Fine dining restoran Boutique hotela Esplanade. Profinjeni interijer u kojem smo kušali profinjene okuse!
F

Ljeto na Kvarneru svakog dana poprima sve življe i vibrantnije obrise. Svako mjesto ima svoja događanja i sadržaje. Uz dobro poznate ljepote, Kvarner uvijek skriva i neke zanimljive manje poznate atrakcije. Doživljaj destinacije najljepše je upotpuniti gastro iskustvom koje će zaokružiti dobre dojmove i ostaviti sladak okus uživanja, kako na usnicama, tako i u sjećanjima.

Boutique hotel Esplanade – profinjeni boravak i odmor koji ćete pamtiti

Boutique hotel Esplanade u Crikvenici jedan je od najatraktivnijih hotela na našoj obali. Izgrađen 1930-e godine, ovaj je boutique hotel s 38 profinjenih soba nedavno obnovljen.

Iako je jelovnik bio glavni povod našeg dolaska, posebno me se dojmio interijer koji je prostran, prekrasno uređen i nosi u sebi neki retro glamur u potpunosti prilagđen današnjici. Spoj tradicionalnih arhitektonskih rješenja i glamura te dodir modernog uređenja daje ambijentu poseban šarm.

Fine dining restoran Boutique hotela Esplanade otvoren za sve!

Fine dining restoran Boutique hotela Esplanade na raspolaganju je svima, ne morate nužno biti gost hotela kako biste uživali u vrhunskom gourmet iskustvu. Ono što ćete prvo osjetiti je ugoda prostora te ljepota interijera i eksterijera.

Boutique hotel Esplanade ponosi se i svojom ponudom rakija, a zanimljvo je kako je gostima na raspolaganju više od 100 vrsta domaćih rakija! Vinska karta prati ekskluzivitet mjesta koje ima ozbiljne težnje postati jedna od prepoznatljivijih gastro adresa na Kvarneru.

Kako bi u tome uspjeli, osim ambijenta, glavni preduvjet je – kuhinja.

Zanimalo nas je s kojim jelima će nam probuditi osjetila i uvesti nas u svoju priču!

Lagani uvod počeo je predstavljanjem etažera koji sadrži voće, nareske, džemove, kroasane. Super ideja kao lagani doručak ili neki međuobrok u toplim ljetnim danima kada glad nekako brže i intenzivnije dolazi!

Podizanje tempa naše gastro avanture već smo osjetili na koraku broj dva – jaja Benedikt. Za ovako servirana jaja često se navodi kako su neizostavan dio otmjenih doručaka ili bruncheva. Ukusno, a lagano! Kraljevsko jelo baš nam je pasalo i u kraljevski ambijent prostora! Nama super uvod u sve što je uslijedilo!

Iduće jelo već je ozbiljno podiglo ljestvicu i iz gastro iskustva prešli smo u hedonističko iskustvo! Rolani file lista s namazom od patlidžana i sotirane rajčice!  File ribe list izrazito je nježan, ukusan, podatan. Prilozi dodaju dozirani intenzitet pa ovo jelo dobiva karakter, ali ostaje zbilja lagano i baš nekako – ljetno!

Kad sam vidjela da će i iduća degustacija biti u ribljoj varijanti, zasjao mi je lagani osmijeh na licu. File brancina u umaku od maslaca i kapule – mmmmmm! Filetirana riba je ljeti doista odabir bez greške. Pruža maštovite nadopune i uz dobru pripremu ostavlja okus kojem ćete se poželjeti vratiti!

Mislila sam kako dalje neću moći kušati, ali slatko sam se prevarila. Za sam kraj kako to već ide – šećer na kraju – torta Frankopan! Frankopanska torta poznata je u crikveničkom kraju, a nakon prvog kušanja bilo mi je jasno i zašto! Preukusna je! Mekana, fina, slojevita! Vjerujem da ste čuli za popularnu rutu Putovima Frankopana koja je prepoznatljiv brend našeg kraja.

Pogledajte znamenitosti i svakako navratite u Boutique hotel Esplanade kušati tortu koja desetljećima ostavlja slatki okus boravka na crikveničkoj rivijeri gostima i domaćima!

Stilueta zaključuje…

Na kraju smo popili kavicu na terasi Boutique hotela Esplanade. Gosti su uživali uz grijani bazen. Na ručak su dolazili i vanjski gosti. Ispod hotela, posjetitelji i gosti Crikvenice uživali su u morskim radostima.

Dok ljeto uzima maha, vi uzmite predah. Posjetite fine dining restoran Boutique hotela Esplanade i  uživajte u okusima s potpisom profesionalnog tima.

Vrhunske namirnice  u vrhunskom prostoru postaju vrhunska jela! Rado ćemo se vratiti i priliku dati novim jelima, a sigurno je da ćemo i idući le rendez vous zaokružiti tortom Frankopan!

Boutique hotel Esplanade,

Strossmayerovo šetalište 52, 51260, Crikvenica, kontakt: 051/ 800-480

Fotografije: Ivor Mažar

Pripremila: Marija Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci