Dogloveri: Vanda Štimac Uravić i Bella
D

Nastavljamo s Dogloveri rubrikom i danas predstavljamo našu sugrađanku i njezinu krasnu ljubimicu. Upoznajte Vandu  i Bellu! 

Draga Vanda, predstavi nam se. Tko si, što si, čime se baviš?

Ja sam Vanda Štimac Uravić, imam 33 godine i živim u Rijeci. Po struci sam magistra prava i imam svoj odvjetnički ured u Rijeci. U slobodno vrijeme (kad se ne bavim Bellom) se bavim trčanjem i pripremam se za polumaratone.

Sad kad smo tebe upoznali, upoznaj nas sa svojom Bellom!

Bella je jazavčar kunićar i ima dvije godine i sedam mjeseci.

Kakva je karakterno?

Tvrdoglava je i razmažena, ali i velika dobrica koja se svima veseli. Uspjeli smo je naučiti nekim trikovima koje posluša kad ona odluči, odnosno kad je hrana u pitanju. 

Koja je smiješna osobina Belle?

Kada vidi da se oblačimo i spremamo za ići van kuće, odmah skače u svoj prijenosnik i čeka mirno da je ne bi slučajno zaboravili. Uglavnom, svugdje ide s nama. 😉

Kako je pala odluka na da uzmeš Bellu? I kako si se odlučila za jazavčara? Zanima nas priča!

Suprug i ja smo zaljubljenici u jazavčare kunićare i gledali smo ih od kad se znamo, dakle od 2016. godine. Mislim da smo si poslali nebrojeno Instagram reelsa i objava s jazavčarima i uvijek smo pričali kako bi i mi jednog.

Suprugu je rođendan u svibnju, a 2021. godine smo organizirali vjenčanje u lipnju. Negdje krajem travnja mi se pojavila objava na Instagramu Dachs.co (Nikole Smolića) da su im stigle bebe jazavčara kunićara. Odmah sam se sjetila da bi bilo izvrsno iznenaditi ga za rođendan i pokloniti mu jazavčara kunićara. Odmah sam s njima stupila u kontakt i rekli su mi da im je ostala jedna cura, ali da možemo doći po nju tek krajem lipnja. I to je bilo to –  dva dana nakon vjenčanja krenuli smo po našu Bellu.

Kako je Bella utjecala na vaš život? Na koji način ga je promijenila?

Obogatila nam je život. Donijela je toliko sreće i ljubavi, naučila nas strpljenju i potpuno nam promijenila život – na bolje. Od kad je ušla u naš život više smo aktivni, više planinarimo, biramo izlete u prirodu i šumu (čak i po ljeti). Bella ne voli more ali voli jezera tako da smo i mi promijenili lokacije naših izleta iako moram reći da obožava Monty’s pseću plažu u Crikvenici (iako ni tamo ne ulazi u more). Jako je čisto, psi su dresirani, pristojni i uvijek nađe nekog prijatelja, a i nama bude super. U svakom slučaju, kad krećemo na put prvo provjeravamo pet friendly restorane i kafiće u tom mjestu koje planiramo posjetiti.

Gdje provodite najviše vremena?

Preko tjedna smo najviše kući i u vrtu gdje se druži sa psom naših susjeda, australskim ovčarom, a preko vikenda se trudimo ići u šumu, jer Bella obožava šumu. Bella čak i planinari s nama i do sad je prošla Poklon-Vojak, Platak-Snježnik, Kastavsku šumu, a ovo ljeto je bila na čak 2500 m nadmorske visine, na planini Le Brévent u Francuskoj, koja gleda na Mont Blanc.

Bravo Bella! Kakvi su vam rituali?

Jutro moramo započeti velikim maženjem nakon čega se suprug i ja ustanemo, a ona nastavi spavati. Obožava spavati.

Naučila je, kad kažemo „piškiti“ ili „kakati“ da se ide van obaviti nuždu, tako da kad je pitamo hoće li „piškiti“ i „kakati“, ako mora van, najčešće na te riječi krene prema vratima. I ne smijemo izgovoriti riječ „papati“ jer se odmah montira kod zdjelice, kao niti riječi „keksići“ i „desert“, ako ih nemamo pored sebe. 

A kad smo kod keksića, koja je omiljena hrana i poslastica Belle?

Trenutno jede Acanu (Small breed) a za slastice nije izbirljiva kao za hranu. Zadnje je probala keksiće koje proizvodi Bea’s Barkery vlasnice Paule Manole i oduševljena je njima. To je bila opsesija. Super mi je što su prirodni a i što su “lokalni” proizvod!

Draga Vanda, hvala na razgovoru! Vama i Belli želimo još puno osvojenih vrhova i divnih uspomena. 

Prethodni tekst – Društvo za zaštitu životinja Rijeka proslavilo svoj 30. rođendan, bili smo na proslavi!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci