Drink my Soul: Botanica Spices kroz priču Dorijana Skoblara
D

Malo drugačiji pogled na svijet miješanih pića donosi veliku količinu zanimljivih i drugačijih proizvoda u naš bar.

Dorijan Skoblar, Three Monkeys Bar

Kako bi koktel bio na nivou, naravno bitna je boja pića, okus, miris i i ono što privlači na prvu, a to je sam izgled cijele kreacije. Tu nam uvelike pomaže kreativnost, baratanje raznim tehnikama oblikovanja voća kako bi stvorili dobru i lijepu dekoraciju. Ali ono što ja osobno volim raditi je taj minimalistički pristup svakom koktelu na način da dobijem što veći efekt. To mi otvara puno više vremena u radu, a ne mora biti manje kreativnije nego uređivanje čaše svježim voćem.

Papa Doble

Rum u kombinaciji s limetom, maraschinom i notom grejpa dekoriran dehidriranom limetom.

Neko vrijeme voće sam dehidrirao u svom izdanju, dok nisam čuo za BOTANICA SPICES. Visoki tempo svakog dana i nedostatak vremena na neki način smatram kao minus ovog posla. Tu me uvelike spasi Botanica koja u svojem asortimanu ima zavidnu ponudu dehidriranog voća i začina. I sa svakim proizvodom teže savršenstvu. Najdraža stvar Botanice definitivno mi je dehidrirana limeta koja svojom aromom jednostavno nema konkurencije. Svaka limetica pravilnog je oblika, a vizual dobiven dehidriranjem limete na pravilnoj temperaturi jednostavno daje vrhunski izgled svakom koktelu u kojoj je koristimo.

“Bartender’s Gin Tonic” prvi puta proban u Seiberts baru u Kölnu prije 4 godine moja je prva dodirna točka s dehidriranim voćem u baru. Naime, oni u svom baru kriške crvenog grejpa namakaju u talijanskom bitteru da bi poprimile dodatnu gorčinu I nakon toga stavljaju u dehidrator da bi kasnije taj proizvod ukomponirali u klasičan London Dry gin sa tonicom. Gorčina grejpa i bittera sa snažno crvenom bojom stvaraju jako lijepi dojam na prvu.

Perzijsku ružu koristimo najviše za aromatiziranje gina sa tonicom. Jako lijepo izgleda i kao final touch na pojedinim koktelima.
“O kojem god koktelu da je riječ, bilo da se radi o craft koktelu, long drinku, punču ili kuhanom vinu, Botanica Spices odlično se sjedinjuje u priču i dodatno izvlači aromu iz pića. Danas su Botanica Spices po mom mišljenju nezamjenjivi produkt u barskoj indrustriji koji barmenima olakšava rad i način na koji bi se oni mogli najlakše izraziti putem mješanih pića.
Robert Vijatović, Bar Logistic
“Radivši kao barmen i voditelj bara, veliki sam zastupnik house made
sastojaka. Ima mnogo benefita u njihovoj proizvodnji, od kvalitete i jedinstvenosti okusa do smanjivanja nabavne cijene pića. Za tako nešto doduše treba imati znanje, kvalitetnu opremu i dobru organizaciju! Kako sam ušao u novo poglavlje života i karijere, otvarajući kompaniju kojoj je moto “cocktails to the people” a misija približiti craft koktele široj publici, Botanica Spices su omogućili upravo to. Dekoracije i sastojke standarda najboljih svjetskih barova napravili su dostupne svima, od kučnih entuzijasta preko kvartovskih barova do high volume objekata. Upravo iz tog razloga dehidrati su moj omiljeni proizvod!
Marino Karinja, Barsolutions.hr

Pripremio: Dorijan Skoblar
Foto: Ivor Mažar
KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci