”Stvaram torbice koje odražavaju moj osobni stil i kreativnost” Entoni Pužar, Yarnbaggz
"

Nedavno se popularna influencerica Ella Dvornik, poznata po svojim iskrenim i zabavnim objavama na društvenim mrežama, ponovno našla u središtu pozornosti svojih pratitelja. Ella je nedavno objavila zanimljivu priču na svom Instagram profilu, u kojoj je napisala: “Ok bottega mi može poljubiti dupe,” što je izazvalo šok i znatiželju njezinih fanova.

Otkriva se da je taj zagonetni izraz povezan s novim brendom torbica pod nazivom Yarnbaggz. Yarnbaggz je brend koji se ističe svojim nekonvencionalnim pristupom izradi torbica. Dizajni torbice su unikatnog i zanimljivog izgleda, a koristi se isključivo vuna s gustim punjenjem kao materijal, izbjegavajući upotrebu plastike u izradi svake torbice. 

Nije samo Ella primijetila ove zanimljive krojeve torbica; one su također privukle pažnju raznih influencera i poznatih ličnosti sa Balkana, uključujući Katarinu Smolić (poznatu kao Katasplakata), Minu Vrbavški i Gabrijela Odže

Brend Yarnbaggz nastao je u kolovozu 2023. godine u Zagrebu, a sve ručnim radom mladog studenta, Entonija Pužara, koji dolazi iz malog istarskog grada Labina. Entoni, zaljubljenik u modu i strastveni poklonik minimalističkog dizajna, odlučio se posvetiti izradi ovih jedinstvenih torbica. Osim što sam izrađuje torbice, Entoni također provodi marketinške strategije za brend. 

Morali smo ga upoznati i saznati još neke detalje iza cijele ove poduzetničke i kreativne priče!

Pitali smo Entonija odakle poduzetnička ideja?

Ideju za pokretanje vlastitog brenda torbica došla je vrlo spontano i prirodno. Oduvijek sam znao da želim stvarati nešto što će odražavati moj osobni stil i kreativnost. Počeo sam s torbicama jer sam želio da moj prvi proizvod predstavlja jednostavan i minimalistički stil koji istovremeno zadovoljava potrebe i želje kupaca, no i moju inovativnu stranu u kreiranju.

Što te inspirira?

Inspiraciju za modele torbica pronašao sam na različitim internetskim stranicama i Instagram profilima posvećenim modnim dodacima. Uz to, pratio sam trendove i istraživao kako bih mogao unijeti svoj vlastiti ‘twist‘ te stvoriti torbicu koja do sada nije viđena na tržištu.

Sam radiš sve torbice. 

Tako je. Torbice samostalno osmišljavam i pletem u svom stanu u Zagrebu, i može se reći da se stan sada polako pretvara u svojevrsni studio. Tehniku pletenja sam naučio putem različitih online izvora, prateći videozapise, članke i eksperimentirajući na različite načine. Uložio sam puno rada i truda kako bih savladao tehniku pletenja i očuvao prvobitni oblik pri stvaranju svake torbice.

Od čega izrađuješ torbice?

Torbice su izrađene od vune, te volim istaknuti da ne koristim plastiku ni u procesu izrade ni u pakiranju. Smatram da je izuzetno važno razmišljati o očuvanju okoliša prilikom stvaranja modnih dodataka, ali i općenito u proizvodnji bilo kojeg proizvoda u modnoj industriji. Moje stajalište je da svaki brend treba preuzeti odgovornost za svoj doprinos zaštiti okoliša, s obzirom a štetne učinke plastike koji su teško povratni. Zato se trudim koristiti alternative koje doprinose očuvanju naše planete.

Torbice YARNBAGGZ dostupne su u raznim bojama, uključujući crnu, bijelu, sivu, ljubičastu, baby pink i boju cimeta, s cijenama koje se kreću od 40,00 € pa nadalje, ovisno o modelu i dizajnu. Iako trenutno nije moguće fizički razgledati torbice, mogu se naručiti putem Instagram profila @yarnbaggz ili web stranice Yarnbaggz.

Entoni je ponosan na svoje jedinstvene torbice koje promoviraju održivost i kreativnost u modi. Ovaj projekt nastao je iz iskrene strasti prema ručnom radu i unikatnim modnim dodacima te donosi dašak svježine u svijetu mode. 

Za više informacija o Yarnbaggz torbicama i brendu, posjetite njihov Instagram profil @yarnbaggz ili posjetite web stranicu Yarnbaggz. 

Fotografije: PR

Prethodni tekst – Splitska dizajnerica Ivona Glavaš predstavila kolekciju na Milanskom tjednu mode

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci