DogloveRI: Ivor Mažar i Collie
D

Vraćamo se na početak, otkrit ćemo kako je sve počelo s našom rubrikom dogloveRI! To znači da ćete upoznati osobu iza naših video materijala i fotografija, vrijeme je da nam se predstavi Ivor Mažar!

Dugo smo ga nagovarali i drago nam je da možemo predstaviti psa s kojim je sve počelo. I naravno, čovjeka! U prvom planu nije fotografija ispod koje često stoji potpis našeg sugovornika već ljubimac Collie koji je prije godinu dana našao mjesto u obitelji Mažar.

Ovo je neobično! Ivore, možeš li nam otkriti kada se rodila ljubav prema životinjama? Je li generalna ili je baš usmjerena ka psima?

Ljubav prema životinjama usađena mi je od djetinjstva. Moji roditelji su imali kućnog ljubimca – psa, prvi pas kojeg smo imali bio je mješanac Luxy. Općenito, odrastao sam u obitelji koja voli životinje. Osim pasa, imali smo mačke i kornjače… Kuća gdje smo sada nekad je bilo imanje na kojem su bile ovce, svinje, koze..

Moja mama je često spavašala ptičice, ježeve, mačke, od nje sam očito naslijedio tu posebnu ljubav. Sada u našoj obitelji imamo psa i ribice, kćer Nisa navija za hrčka, a sin Noel za mačku.

FOTOGRAFIRANJE ZA NOVI LIST S MACOM NERC, KRAJEM OSAMDESETIH GODINA
LUXY

Tko je “glavni krivac” da prije godinu dana Collie dođe u obitelj?

“Glavni krivac” što je došao Collie u naš život je kćer Nisa. Imali smo psa prije, Andy nas je nažalost napustio radi godina i par mjeseci smo bili bez psa. Ona je htjela novog psa čim prije, sve je sama istraživala i svaki dan nosila nove ideje. Tako je jedan dan našla border collia dok majke nije bilo doma. Djeca i ja smo se uputili ka Istri, u leglu se isticalo najdeblje i najsimpatičnije štene koje se odmah zaletjelo prema Nisi! To je bilo to! Ljubav na prvi pogled.

Još je mlad, to je jasno, kakav je karakterno?

Vrlo izazovna pasmina (Border Collie). Po mom mišljenju pas koji može napajati grad koliko ima energije. Stol, barska stolica, skakanje do visine glave, to su sve sitnice za njega. Trčanje po nekoliko sati, konstatno donošenje i bacanje loptice. Vrlo vedar i veseo pas, iznimno inteligentan i sve poslušniji. Kad ga uspijemo izmoriti, onda slijedi dugotrajno češkanje što obožava. Jako voli ljude i ljudi vole njega, teško je proći šetnju a da nekoga ne očara, uz to, svakog psa mora pozdraviti. Pas od naroda i velika maza!

Zbog živahnog karaktera odlučili smo poraditi na školovanju pa kao što sam bio i sa Andy-em tako i sa Colliem sam krenuo kod našeg Dubravka kako bi se čim bolje razumijeli i kako bi u svakom trenutku Collie bio sretan s nama, a i mi sa njim.

GROBNIČKO POLJE – COLLIE I KLINCI

Otkrij našim čitateljima i neku ne/zgodu?!

Period je blagostanja i mira kada sve obitelji kite svoj bor. Obično je izazov kititi bor s mačkama, a mi smo imali izazov s psom. Bor mu se očito nije svidio pa ga je uredno spustio na pod. Više puta.

Ivor Mažar – ljubav prema fotografiji i psima objedinjena u fotkanju ljubimaca

Znamo da obožavaš fotkati pse, kako si počeo s tim i kakve su reakcije?

Kad je Collie došao u obitelj vodio sam ga svgdje sa sobom pa i u studio. Jednom sam fotkao proizvode na stolu, dok sam namještavao rasvjetu on se popeo na stol i namjestio kao da se želi fotkati. Napravio sam par fotografija koje su mi se jako svidjele, došao sam na ideju da spojim dvije ljubavi. Onu prema kućnim ljubimcima i onu prema fotografiji! Što sam više razgovorao s ljudima i pokazivao fotkice, počeli su nam se javljati da i oni žele fotke svojih ljubimaca. Reakcije su bile odlične i još su!

COLLIE
GRIGIO
LANA KLINGOR – ZA PSEĆU HRANU FISH4DOGS
KOA
SIPO

Omiljena mjesta na Kvarneru za šetnje i igre s Colliem su….

Jako volimo Grobničko polje i šetnje uz more, a često završimo i u moru. Kostrena i Crikvenica su nam super jer i djeca uzmu svoja “vozila” pa uživaju.

Dovrši rečenicu:

Psi su ______.

Obitelj.

Sve goste i partnere rubrike rubrike dogloveRI ti fotkaš. Je li ti neki pas ostao u posebno dobrom sjećanju, da ste se baš lijepo zbližili?

Svi su mi jednako dragi, a grupno fotkanje pasa i njihovih vlasnika u agenciji Dogma nekretnine mi je bilo posebno zabavno i drago!

DOGMA TEAM

I za kraj… Pitamo svih, moramo i tebe, koji su ti omiljeni sadržaji na našoj Stilueti?

Kolumne moje supruge Marije Mažar, a naravno i dogloveRI.

Hvala Ivore! Ovo je bilo neobično i zanimljivo! Pratite nas i dalje, stižu super priče i preporuke, a već naša iduća dlakava gošća osvojit će vaša srca isto kao što je srca osvojila  njezina vlasnica! Tko su one – saznat ćete vrlo skoro! 

Galerija fotografija:

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci