Dogloveri: Paula Manola i Bea
D

Da naši četveronožni prijatelji zaslužuju apsolutno jednak tretman kao i mi ljudi, oni su postali punopravni članovi obitelji! Samim time zaslužuju i najkvalitetniju hranu koja im se može ponuditi. Mlada Paula Manola, primijetila je problem u slasticama za pse, odnosno u njihovom sastavu i odlučila se baviti izradom finih i zdravih slastica za pse! Koliko genijalna ideja!

Upoznali smo Paulu i njezinu Beu, te malo popričali o poduzetničkoj ideji.

Tko stoji iza Bea Barkery ?

Bok! Ja sam Paula Manola i imam 22 godine. Rođena sam u Rijeci, a živim u Opatiji. Studentica sam 4. godine fakulteta dentalne medicine u Rijeci.

A sada kad smo tebe upoznali, zanima nas tko je Bea?

Bea (Beatrice) je njemačka ovčarka koja je 22.8.2023. navršila 7 godina.

Kakva je Bea karakterno?

Bea je veselo, razigrano i umiljato stvorenje, koje se svima veseli. Jako je dobroćudna i poslušna. Dresirana je i zna puno trikova. Brzo svladava nove zadatke, vrlo je stabilnog karaktera. Uvijek je spremna na igru i druželjubiva je. Rado se igra s našim mačkom Oliverom, čime potvrđuje sve navedeno.

Koja je njezina smiješna osobina?

Bea ima svoj box, ali većinu vremena je slobodna i provodi u trčkaranju dvorištem. Jako voli ući u kuću i koristi svaki tren kada su vrata otvorena, da to i napravi. Kada uđe u kuću, brzo otrči na svoje mjesto, položi glavu među šape, i tu i tamo pogleda ako ju je itko primijetio. Nastoji biti neprimjetna.

Još jedna od njenih smiješnih osobina je kada postane hiperaktivna, odnosno dobije „zoomie“. Tada je neuhvativa.

Kako je pala odluka da uzmete Beu? Zanima nas priča!

To je jako duga priča, pa ću probati u kratkim crtama – Bea se dogodila kao čista slučajnost, ponovnog susreta tate sa svojim prijateljem. Kada je tata ugledao Beu na stijeni jedne plaže na otoku Krku, do koje su  on i mama sasvim slučajno doplovili sa svojim prijateljima, rekao je : „vidi kako je lijep, ja bih istog takvog“. Nakon što je prepoznao svog poznanika iz djetinjstva, koji je bio tamo prisutan, on je pitao „hoćeš li ga ?“ Naime Bea se nije slagala sa njihovim prvim psom, i željeli su je pokloniti u dobre ruke, i baš su bili za potragom novog Beinog vlasnika. Sve ostalo je prošlost.

Bila vam je suđena! Gdje provodite najviše vremena? Kakvi su vam rituali?

U moje slobodno vrijeme, Bea i ja provodimo vrijeme u šumi, na moru i u dugim šetnjama. Bea je kao mala jako puno vremena provodila na moru, tako da joj je to najdraže mjesto za provoditi vrijeme. Naše druženje je najčešće vezano uz njenu najdražu igračku – štap koji se baca, a ona ga vraća.

Voli i igru skrivača – keksiće koje spečem, sakrijem, a ona ih traži.

Sada nas zanima malo o Bea Barkery. Kako je došla ideja da otvorite slastičarnu za pse?

Jednog poslijepodneva sam išla dati Bei poslasticu, i baš me zanimao sastav toga što joj dajem. Kada sam vidjela sve sastojke i rok trajanja, rekla sam ukućanima da joj više nećemo kupovati poslastice, jer sadrže puno aditiva, konzervansa, bojila, i svega onoga što psima nikako nije korisno.

Imamo veliki vrt, jer se hranimo zdravo te je šteta ne iskoristiti te namirnice i za poslastice kućnim ljubimcima.

Ideje za pseće poslastice našla sam na internetu.

Napravila sam svoje prve keksiće za pse, Bea ih je odobrila, a to su  su učinili i psići naših prijatelja.

Trudim se da sastojci budu što kvalitetniji: mrkva, jabuke, te ostalo voće i povrće, iz našeg su vrta. Meso je domaće, nabavljamo ga u Slunju, a inćuni i srdele su sa place. Osim tih glavnih sastojaka, naši keksići su obogaćeni „superhranom“ – acai prah, prah od divljih borovnica, chlorella prah, aswagandha prah, chia sjemenke, lanenke sjemenke itd. Ovisno o receptu, koristim jaja, zobene pahuljice, kokosovo brašno, grčki jogurt te maslinovo ili kokosovo ulje.

Ne koristim aditive, niti umjetna bojila.

Sve je sve ručno rađeno, začinjeno sa puno ljubavi za naše najbolje prijatelje.

Super priča i koncept! Veliko bravo. Što sve imate u Bea Barkery?

U ponudi imam torte, donute, muffine i keksiće.

Torte dolaze u 2 veličine – manja u obliku srca, te veća u obliku kosti.

Torte su prekrasne! Gdje si ih naučila raditi? Radiš li i za ljude torte ili samo dlakavce?

Uz puno puno vježbanja i truda sam naučila raditi i ukrašavati torte! Ideje mi jednostavno same dođu. Nisam pohađala nikakve tečajeve ili tako nešto.

A jedini ljudi za koje radim zdrave torte i slastice su moja obitelj!

A koji desert Bea najviše voli?

Bea sve jede i nikad nismo imali nikakvih problema što se toga tiče, ali najviše voli bilo koji desert od ribica – inćuna, bilo da su to keksići ili donuti.

Draga Paula, hvala ti puno na odgovorima! A s obzirom da na Stilueti imamo jako puno Doglovera ne sumnjamo da će vlasnici za svoje ljubimce posjetiti Bea Barkery!

Fotografije: Bea Barkery

Prethodni tekst – DogLoveRI: Nora Gračanin i Deus, Luxury i Zed

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci