DogLoveRi: Lorena Toretto i Sapfira Sayana
D

Ako pratite plesnu scenu u Rijeci, ime Lorena Toretto će vam zvučati poznato! No danas nije priča o njoj već o njezinoj preslatkoj četveronožnoj prijateljici.

Draga Lorena, predstavi nam se. 

Pozdrav svim čitateljima i svim divnim njuškicama!

Ja sam Lorena Toretto, imam 30 godina i živim u Rijeci. Završila sam opću gimnaziju u Rijeci nakon čega sam upisala Pravni fakultet u Rijeci. Po struci sam upravna pravnica, no radim kao plesač, trener i koreograf. Osnivačica sam dječje plesne grupe Lorena, model sam, organiziram izbore ljepote, te surađujem s filmskim produkcijama. Ipak, ponosna sam vlasnica malene pomeranke koju također želim uključiti u snimanja i modne revije, haha!

Sad kad smo upoznale tebe, zanima nas dama koju si dovela sa sobom! 

Danas je na photoshooting sa mnom došla moja damica, čistokrvni njemački špic-mala pomeranka Sapfira Sayana. Sapfira je ukrajinskog porijekla, odlične krvne linije i pedigrea. Sada ima 15 mjeseci i 3 kg. 🙂 Volim naglasiti ovo 3 kg jer obožava “papati” proteine.

Hvala Vam na komplimentu. Sapf je jedna mala i vesela curica. Zaigrana je, a najviše se voli maziti i češkati. Čak smo naučili davati i “pusice”. Ona je jedan malo anđeo koji je došao, rekla bih u pravo vrijeme.

Obožava djecu, druge psiće i životinje, pa se rado upoznaje sa svima. Sapf je zaista posebna i draga. Nekad ju zovem mudrica jer kada nešto želi ili ne želi, tako treba biti (kao i kod mene hahah).

Sapfira Sayana

Čak i groomeri kod kojih odlazi u salone na uljepšavanje, kažu da je pravi karakter! Kao što sam već naglasila ranije, uživa u finim poslasticama pa janjetinu i mozarellu nikad neće odbiti, haha. Najviše je vezana za moje roditelje jer na kraju krajeva, oni ju čuvaju dok ja radim ili kada otputujem i na tome im veliko hvala!

Moram te pitati, odakle ideja za cool ime? Na koje ime se odaziva?

Uh, ime je ostalo iz rodovnika ipak. Sapfira Sayana znači čini mi se nešto kao “antidepresiv”. Stvarno je posebno i atraktivno, a Sapf je skraćeno.

Odaziva se sve, najmanje na ime ahhaha. Zna da je ona Sapfira, ali odaziva se na curice, bebo i mišu.

Kako si se odlučila da uzmeš kućnog ljubimca? I da to baš bude pomeranac?

Iskreno, nikad nisam imala psa. Kao mala, imala sam godinama ribice i mace iz susjedstva. Negdje sredinom osnovne škole, dobila sam vodene kornjače na poklon. Imala sam ih nekoliko, no samo jedna je ostala sa mnom i to 15 godina. Moja Chupy prošla je sa mnom završetak osnovne škole, maturu u srednjoj školi, učenje noćima dok sam studirala i na kraju diplomirala. To spominjem iz razloga jer nisam ni bila svjesna da sam se toliko vezala za jednu vodenu kornjačicu koja je lupkala u akvariju i dizala glavicu dok bih joj pričala.

Nevjerojatno, ali tako je. Rekla bih da je prošla sve moje faze života do nedavno i kad je nažalost “otišla”, shvatila sam koliko mi to biće nedostaje. Tada sam doživjela veliki stres zbog čega sam imala jedan baš jako težak period svog života, pa sam počela razmišljati o psiću. Dvoumila sam se između mopsa i pomeranca, ali odluka je pala na pomeranca i to ženku. Obzirom da mi se bližio okrugli 30. rođendan, obitelj mi ju je poklonila kao najljepši poklon na svijetu, a ona je došla kao moj lijek!

Gdje provodite najviše vremena?

Sada dok su velike vrućine, Sapf ostaje kod kuće u hladu zbog sigurnosti pa izlazimo tek kasno navečer. Volimo plaže, more, duge šetnje, ali i kave u gradu s najdražim ljudima.

Kakvi su vaši zajednički rituali?

Sapf i ja se nakon buđenja obavezno mazimo, zatim ovisno o danu i obvezama, šetamo, skupa shoppingiramo, plešemo po kući, spremamo fine obroke i igramo se lopticama i drugim igračkicama koje smo joj kupili. Kad kupujem sebi, teško da sad nju mogu izostaviti pa onda i njoj kupujem. Jednostavno si ne mogu pomoći. Ponekad ju odvedem i na neki plesni nastup jer ju moja dječica iz plesne škole jednostavno obožavaju.

Sapf ima svoj kutak za odmor (iako ponekad spava i sa mnom), kutak gdje su sve njezine kosti i igračke, ali i kutak za uljepšavanje. Volimo fine šampone, mirise i balzame, kao i modne dodatke. Roze haljinice joj najljepše pristaju uz mašnicu na glavi. Ona ima toliko lijepu i njegovanu dlaku da nikad ne prolazi neprimijećena.

Koja vam je omiljena uspomena?

Uspomena? Hmm… Obzirom da je Sapfira još jako malena i da još uvijek puno učimo, rekla bih da uspomene tek počinjemo stvarati.

Ona voli sve nas, postala je dio naše obitelji i brzo se navikla na život sa mnom.

Ipak, izdvojila bih njezin dolazak u Hrvatsku. Sapf je zajedno sa svojim roditeljima došla iz Ukrajine u Zagreb. Rodila se u ratnom stanju zbog čega ima posebnu priču. Baš kao da je simbol dobrote i ljubavi. Ona je anđelić koji je stigao u pravi čas za mene i svakim se danom uvjeravam u to. Također, divna uspomena je i proslava njezinog 1, rođendana koji se slavio sa stilom uz tortu za pse i puno poklončića koje je zaista zaslužila.

Ona je zaista unijela jednu posebnu emociju za koju često kažem da nisam ni znala da ju imam!

Koja je jedna od najsmješnijih osobina vašeg psa?

Ona je meni uvijek smiješna. Izrazito je zanimljiva kada osluškuje tko dolazi na vrata. Onda “glumi” velikog i opasnog psa jer očito brani svoj teritorij. To njezino uzbuđenje ne da se opisati. Iskreno, najviše bih voljela da ostane zdrava i vesela, te da još dugo, dugo godina uljepšavamo živote jedna drugoj! <3

Draga Lorena, sama si dala prekrasan zaključak i mi vam od srca to i želimo.

Fotografije: Ivor Mažar

Prethodni tekst – DogLoveRI: Iva Lončarić i Ruby

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci