DogloveRI: Elena Tomeček Zdjelar i Olivia
D

“Ja sam Elena Tomeček Zdjelar, glazbenica, nekad članica popularne riječke grupe E.N.I., danas posvećena svojoj obitelji koja je postala bogatija za još jednog člana,  mini pudlicu Oli. Profesionalno se bavim turizmom. Znanje stečeno na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment i ljubav prema jezicima, marketingu i radu s ljudima iskoristila sam tako da sam započela sa iznajmljivanjem apartmana u Rijeci, a sad zajedno sa suprugom (arhitektom) radim na  projektu razvoja brenda luksuznih vila Cascador. Radi se o brendu luksuznih vila koje će se graditi na iznimnim lokacijama…”

Ovako svoju priču počinje Elena. Naš medijski prostor sada preuzima Olivia, šarmatna, poslušna i predivna! Olivia je mini crvena pudla i ima 10 mjeseci, a saznali smo više o karakteru i navikama!

Kako ste se odlučili uzeti kućnog ljubimca?

Odluka je zapravo bila na meni, tek kada sam ja bila spremna imati psa krenuli smo u potragu. Djeca su naravno bila inicijatori te ideje, tj. bile su dovoljno uporne pa im se želja i ispunila. Isto tako i meni jer sam oduvijek željela psa, samo dosad nikad nije bilo pravo vrijeme. Bojala sam se da će nam pas, uz sve obveze koje imamo, biti prevelika obaveza, ali uspjeli smo se organizirati i sad smo svi sretni što je imamo!

S njom je sve ljepše, i šetnja i opuštanje u kući.

Elena i Oli

Dvije kćeri, sigurno brojne obaveze cijele obitelj, sada i pasić, kako funkcionirate, tko je preuzeo koju ulogu brige oko novog člana?

Istina, obaveza nam ne manjka,  ali sve se može kad se hoće. Mi smo se stvarno svi toliko zaljubili u Oli da nam ništa nije teško. Ujutro i navečer je najčešće šećemo suprug i ja, a cure se s njom zabavljaju preko dana, vode je u šetnje, igraju se s njom. No, jasno je da je Oli moj pas jer je najveća briga ipak na meni: doživljava me kao vođu čopora, svoju mamu, pa kud ja tud i Oli! Prošla je školu dobrog odgoja i ponašanja kod dresera, ali nije samo ona morala proći školu,  i mi smo skupa s njom;)

To nam je poznato! Otkrij nam, kakva je Oli karakterno?

Ponosna, izrazito inteligentna, vrlo vesela, razigrana, srdačna, prijateljski raspoložena. Ima jak temperament i osobnost, iako se to možda ne vidi iz njenog izgleda malog mede,  ali vjerujte mi na riječ. 🙂

Aktivna je, pa joj je potrebno puno kretanja i trčanja, igre sa loptom… Vrlo nam je privržena i ne voli biti sama pa ju više manje  svugdje vodimo sa sobom. Vrlo je  elegantna, spretna i okretna, njena majka je bila prvakinja u agilityju.

Omiljena mjesta za šetnju na Kvarneru?

Volimo šetati uz more, primjerice Costabella, Volosko, Opatija,  ali volimo otići i u šumu, pogotovo sad kad je vruće..

Koji su neki samo vaši rituali?

Ujutro jedva čeka da se probudim, nakon čega me prvo veselo izljubi, malo se pomazimo pa izlazimo u prvu jutarnju šetnju, dok  ostali još spavaju…Imamo i  jedan posebno sladak ritual. Volim doma  sjesti za klavir i svirati, tada ona dođe pored mene i pjeva! Preslatka je, baš je jako interesantna i zabavna!

Kako slatko! Omiljena uspomena?

Mislim da nikad neću zaboraviti trenutak kad sam ju prvi put ugledala, doslovce sam vrisnula!  Suprug i ja smo sami otišli po nju u Zagreb, jer je trebala biti iznenađenje curama kad se vrate iz škole. Imala je samo dva mjeseca, bila je tako malena, čupava i bucmasta. Taj period kad je bila sasvim mala mi je ostao u posebnom sjećanju.

Je li bi kakvih smiješnih ne/zgoda u vašem suživotu?

Kako da ne! Često zna pojesti nešto što ne smije, ali to primijetimo tek kad obavi nuždu naravno… Vjerujem da to svi psi rade:) U zadnje vrijeme kad je gladna, sama mi donese posudicu kao da kaže: hej, pa daj mi jesti,gladna sam! A kad se hoće maziti samo se baci na leđa, mogla bi ležati satima dok ju češkamo po trbuhu. Inače dobila je nadimak Alf (starije generacije znaju tog humorističnog lika), zar ne da malo podsjeća?:)

Ha-ha-ha, definitivno! Dovrši rečenicu: Pas je___

Pas je moja sreća i radost, velika ljubav, terapija. Ljubav i trud koju pružiš psu, vraća se deseterostruko!

Kakvo ljeto vas očekuje, gdje će biti baza?

Baza nam je u Rijeci, a krajem sedmog mjeseca krećemo na krstarenje brodom po Jadranu. Ovo ljeto će biti posebno izazovno jer Oli prvi put ide s nama.

Kako izgleda tvoj savršen ljetni dan?

Buđenje bez budilice, lagani doručak i kava na terasi, barka i neka tajna rajska plaža sa familijom, sup, puno plivanja, lubenica, dobra knjiga ili muzika, večernje druženje s prijateljima uz gin tonic..Lagano i opušteno!

U žaru smo ljeta, koja ti omiljena ljetna destinacija u Lijepoj našoj?

Obožavam otoke: Kornati, Dugi otok, Hvar, Lošinj, Vis, ne znam koji otok mi je ljepši! Nadam se da ćemo i ovog ljeta većinu uspjeti posjetiti.

Možda se i sretnemo negdje! Naše tradicionalno pitanje za kraj: koji su ti omiljeni sadržaji na Stilueti?

Osim naravno omiljenih Doglovera volim proći sve jer saznam razne zanimljivosti iz svijeta mode i ljepote,  a pročitam i kolumne koje su vrlo inspirativne. Uz vas sam “apdejtana” stoga vas redovito pratim!

POKROVITELJ DOGLOVERI RUBRIKE JE NAJDOGFRIENDLY AGENCIJA – DOGMA NEKRETNINE!

PRIJAŠNJA KOLUMNA DOGLOVERI: Tanja Tišma i Nala! 

 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci