Filip Jakovac i World Traveler vode nas u Mongoliju, naravno online putem!
F

Kako do Mongoljije s Yugićem saznajte uz World Traveler’s Bar Online

Srijeda 29.04. u 19:00, gost: Filip Jakovac iz Alan Ford Adventure team

World Traveler’s Bar online i ove srijede, točno u 19:00 u vaše domove donosi nesvakidašnju putničku avanturu, a ovoga puta o trojici momaka iz Rijeke, jednom starom Yugu i njihovom putovanju do Mongolije (i nazad).

Naš gost, Filip Jakovac, po obrazovanju pravnik, po vokaciji turistički voditelj, a po uvjerenju avanturist, i njegovi suputnici Marino i Aleksandar, svi okupljenih oko Alan Ford Adventure Teama na ljeto 2016te, sjedaju u YUGO Koral 55 iz ’89. i kreću iz Rijeke na put dug 18 000km – do Mongolije (i nazad).

Dva su mjeseca ovi momci hrabro, a pomalo i ludo putovali “starom krntijom” kupljenom za 320€, kroz Hrvatsku, Srbiju, Mađarsku, Ukrajinu, Rusiju, Mongoliju, Bjelorusiju, Transnistriju, Moldaviju i Rumunjsku, i to gotovo isključivo mimo autocesta kojih na većini rute uopće nije ni bilo.

Sa ovog su se putovanja vratili s bezbroj priča vrijednih prepričavanja, a sada ćete ih imati prilike čuti (makar neke od njih) od Filipa Jakovca u World Traveler’s Baru; srijeda 29.04. u 19:00.

Čut ćete od Filipa o lutanju po oslobađajućim daljinama Mongolije, nomadskom načinu života i granici koja više podjeća na „Kafić uzdravlje“ nego na granicu. Pričat će vam o spavanju u Yugu, kod lokalaca i couchsurfingu, te susretima s avanturistima poput njih samih. O svim predsrasudama o Rusiji koje su na ovom putovanju porušene, o ljepotama Ukrajine i još ljepšim Ukrajinkama… O tome sa koliko možete podmititi policajce u Transnistriji, o zakonima (ako ih ima uopće), o cestama i nedostatku istih. O hrani, susretljivim i manje susretljivim ljudima, o načinu života koji je nama potpuno nezamisliv. I naravno o Yugu, Artiju, koji ih je vjerno služio na ovoj ludoj avanturi.

Ako se ikada usudite upustiti u ovakvu avanturu, doznajte od Filip i zašto je sveto trojstvo ovakvog putovanja- biti nevjerojatno ljubazan, nevjerojatno pozitivan i nevjerojatno glup.

Srijeda, 29.04., točno u 19:00, live na FB stranici World Traveler’s Bar, Filip Jakovac donosi svoju uzbudljivu avanturu Jugićem do Mongolije.

Za više detalja pratite:

https://www.facebook.com/world.travelers.bar

https://www.facebook.com/events/678258029668483/

Fotografije u privitku: Filip Jakovac

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci