Dogloveri: Nora Gračanin i Ballie
D

Naša je ovotjedna gošća u rubrici DogloverRI Nora Gračanin. U biti, ne samo ona, gošće su nam Nora i Ballie koje otkrivaju više o svojim najljepšim trenucima! Nora je po zanimanju pravnik, zajedno sa suprugom vodi agenciju za zapošljavanje i restoran Antack te Asian food Wokabily. Noru znamo već godinama i znamo da obožava životinje!

“Životinje su moja omiljena bića pa me poziv da budem dio Vaše kolumne DogloveRI baš razveselio. O mojoj ljubavi prema psima dovoljno govori da ih imamo četiri.”

Ballie dom dijeli s tri dobermana, Deus (5 godina), Luxury (4 i pol godine),  Zed (4 godine). Naša zvijezda je njemački patuljasti špic – pomeranac, a ima godinu i četiri mjeseca.

Kako ste se odlučili da uzmete kućnog ljubimca koji je naša zvijezda dana?

Zaljubljenik sam u te male slatkiše pa sam dugo vremena i razmišljala o tome da uzmemo nekog malenog psića, ali zbog ekipe koju imamo doma, nekako sam to samo zamišljala kao opciju, ali ne kao i mogućnost.

Ljeto prije nego nam je stigla, imali smo goste u apartmanu koji su nas zamolili ako bi im pričuvali psa za vrijeme njihovog odmora, koji je bio pomeranac star 4 mjeseca. S obzirom da s nama u kući žive i tri dobermana, to je bio pravi izazov. Međutim oni su ga odmah prihvatili, pa sam shvatila da svi moji „strahovi“ od prihvaćanja malog psa kao našeg novog člana obitelji padaju u vodu i odmah se bacila u potražnju. Par mjeseci nakon toga, samo smo se pojavile doma.. tako da je gotovo svima bila pravo iznenađenje.

Ballie

Partner u svemu

Gdje provodite najviše vremena?

Nas ima svugdje. Prilagođavamo se situacijama i vremenu. S obzirom da često odlazi sa mnom i na posao, nerijetko čitav dan provedemo zajedno. Vikendom se obavezno prošetamo u prirodi. Živahna je, zaigrana i voli šetnju pa su nam omiljene radnje vikendom šetnje s dobermanima po našim bližim planinama kad nam to vrijeme dozvoli.

Kakvi su vaši rituali?

Ballie prvo odlazi u dvorište sa svojom velikom ekipom, te se sama vrati doma kad joj je dosta igre, nakon toga zajedno popijemo jutarnju kavu i odemo na posao. Ona je moj partner u svemu.

Kako se svi psi slažu?

Ballie se slaže sa svima. I ona se njima veseli i oni njoj.. ljubav je to kakvu samo oni razumiju.. Čuvaju je i paze, ponašaju se prema njoj zaštitnički i nitko ju u njihovoj blizini ne smije „gnjaviti“, iako im krade hranu i igračke kad god za to ima priliku.

Posebna ljubav!

Ballie ima tri zaštitnika

Koja je jedna od najsmješnijih osobina vašeg psa?

Mislim da je najsmiješnije što se ponaša kao da ima 53 kg a ne 3 kg.

Uvijek kao opasno laje ili reži kad netko prolazi u blizini kuće. S tim svojim lajanjem pozove dobermane, a onda se sakrije iza njih ili ode ispod kauča..

Pametna glavica! Ti i suprug očito jako volite životinje? Je li vas i to povezalo kad ste tek počinjali?

Vjerujem da da. Teško mogu imati neku dublju komunikaciju s osobama koje ne vole životinje, pa samim time ne bi imali zajedničkih tema niti interesa.

Moramo te pitati, koja su ti omiljena mjesta za šetnje i uživanje na našem divnom zeleno-plavom Kvarneru?

Često razmišljam o tome koliko nam je zapravo predivno područje gdje živimo.

Baš svaki dio našeg Kvarnera volim.. ali evo Kostrenu i Učku mogu izdvojiti kao omiljena mjesta.

Od Učke do Kostrene

Slažemo se, Kvarner je čaroban. Vjerujem da sve žene zanima i neka tajna tvog njegovanog izgleda. Koje su ti drage beauty adrese?

Imam par svojih beauty adresa koje ne mijenjam.. jedna od njih je svakako Studio Butterfly . Tamo imam gotovo sve na jednom mjestu, a moj desetogodišnji odlazak tamo govori o mom zadovoljstvu više od mojih riječi.

Bližimo se ožujku i Danu žena. Kao žena poduzetnica, izuzetno fina i draga, korektna, koji je tvoj neki savjet ženama, koliko je bitno da se podupiremo međusobno?

Hvala ti na lijepim riječima.. Mislim da je nama ženama jako važno imati podršku drugih žena, a najčešće ju zapravo nemamo.. iako ne vidim razlog za to..

Svakako bi ih savjetovala da se okruže ljudima koji ih vole i podržavaju, imaju svoje ciljeve, da vole sebe i da vjeruju u sebe.

Upravo tako! I za kraj, omiljeni sadržaj na Stilueti ti je….

Bez razmišljanja.. DOGLOVERI ?

Bile su ovo Nora Gračanin i Ballie! Uživali smo u ovoj priči! Pročitajte i prošlotjedni razgovor u kojem smo ugostili Sunčicu Linardić i Lunu! 

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci