Donosimo 10 malih odluka na putu do bolje i ljepše godine
D

Nova godina je tu. Nadamo se bolja, pozitivnija, sretnija, s nekoliko dobrih stvari koje jedva čekaju ugledati svijetlo dana. Na njih možemo čekati i ništa ne raditi, ili se možemo pokrenuti i sami stvoriti barem dio lijepih i uspomena vrijednih trenutaka u ovoj 2021. godini. U nastavku donosimo 10 malih odluka velikog značenja za godinu koja će se pamtiti.

Čitanje knjiga – odluka koju vjerujemo na početku baš svake godine ispisujemo na listu novogodišnjih želja, a nikako da je se ozbiljno uhvatimo. Možda je 2021. godina pravo vrijeme da nam čitanje knjiga postane svakodnevica-

Vrijeme s obitelji i prijateljima – ako nas je ova godina ičemu naučila, onda je to činjenica da nikada ne znamo koliko ćemo još imati ono što trenutno imamo. Zato budite tu za svoje najdraže, budite dobri, radite na odnosima s njima i nikad ih ne uzimajte zdravo za gotovo.

Budite zahvalni – na svakom danu, na svakom jelu, na svakom osmijehu, NA SVAKOJ SEKUNDI. Budite zahvalni!

Radite dobro – budite iskreni i pomažite onima kojima možete na načine koje možete. Budite tu i budite spremni na pružanje ruke. Nikada ne znate kada će vama zatrebati.

Naučite nešto novo – vidimo da se svijet mijenja iz dana u dan. Staro skoro pa da više ni ne postoji dok je novo na vratima. Budite spremni na učenje novih činjenica, vještina, stvari i na učenje kako se nositi sa stvarima za koja smo uvjereni da ne možemo. Jer možemo!

Istražujte – ne mora to biti Amerika, neko to bude vaš grad, vaše selo ili mjesto. Upoznajte kraj u kojem živite, iskusite ga tako što ćete njime prošetati, razgledati ga i popričati s nekim tko sigurno zna više od vas. Iznenaditi ćete se koliko toga ima oko vas za što nikada niste čuli niti vidjeli.

Briga o sebi – nikada vremena za sebe, a svo vrijeme svijeta za druge. Neka se ove godine to promijeni. Ne možete davati drugima, a da prije niste dali sebi. Kupnja, slušanje omiljene glazbe, čitanje ili sjedenje i gledanje u jednu točku – nije važno sve dok vas ispunjava i opušta.

Briga o zdravlju – uvijek drugim zaželimo puno zdravlja, ali pazimo li mi na svoje zdravlje? Hranimo li se zdravo? Krećemo li se? Pratimo što jedemo i kako jedemo? Ako je većina odgovora ne, onda je vrijeme da se pokrenete i učinite nešto za svoje zdravlje jer kada njega nemamo, nemamo ništa.

Štedjeti novac – uvijek nas neka sitnica zove s polica i uvijek nas nešto “mami” kada razgledavamo izloge ili trgovine. Ali, zapitajmo se trebaju li nam zaista sve te stvari? Treba li nam zaista još jedan par cipela, još jedan ukras za kuću, još jedna sitnica za kuhinju i tako unedogled. Štedite svjesno i trošite pametno!

Organizacija – možda je 2021. godina idealno vrijeme kada ćete napokon posložiti svu papirologiju, račune (plaćene i neplaćene), posložiti sve one male stvari u onoj istoj ladici u kuhinji koje su uvijek razbacane ili pak odjeću u ormaru tako da znate u koji njegov dio otići kada vam nešto treba. Ili pak posložiti obaveze u danu da konačno pogledate tu omiljenu seriju ili pročitate knjigu koja je već i zaboravila na vas čekajući na polici. Organizacija je pola posla, zato papiri i olovku na vidjeli i zapisujte sve!

Neka konačno sve želje i ciljevi s papira postanu realnost i dio vaše svakodnevice u kojoj ćete uživati i svakako kvalitetnije živjeti. Neka upravo kvaliteta života postane glavni cilj i glavna želja za 2021. godinu, a ovi koraci neka doprinesu tome na najbolji mogući način!

Fotografija: Roberto Nickson  Unsplash

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci