Posjetili smo Figo shop u Kostreni u kojem vas čekaju Doris i buldog Rio
P

Da su četveronošci naši najbolji prijatelji govori činjenica da gotovo svaka obitelj ima svog ‘dlakavca’. To je jedna ljubav posebna. I svi težimo tome da psima pružimo samo najbolje.

Tu potrebu je primijetila i mlada Doris Šestan, koja je upravo u Kostreni otvorila specijalizirani dućan za pse – Figo shop.

Doris je odmalena bila okružena životinjama, ljubav je sve više rasla, a s poduzetništvom se relativno mlada upoznala – sve je to rezultiralo da spoji ljubav i posao. Doris smo posjetili u njezinom Figo shopu, a dočekala nas je s najslađim kolegom – francuskim buldogom Riom.

Doris i Rio

Što te potaklo da kreneš u poduzetničke vode?

Vrlo mlada sam postala svjesna da raditi za nekoga zapravo znači drugome ostvarivati prihode i ciljeve, a sreća je u tome da sam već s 18 godina počela upoznavati poduzetnike i uviđati njihov pogled na poslovni svijet. Upisala sam Visoku poslovnu školu PAR s kojom sam učila o poduzetništvu i slušala brojne konferencije o stanju na tržištu, neophodnoj potrebi da mladi ljudi postaju lideri i poduzetnici.

Nadalje, na svojim sam radnim mjestima mogla vidjeti realno stanje malih poduzetnika, dobre korake u poslovanju kao i one loše. Kada sam na svoju vagu ambicija i želja stavila sve činjenice, ispostavilo se da za mene ne postoji drugi put nego onaj poduzetnički.

Figo shop, Kostrena

Zašto baš Kostrena?

Kostrena je mjesto u kojem sam odrasla. Općina Kostrena kontinuirano ulaže u svoju infrastrukturu, turizam, a što je najvažnije u svoje učenike, studente i poduzetnike. Također, Kostrenu prati stalno povećanje broja stanovnika, a samim time i kućnih ljubimaca. Ima li bolje lokacije od one koju voliš i u kojoj takve djelatnosti nema, a potražnja postoji?

Kostrena nam djeluje kao  „dog friendly place“?

Kada se pitate gdje pronaći lijepu šetnicu i pseće plaže točan odgovor bi definitivno bio Kostrena. Pa se može i reći da četveronožni prijatelji postaju na ovom području sve omiljeniji i popularniji.

Naravno u današnje vrijeme ”dog friendly place” privlači i turiste, stoga nas ljetni mjeseci dvostruko više vesele!

Sve za mačke i pse na jednom mjestu

Što sve Figo shop ima u ponudi?

Figo Shop trenutno je trgovina s hranom i opremom za pse i mačke, ali naš je cilj izgraditi brend, biti jedinstveni i prepoznatljivi po pružanju usluga terapija s proizvodima na prirodnoj bazi, te isto tako uvesti na naše tržište luksuzne brendove s kojima će i naši ljubimci postati modne ikone! Već smo sada u dogovoru oko suradnje s dizajnerima koje je prepoznao i poznati američki modni časopis Vogue, ali da sada ne otkrivamo sve, više o tome uskoro! Uvijek novosti možete pratiti na našim društvenim mrežama.

Morate nam otkriti više o imenu?

Od malena u mom je domu uvijek bio kućni ljubimac, prvi se zvao Figo, od tuda naravno i ime za moju trgovinu.

Kakvi su prvi dojmovi kupaca?

Kupci su zbilja uzbuđeni što sada ovakvu ponudu imaju na području Kostrene. Naravno zbog blizine trgovine, ali i same ponude. Ono po čemu smo posebni je što se u našem prostoru nalazi i salon za šišanje pasa, te se također vode medicinske i kozmetičke usluge, tako da zapravo činimo jedan mali kompleks u kojem sve što im je potrebno mogu pronaći i ljubimci, ali i njihovi vlasnici!

Kakav je osjećaj ostvariti san?

To ću vam reći kada Figo postane brend! Za sada je ovo prvi korak prema ostvarenju moga sna, a osjećaj da sam se usudila to započeti je neopisiv. Nažalost, danas je okolina ta koja stopira mlade ljude da se usude, stoga sam ja zahvalna svakome tko me na bilo koji način podržao i pružio poticaj da krenem u smjeru koji želim.

Sretno Doris! Mi ne sumnjamo u uspjeh i naravno – vidimo se u Kostreni!

Adresa: Šodići 31, u prostoru „Sasha Lee“ beauty salona.

Radno vrijeme –  pon, uto, čet. 12:00 – 20:00, sri, pet. 08:00- 16:00

Facebook: FIGO SHOP

Instagram: @figo_shop_ks

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci