Bili smo na otvorenju restorana Fidel from the sea. Fidel je uspješno zaplovio i na novoj lokaciji!
B

Zagrebački restoran Fidel Gastro ponosno najavljuje da je s radom započeo i njegov morski pandan – Fidel from the sea. Naslonjen na rimske zidine starog grada Krka (treće najduže uzemlji!), Fidel od mora dizajnom prati hvaljeni zagrebački restoran. Dizajner je opet već isprobano izvrstan – Nedjeljko Mikac Cak.

Moramo priznati, prostor izgleda sjajno. Nenametljivo i jako zanimljivo, osjećate se ugodno i spremni se opustiti se u trenutku i prepustiti gastro putovanju.

Samo uređenje je industrijsko, no prilagođeno lokaciji. Tako je, na primjer, stalaža za vino locirana ispred ogoljelih zidina, a time ih se ističe na suptilni način bez intervencije u same
zidine. Što se hrane tiče, za to je zadužen mladi chef Nikola Žentil koji naglašava: „Trudio sam se izraditi malu, ali zanimljivu i ambicioznu kartu, tako da u svakom trenu možemo poslužiti i do 50 gostiju, a opet da je svako jelo malo drugačije i da na prvu nije jasno što je točno na tanjuru“.

Vinska karta prati ideju jelovnika – trudili su se da bude jednostavna, a opet zanimljiva i da predstavlja izvrsne hrvatske vinare, a pogotovo one s otoka Krka. Na kraju, iz restorana poručuju kako planiraju  imati živu glazbu uz večeru, s čime je plan početi već u prvim danima srpnja.

Stilueta zaključuje

Već na samom otvorenju osjetili smo dobru vibru i intencije cijelog tima. Hrana je bila izvrsna, a atmosfera opuštena. Fidel se uspješno preselio i na more, želimo mu ugodnu plovidbu na valovima zadovoljnih gostiju, a vama poručujemo da bacite sidro u ovom restoranu i jednostavno – uživate!

Fidel from the sea zapratite i na društvenim mreža: Facebook i Instagram.

Fidel from the sea, Stjepana Radića 2C, Krk, kontakt telefon: 091 731 0730

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci