NaslovnicaLIFESTYLERIJEKA I KVARNERDoza umjetnosti: Prekrasni riječki...

zadnje objave

Doza umjetnosti: Prekrasni riječki murali!

Naša Rijeka dom je nekim stvarno posebnim umjetninama, u ovome slučaju grafitima i muralima, koji krase zidove našega grada. Jedan od najznačajnijih je definitivno mural “Pimplanje” tj. “Nitpicking”, nastao u sklopu riječkog projekta Spajalica, kojime se aludira na  apsurdnost ‘pimplanja’ samog. Poznati ulični umjetnik imena Lonac prikazao je svog oca kako koncentrirano radi na maketi broda, jedrenjaka, uperenog pogleda i s apsolutnim fokusom na jedan mali detalj koji izrađuje ili popravlja. Mural je naslikan iznimno realistički, a u svojoj punoj veličini naprosto oduzima dah. Iz bliza ga možete pogledati u Ružičevoj ulici.

Još jedan veličanstveni mural, nedavno je dobio svoje mjesto u Ulici Granje Račkoga. Naime, priznati španjolski umjetnik Sebas Velasco u sklopu projekta Spajalica naslikao je mural pod nazivom “Explorare necesse est”, odnosno “Istraživanje je neophodno” .  Portret je inspiriran Rijekom i njenim industrijskim naslijeđem, a nastao je po jednom od stanovnika Rijeke kojeg je umjetnik susreo istražujući grad u potrazi za inspiracijom.


Niti riječki Stari grad ne zaostaje za brojnim, šarolikim, umjetničkim muralima. Prošečite sakrivenim ulicama i pronađite svoje favorite, definitivno se nećete razočarati!


Photo: Eni Brušnjak, Sebas Velasco facebook
Pripremila: Katja Grubiša

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000SljedbeniciSlijedi
106PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE