„Drago nam je da nam radimo sa sve većim brojem domaćih pacijenata“, Marko Nikolić, artDENTAL Opatija

Ožujak oznavača buđenje. Nakon dugih mjeseci, kao da se rješavamo tereta zime i s puno dobrih ideja i energije idemo ka proljeću. Ovo je mjesec dobrih odluka,  a naša dobra odluka, koju rado dijelimo i s vama je bila posjet artDENTAL privatnoj stomatološkoj klinici.

Nakon što smo prošlog mjeseca posjetili kliniku u Kastvu i upoznali tim, ovoga smo se puta zaputili u opatijsku oazu. Kavica na terasi u prekrasnom ambijentu, cvrkut ptica i razgovor sa specijalistom oralne kirurgije dr. Markom Nikolićem…

dr. Marko Nikolić, artDENTAL Opatija

Prekrasno vam je ovdje! Prvo pitanje nameće se samo od sebe, po čemu se vaša klinika razlikuje od ostalih?

Na prvom mjestu je individualan pristup svakom pacijentu. To je nešto što svi ističu, no mi ga zaista i njegujemo. Na drugom mjestu je ugodan ambijent naših prostora, kao što možete i sami vidjeti. Pacijenti koji nam dolaze iz kirurških razloga najčešće dolaze radi implantologije, ali radimo i druge kirurške zahvate – ekstrakcije, resekcije, koštane regeneracije i sl. Razlog iz kojeg kirurške zahvate obavljamo u opatijskoj klinici je mogućnost reguliranja broja pacijenta, veoma ugodan prostor te potreban mir i tišina.

Nakon obavljenog zahvata, u danima kada je lijepo vrijeme, pacijenti se mogu  opustiti u prekrasnom vrtu ispred klinike. Sav taj ambijent utječe da svima bude lakše i ljepše, i pacijentima i nama koji radimo. Ja sam se školovao za specijalistu oralne kirurgije, radim samo to i ne bavim se ostalim dijelovima stomatologije. To je nešto što zaista volim i od početka sam se profilirao za taj dio. Smatram da možemo pružiti visoko specijalističko iskustvo i znanje.

Mir, ugoda, poseban ambijent…

Iz kojih sve krajeva i zemalja pacijenti dolaze u ovaj vaš lijepi i poseban opatijski kutak?

Cijela ova situacija s pandemijom dovela je do promjena na svim područjima života, pa tako i kod nas. Došlo je do promjene strukture pacijenta, što je meni osobno jako drago. U našu kliniku najviše dolaze pacijenti iz Italije, nešto iz Engleske, Austrije, Amerike, ali kako je došlo do otežanog prelaska granica, malo se promijenila i ta demografska slika.  Više smo se okrenuli domaćem i lokalnom tržištu, što nam je u biti oduvijek i bila želja – da radimo više s domaćim pacijentima.

U ovom našem kraju postoji velik broj dentalnih klinika, a broj stanovnika nije tako velik, pa se broj domaćih pacijenata disperzira. No, u zadnje vrijeme, naša klinika je postala veoma prepoznatljiva među domaćem stanovništvu, pogotovo vezano uz implanto-protetske i protetske radove. Naša glavna reklama su usmene preporuke postojećih pacijenata.

I dalje je omjer više na strani stranih pacijenata, no situacija se mijenja i polako, ali sigurno balansira. Drago nam je da idemo ka tome, i da se broj hrvatskih pacijenata povećava!

artDENTAL Opatija

Spomenuli ste usmenu preporuku. Je li to najljepša reklama i potvrda rada?

Apsolutno. Mi radimo najbolje što znamo, stojimo iza svakog rada i mislim da je to jedino ispravno, te da smo na pravom putu. Dobre preporuke uvijek nađu svoj put do novih pacijenata. Jako smo zadovoljni s time.

Vjerujem da jeste. Moram iskoristiti priliku i pitati vas, koji je zahvat najčešći u oralnoj kirurgiji?

Zadnjih dvadesetak godina implantologija je doživjela veliki zamah, te svake godine ima sve više upita za ovakvim tipom intervencija, tako da definitivno mogu reći – implantologija. Pacijent koji je bezub može dobiti nadomjestak jednog zuba ili nadomjestak cijele čeljusti. Također možemo mijenjati fizionomiju osmijeha. Mnogo je toga što se može napraviti u skladu sa onim što pacijent poželi, ovisno, naravno, o postojećoj situaciji, te nakon što se napravi sva potrebna dijagnostika i analiza.

Implantologija je definitivno zahvat broj jedan u oralnoj kirurgiji.

Usmena preporuka najljepša je potvrda rada

Pripremala sam se za naš razgovor i nešto me zaintrigiralo. Što je to All-on-4 ili Osmijeh za 24 sata?

All-on-4 je zahvat u oralnoj kirurgiji, koji i mi u artDentalu često radimo, a jako je popularan u svijetu. Patentiran je od strane tvrtke Nobel Biocare, s kojom naša klinika radi dugi niz godine. Radi se o zahvatu na pacijentima koji imaju potpuno bezubu čeljust (radi upale, paradentoze, drugih razloga..). Predstavlja implanto-protetsko rješenje s 4 implantata koji nose fiksni most. Zahvat je brz i minimalno invazivan.

Glavna značajka ovog zahvata je da se sve može napraviti unutar 24 – 48 sati. Pacijent dođe sa svojim zubima koje treba izvaditi, bezub ili djelomično obezubljen i izlazi iz ordinacije s novim zubima, u početku privremenim. Nakon tri do četiri mjeseca (ovisno o čeljusti), vraća se u kliniku, te se izrađuje trajni most s potpunom  funkcijom i estetikom.

Saznali smo sve o popularnoj All-on-4 metodi

Popularna je to metoda i među kolegama i među pacijentima. Svojevremeno sam držao tečajeve vezane uz All-on-4 metodu, budući da imam dosta iskustva s ovom veoma traženom metodom, te podijelio stečena iskustva i znanja sa kolegama.

Sa sigurnošću mogu potvrditi da vlada velika potražnja za takvim vidom terapije.

Sad ste i meni puno toga razjasnili. Moram vas pitati, osim želje za promjenom, koliko je bitno da osoba ima i strpljenja kad se odluči na zahvat?

Ima zahvata gdje ja odmah napišem – Radit ćemo ako je pacijent svjestan situacije… Postoje terapije koje traju i do godinu dana, jer moramo poštovati organizam  i dati mu vremena da odradi svoje. To je jedan period u kojem pacijenti moraju nositi mobilne proteze. Pacijenti u tom periodu moraju biti disciplinirani, te znati da smo mi tu da pomognemo u svakom trenutku.

Većina naših pacijenata razumije cijeli proces i ima strpljenja. Na kraju, kada se rad završi i kada se pogledaju u ogledalo, pogledaju svoj novi osmijeh, shvate da je vrijedilo i da nije bilo tako strašno. Budu zaista zahvalni i ponosni na sebe, što su se upustili u avanturu promjene.

Naravno da ima pacijenata kod kojih jednostavno postoji strah od zubara, no razgovorom uspješno rješavamo i taj problem.

Ugodan ambijent itekako utječe na ugodu boravka

Razgovor uvijek pomaže. Radi se o osjetljivoj temi, što biste poručili osobama koje su svjesne da im treba promjena no još se premišljaju?

Poručili bismo svim osobama koje imaju neke nedoumice i pitanja da slobodno dođu u našu kliniku. Prvi pregled je potpuno besplatan, a dobiti će personaliziranu ponudu, uz objašnjenje cijele terapije i to bez obaveze da započnu rad.

I ovoga smo puta proveli jako ugodne trenutke s artDENTAL timom. Baš kao što ovaj predznak „art“ stoji u nazivu, moram priznati da je prava umjetnost pronaći balans između struke, znanja, profesionalnosti, ali i osjećaja, razumijevanja i komunikacije s pacijentima.

Želite promjenu? Napravite prvi korak, onaj koji vas ništa ne obavezuje, a vama jako bitan.

Rezervirajte termin:

Tel.: 0038 51 582 888

Mob.: 00385 95 482 8888

e-mail: info@artdental.hr

artdental.hr

artDENTAL FACEBOOK / artDENTAL INSTAGRAM

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci