Antea Malenica je za klince osmislila putujuće priče u ukrasnim kutijicama
A

Tražite li originalan poklon za svoje dijete? Nešto što će potaknuti njihovu maštu i  kreativnost. Fariy tale suitcase je hrvatski proizvod koji vašem djetetu daje tu mogućnost. 

Fariy tale suitcase je kovčeg  koji u sebi skriva najdraže slikovnice vašeg djeteta. Proizvod je osmislila Antea Malenica Krešić po zanimanju magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Iza sebe ima deset godina iskustva rada u jaslicama i vrtiću. S obzirom da je sa  svojom curicom bila kući do njene treće godine to joj je omogućilo da osmisli nešto što do sada nije vidjela kod nas.

Kreativno i korisno 

Nit vodilja su joj bile slikovnice i priče, koje čita svojoj kćerki, da ih prikaže unutar kovčega. Cilj njenog rada je da kod djece potiče razvoj govora, kreativnost i  maštovitost.

“Iako sam se oprostila od svijeta vrtića, izrađujući kovčege veliki dio mene ostaje vezan uz njih samo na način koji mene više ispunjava.” zaključuje Antea. 

Veliki utjecaj na njeno viđenje odgoja djece je imala edukacija Montessori pedagogija za rad s djecom od rođenja do treće godine života koju je završila znajući da za koji mjesec će postati majka. Od rođenja svoje curice do danas sve naučeno je primijenila u svakodnevnom životu.

Svoj Instagram profil je počela intezivno koristiti upravo prikazujući razne aktivnosti koje  je nudila svojoj kćerki, primjerene njenoj dobi prateći Montessori načela. Naravno sve je to bilo prožeto temama odgoja, roditeljstva i njenih kreativnih radova koje je izrađivala. 

Ježeva kućica kao inspiracija 

Ideja s kovčezima se rađala skoro tri godine gledajući što se sve nudi za djecu pogotovo preko Instagrama, a u realizaciju zamišljenog krenula sam ovo proljeće. S obzirom da su slikovnice bitan dio kćerinog mi odrastanja prva inspiracija za izradu je bila Ježeva kućica.

Do sada sam izradila slikovnice: “Gladna gusjenica” , “Najotmijeniji div u gradu” , “Tri praščića”, ” Mala krtice, otvori mi vrata! “, “Kućicu treba dijeliti”, “Maca Papučarica”, “Peppa Pig” otkriva nam Antea. 

Svaka slikovnica zahtjeva poseban pristup

Okvirno za izradu joj treba dva tjedna no kada ju baš uhvati inspiracija bude gotova u par dana. Sve ovisi, koja je slikovnica, koliko detalja treba izraditi, ima više faktora. Glavni materijal je konac, filc i drvo. Kukičanjem stvara priču. Potreban je manji ili veći kovčeg, ovisi koji nađe. U prirodi traži grane, grančice, male češere, kamenčiće i sve što se može koristiti u radu. Bitan saveznik da to sve što se napravi i  stavi unutar kovčega je vruće ljepilo. Koji put crta i slika temperama ili vodenima bojama. Sve to ovisi o slikovnici i njenim ilustracijama. 

Gdje crpite inspiraciju?

Svijet dječjih slikovnica je pravo bogatstvo što ilustracijama i samim tekstom tako da mi brzo dođe inspiracija.

Kakvi su dojmovi djece, a kakvi roditelja?  

Čak je i mene zateklo koliko pozitivnih reakcija sam dobila od nepoznatih ljudi za svoje kovčeg priče. Stoga vjerujem da radim nešto kvalitetno u svijetu svakojakih plastičnih igračaka i svega što se nudi našoj djeci. Reakcije su odlične, čak na prvu dijete i ne zna što misliti kad vidi sadržaj kovčega. Roditelji koji su vidjeli moj rad samim time što ga žele vide vrijednost u tome.

Ako želite svojoj djeci oživiti njihovu najdražu slikovnicu pogledajte Anteine radove i pratite nastanak putujućih priča na Instagram profil. 

Foto: Antea Malenica

Prethodni tekst – SVIJECHA JE BREND MIRISNIH SVIJEĆA KOJE ĆE SE SAVRŠENO UKLOPITI U VAŠ DOM

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci