su otvorene do 25.04.2023 u 12h putem stranice https://www.step.uniri.hr/event/prezentacija/fizika-u-poslovnom-svijetu-moze-li-znanost-pomoci-poduzetnicima/ .

Tekst: PR

Fotografija: STEP RI Facebook

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci