Editorial “TREASURE IN THE RUINS” sniman je u Istri i slavi snagu ljubavi
E

Jeste li ikad prepoznali tu jedinstvenu snagu koja je neuništiva a donosi samo dobro? Mi smo mali tim, mi smo obitelj i jednako toliko smo pojedinci koji dijele iste životne ciljeve. Mi volimo ljubav, slavimo ljubav i njezinu neusporedivu snagu. Krijemo se iza brenda Artium weddings Croatia i odlučili smo proslaviti ljubav u ovim vremenima kada je ljubav podcijenjena.

Ovo je kratki uvod kojeg smo čuli od trojca dizajnera i organizatora vjenčanja. Došli su do ideje koja usko ilustrira nesretnu situaciju u kojoj se sada nalazi sva industrija vjenčanja. Pandemija je uništila čitav svijet. Ništa više nije isto. Ljudi nemaju iste manire, preplašeni su i zabrinuti. Čitav je društveni život potpuno drugačiji. Par koji je odlučio proslaviti svoju ljubav prisiljen je odgoditi ili čak otkazati dan vjenčanja. Ne postoji jamstvo da će se sve vratiti na staro i biti kao prije. Često slušamo o novom normalnom. Srećom, u jedno smo sigurni, ljubav ne može biti odgođena kao ni otkazana a sasvim sigurno ne može biti zabranjena što je glavna poruka cijelog projekta sa službenim hashtagom #cantforbidlove.

#CANTFORBIDLOVE

Time vođen, Artium tim započeo je planirati cijeli projekt. Odabir mjesta bio je simboličan. Dvigrad – ruševine srednjovjekovnog utvrĎenog naselja u središnjoj Istri u Hrvatskoj. Ovaj srednjovjekovni grad više je puta pogođen pandemijom kuge i a ni ratovi ga nisu zaobišli, ali ga nisu uspjeli pokoriti. Bila je to malarija i odluke tamošnjih stanovnika da se odsele s ovog područja. Dvigrad također ima svoje legende. Jedan od njih je: „Ako prođete držeći se za ruke ispod jednog od lukova u Dvigradu, zauvijek ćete ostati zajedno.“
Artium weddings okupili su sjajan tim suradnika i oživjeli ceremoniju i proslavu ljubavi u ovim napuštenim ruševinama. Cijeli dizajn nosi njihov potpis. Ceremonija se održala u ostacima bazilike svete Sofije. Dva crkvena svoda koji se još uvijek podupiru jedan drugog simboliziraju neuništivu snagu ljubavi. Odražavaju dvoje mladenaca – koji zajedno čuvaju brak na okupu. Svaki dolazi iz svog smjera, ali sastaju se na istom mjesto.

Ljubav kao vječna inspiracija.

Veličanstvenost ceremonije održala je Ines iz Vinum Amoris-a. U njezinim riječima ljupkog tona nizao se idealan zbroj emocija i prava doza misterioznosti koji su tajni sastojak svakog braka. Paleta boja bila je u službi veličanstvene vjenčanice nevjerojatne dizajnerice Marine Jerant- Lukabu
Official. Nika Širola imala je čast nositi Marininu kreaciju i zablistati uz pomoć majstorskih ruku vizažistice Nataše Pamić, za prekrasnu frizuru pobrinula se Lara Aničić iz frizerskog salona Studio Lara. Fidelio Tailor odjenuo je mladoženju Ivana Gendu u jedan njihov tamnoplavi smoking izrađen po
mjeri i par crnih lakiranih cipela.

Proslavu ljubavi zaokružio je dizajn rasvjete. Svjetlost koja predstavlja novi početak što je bila i nspiracija od samog početka. Čekali su zalazak sunca te zaustavili mrak rasvjetom za koju je zaslužan suradnik na projektu – Vedran Đukić iz grupe Vedras. Plesni podij bio je svjetlosna instalacija, prvi ples na proslavi ljubavi u krugu svjetlosti koja se ne može ugasiti. Jer nitko ne može zabraniti ljubav. Ples u novu normalu. Sve ove divne trenutke zabilježili su naše najdraže fotografkinje Alex iz IndigoBlu Weddings i Nina iz Nina Roland Weddings te sjajni par snimatelja Tin i njegova dražesna Josipa koji stoje iza brenda Nomad Diaries.


Nadam se da vam se i ova priča o važnosti proslave ljubavi svidjela kao i nama te da ste pronašli inspiraciju i potrebnu hrabrost za stvaranje svog nevjerojatnog dana vjenčanja.

Organization: @artiumweddings
Location: @visitkanfanar
Design, flowers & styling: @artiumweddings
Photographers: @indigoblu_weddings @ninarweddings
Video: @nomaddiaries_weddingfilms
Bride model: @nikasirola
Groom model: @ivangenda_
Ceremony officiant: @vinumamoris
Dress: @lukabu_official
Suit: @fideliotailor
Jewelry: @design_store_soleluna
Hairstyle: @studiolara_frizerskisalon
Makeup: @_la_vitta_bella
Rental: @adratic_event.cro
Chairs: @ghiastaff Light effects: @vedrasgrou

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci