Dragulj Positana – Casa e Bottega kao potpis zdrave hrane na talijanski način
D

Italija je poznata kao zemlja pravih i istinskih hedonista o čemu god govorili. Međutim, po pitanju hrane, talijanska je kuhinja ipak jedna od poznatijih zahvaljujući svježim i zdravim namirnicama koje samo na prostoru Italije imaju taj prepoznatljivi autentičan okus. Ako takvoj hrani dodamo ambijent koji odiše talijanskih duhom, onda to zvuči kao mjesto koje se mora naći na našoj listi mjesta koja moramo posjetiti.

Jedno od takvih mjesta je i Casa e Bottega u Positanu. Positano se nalazi na zapadnoj obali Italije, a radi se o istoimenom naselju i općini koji su dugi niz godina omiljeno odredište brojnih turista. Smješteno na brdu s kojega se pruža prekrasan i nestvaran pogled na more, minimalni promet, maksimalno pješačenje brojnim stubama obilježja su Positana koji djeluje kao idealna lokacija za sve ljubitelje mora, dobre, tople klime i prepoznatljivog talijanskog štiha.

 

Iako se radi o malom mjestu, ono obiluje prekrasnim manjim mjestima kao što su restorani, plaže ili pak nestvarni, skriveni mali dijelovi naselja koji predstavljaju prekrasne kulise vaših fotografija kojih će zasigurno biti.

Jedno od mjesta koje je nama zapelo za oko je Casa e Botega. Radi se o šarmantnom talijanskom restoranu uređenom u minimalističkom bijelom talijanskom štihu koje predstavlja mjesto broj jedan kada se radi o pripremanju tradicionalnih specijaliteta ponekad pomiješanih s elementima američke kuhinje.

Casa e Bottega omiljeno je mjesto brojnih turista za vrijeme doručka, ali i ručka i večere. Neka od prepoznatljivih jela koja se mogu naručiti jesu: juha sa slanutkom, prženo jaje s burrata sirom i povrćem, kokošje meso i brojna druga jela.

Osim toga naručiti možete i salate, sendviče, domaće kolače, stopostotni domaći sladoled, smoothies, cijeđene sokove kao i razne kombinacije s voćem i povrćem. Ono što je dodatna posebnost je da se sve servira s visokom dozom estetike na tanjurima lokalne izrade. Tako se u restoranu osim dobre hrane, može kupiti i dekorirano posuđe, čaše, keramičke šalice i razne tkanine u prepoznatljivom talijanskom stilu.

Ono šte se posebno mora istaknuti jest da se cijela ponuda bazira na veganskoj, gluten free hrani bez štetnih sastojaka domaće proizvodnje.

Italija je mjesto koje je nemoguće da ne oduševi, a s ovakvim mjestima i idejama koje nikako ne ostaju samo na riječima, natjera nas da se svaki put iznova zaljubimo u njezinu hranu, krajeve i mjesta i nestrpljivo planiramo naš sljedeći posjet.  

Izvor: Positano.com, Trip Advisor, Instagram

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci