Dr Srđan Marelić o Invisalign nevidljivom aparatiću za zube koji donosi vidljive rezultate!
D

Povratak u ured, školsku klupu, radnu rutinu. Rujan je najaktivniji mjesec u godini koji nas nakon ležernih tjedana, vraća u svakodnevicu. Osim toga, brojne studije pokazale su kako se upravo u rujnu donosimo važne odluke i uvodimo promjene. Ako ste se na zadnju rečenicu nasmijali, nadamo se da je taj osmijeh bio širok i lijep jer upravo i naša preporuka ide u tom smjeru.

Ortodoncija Marelić – prvi korak do zdravog zagriza i lijepog osmijeha

Dr. Srđan Marelić specijalist je ortodoncije, a više od 15 godina brine o ljepoti osmijeha svojih pacijenata. U kliniku u centru Rijeke dolaze pacijenti s Kvarnera i Istre, ali i šireg područja svjesni da povjerenje daju timu koji se neprestano educira te posjeduje potrebno znanje i iskustvo.

Suvremena ortodoncija otišla je korak više. Kako bi pacijentima pružili izvrsnost te omogućili najbolje rezultate u kraće vrijeme, preporuka dr Srđana Marelića ide u smjeru Inivalign alignera. Odlučili smo saznati više.

Dr Srđan Marelić

Invisalign aligneri – bolja funkcionalnost, ljepša estetika

Aligneri su set prozirnih folija koje se izrađuju za potrebe ravnanja zubiju. Cijela terapija se planira unaprijed, uz pomoć naprednog 3D skenera i kompjuterskog softwera. Uz pomoć tehnologije, ipak je najvažnija uloga terapeuta.

„Invisalign omogućava nešto što fiksni aparat ne može, follow up, ovisno o programu, izrađuju se aligneri za tri i pet godina. Naime, mi završimo s terapijom i nešto se dogodi, neki mali pomak i pacijenta to zabrine, da bi to odradili s fiksnim aparatom to je složen proces.  Inivisalign izradi alignere u sklopu terapije. Ta terapija može trajati i puno kraće, ako se npr pomaknuo jedan zub može trajati i samo dva mjeseca.

Softver radi svoj dio priče, ali uloga terapeuta je najbitnija. Softver je dobar, ali finalna riječ je riječ terapeuta.“

Terapiju ortodont planira unaprijed i tek kada je zadovoljan konačnim rezultatom aligneri kreću u izradu. Kako bi se postigli željeni rezultati, svaki aligner nosi se 7-14 dana 22 sata dnevno, skida se prilikom jela i održavanja oralne higijene. Nakon toga, stara se udlaga zamjenjuje idućom.

S obzirom da je rujan snažno odjeknuo u znaku brojnih Back to school aktivnosti, obiteljima su u fokusu školarci. Pitali smo doktora Marelića kako djeca reagiraju na Invisalign terapiju, otkrio nam je:

„Lakše je djeci nositi Invisalign u pogledu boli, smetnji, aparat vrlo rijetko puca.Bitna je disciplina, pacijent mora surađivati kako bi ostvarili najbolje rezultate. Moderan izgled svakako je još jedan adut kod mlađih pacijenata. I naravno, puno kraće trajanje terapije.“

Djeca znaju! Doktor Srđan Marelić otkrio nam je koje su prednosti terapije koja spaja vrhunsku tehnologiju i stručnost terapeuta.

„Inovativna ortodontska terapija ne ispravlja zube na uobičajeni način – jednim fiksnim aparatićem koji se lijepi na zube – već se sastoji od seta individualnih prozirnih udlaga koje rade precizno planirane pomake zuba. Terapija je individualna i traje duplo kraće nego s običnim aparatom. Invisalign ima više mogućnosti i prilagodljiviji je. Naime, kod Invisalinga možemo utjecati na to koje zube želimo micati, a koje zube ne želimo micati. Uz to, jako bitna stavka, terapija je gotovo bezbolna što je velika razlika od tradiconalne terapije klasičnim aparatićima.“

Invisalign je idealna terapija za djecu i odrasle

Zubi putuju cijeli život, u jednoj su dinamičnoj putanji, u razgovoru otkriva priznati ortodont. Ne čudi stoga da se žene i muškarci u četrdesetima i pedesetima također odlučuju na ortodonsku terapiju.

„Estetska ljestvica se u zadnjih deset godina diže sve više, ali i zdravstvena ljestvica, podigla se svijest i o važnosti pravilnog zagriza, u pravilu vodi se više računa o zdravlju zubiju. Invisalign donosi estetiku ali i funkcionalnost, jer je terapija kraća te je puno manje „emergency“ posjeta, higijena je lakša i stvarno je lakše za nositi. Nismo imali niti jedan prigovor nošenja Invisalign alignera.

Pregledi se rade svaka dva mjeseca, pacijenti za vrijeme terapije Ortodonciju Marelić posjećuju oko 8 – 1 puta, a sve u cilju kvalitete usluge.  Pomicanje zuba planira se digitalno uz pomoć  najsuvremenijeg ortodontskog softvera. Terapija rješava dva izazova.

S funkcionalne strane, zubi se dovode u pravilan položaj i zagriz.

S estetske strane, terapija vodi ka pravilnom i simetričnom osmijehu.

Ujutro kad se pogledate u ogledalo niste zadovoljni osmijehom? Ne volite se fotografirati jer skrivate zube? Muči vas zagriz? Nemojte više čekati, odgoda ne mijenja situaciju, ali dobra odluka mijenja!

Kada je najbolje vrijeme? Odgovor je: SADA!

Ortodoncija Marelić uvijek je korak ispred! Počela je BACK TO SCHOOL promocija koja vrijedi za sve pacijente koji naprave dijagnostički pregled u periodu od 11.9 do 11.10.2023. U tom periodu iskoristite 20% popusta za Inivisalign ortodonsku terapiju i već za godinu dana pokažite svima vaš najljepši osmijeh!

ORTODONCIJA MARELIĆ 

Centar Zagrad
Marije Krucifikse Kozulić 1, 3. kat
51000 Rijeka
Tel. +385 51 332 332
E-mail: info@ortodoncijamarelic.hr 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci