Dogloveri: Dorijan Elezović i Čarli
D

I vraćamo se s novim gostima u omiljenoj rubrici – Dogloveri. Ovog puta smo ugostili Dorijana Elezovića i njegovog york terijera Čarlija. Upoznajte ih! 

Dragi Dorijan, predstavi nam se! Ti si novinar, PR, čime se sve baviš?

Imam svoju PR agenciju Redakcija, te lifestyle portal redakcija.hr

Novinarski posao radim sve manje, a sve više ovaj dio oko marketinga. Zapravo i PR je novinarstvo jer marketing aktivnosti od mene zahtijevaju da stvaram dobre priče pa tako da bih rekao da su to poslovi spojeni jedan u drugi. Volim reći da stvaram priče! To mi je posao. Klasično novinarstvo više ne radim.

Ti si i poduzetnik, kako je išao tvoj poduzetnički put?

Nakon dvadeset godina rada u medijima trebao mi je izazov. Trebalo mi je nešto novo gdje ću iskoristiti svo stečeno znanje kroz prethodni rad. Htio sam biti krojač vlastitog života. Krenulo je polako s dva klijenta, a onda su krenule preporuke i posao se pomalo razvijao.

Portal je došao kasnije jer sam vidio potrebu da klijentu ponudim dodatni prostor u medijima i to se pokazalo odličnim potezom jer danas, nakon skoro tri godine, portal radi odlično. Agencijski posao radim već četiri i pol godine i za sada nemam namjeru mijenjati profesiju.

Sad kad smo tebe upoznali, zanima nas Čarli, reci nam nešto o njemu? 

Čarli je patuljasti Yorkshire terijer. Ima deset i pol godina i samo dva kilograma.

Mali je anđeo koji daje puno više ljubavi nego što je velik.

Dobio sam ga na poklon od prijateljice i to je moj prvi pas. Bojao sam hoću li znati sa psom, hoću li imati dovoljno vremena, ali nisam požalio. Čarli je došao u moj život u trenutku kada sam imao stresnu životnu fazu. I brzo me izvukao iz te faze. Promijenio mi je navike, dao nove slatke obaveze i puno ljubavi. Usudio bih se reći da je Čarli utjecao na to da odem u poduzetničke vode jer nisam htio da provodi puno vremena bez mene. On mi je na neki način bio jedan od poticaja da se odvažim i krenem u poduzetničke vode.

Super priča! Psi u nama probude ljubav za koju nismo ni znali da je u nama, i zaista mijenjaju život na bolje. Kakav je on karakterno?

Jako velika maza ali i jako tvrdoglav. Sve je po njegovom. Ponekad mislim da je on meni vlasnik, a ne ja njemu. Ali njegova tvrdoglavost je simpatična. Jako je dobar pas. Nikada nije pokazao netrpeljivost prema drugim životinjama. Igra se on i s mačkama, sa zecom… Ok, ponekad poželi potrčati za vranama, njih baš ne voli.

Malo je strašljiv kada su veći psi u pitanju jer ga je davno napao veći pas i nije bilo baš lijepo za gledati. Doslovce sam Čarlija uzeo iz ustiju drugog psa i brzo otrčao veterinaru da ga spasi. Od tada je malo nepovjerljiv i uglavnom se u šetnjama pravi da ne vidi veće pse. Ignorira ih.

Koja je njegova smiješna osobina?

Kada odem obaviti neku obavezu i njega ostavim doma, dočeka me okrenutih leđa. Ne želi me gledati barem pola sata. Ako predugo radim neprestano me šapom grebe i zove da mu se posvetim. Ali obično je svima najzabavnije što Čarli voli plišane igračke. S njima „vodi ljubav“. Tu pokazuje svoju dominaciju. To bude zabavno jer neumorno skače po njima. Kada dođem prijateljima koji imaju djecu, kažem im da sakriju sve plišance.

Kako je pala odluka da si život obogatiš sa Čarlijem? Kako je promijenio tvoj život? 

Dugo sam vodio život posvećen poslu. Trebao mi je ventil. Trebalo mi je nešto da me izvuče iz stana, da se angažiram i oko drugih stvari. Psa sam želio čitav život, ali posao mi nije dozvoljavao. Mali pas je manja briga pa se to pokazalo sjajnom odlukom. Čarli nije pas koji traži istrčavanje, on obavi sve što želi, stane, pogleda me… i to znači gotov sam, želim doma. Osim kada smo u šumi, tada ga moram moliti da idemo doma.

Čarli me motivirao da se više krećem, da više boravim u prirodi, uz njega sam upoznao gomilu ljudi koje srećemo u šetnjama. Kada pitate zašto sam odlučio da njime obogatim život zapravo ste najbolju konstrukciju pitanja sastavili. On je zaista obogatio moj život. Kada me pitaju koji mi je omiljeni miris, ja kažem miris mojeg psa. Ja volim reći da je on duša moje duše.

Gdje provodite najviše vremena?

U prirodi. Kako sada živim u Samoboru, blizu nam je slovenska granica pa smo često „kod susjeda“ u prirodi. Zujimo po Žumberku i Samoborskom gorju. Samobor je grad okružen prirodom pa smo jako često u šumi. On ide sa mnom svugdje osim u kino i kod doktora. Klijenti koji znaju da imam Čarlija, oni ga redovno viđaju na našim sastancima. Ne izlazim bez njega. A i sastanci budu zabavniji kada je Čarli tu.

Jedno sam vrijeme predavao medijsku kulturu i jednoj srednjoj školi pa sam redovno sa sobom vodio i njega. Klinci su bili presretni, a i Čarli kojeg se dva školska sata mazilo bez pauze. Od svih mjesta gdje sam išao s Čarlijem – ipak je na nekim mjestima bio vidljivo sretniji, a to je odlazak na more i odlazak u Gorski kotar. Gorski kotar baš jako voli. Kupanje ne toliko, ali sunčanje da.

Da smo bar mi bili na predavanjima s ljubimcima! Kakvi su vam rituali?

Šetnja tri puta dnevno. Ujutro, popodne i navečer. Tijekom toplijih dana jako voli biti vani, a u ove hladnije dane ne voli jer je zimogrozan pa je vrlo brz u obavljaju svojih potreba. Naravno u hladnijim danima ima svoje kaputiće i mogu reći da ih ima više od mene. Cijeli dan smo zajedno, cijeli dan mi je pod rukama, a i spava u mojem krevetu. Trudim se da Čarli bude najsretniji pas na svijetu. Naravno svi vlasnici pasa to čine, ali eto ja volim vjerovati da je moj Čarli najsretniji.

A što Čarli voli najviše papati? 

Čarli jede i voli riblji menu! I janjetinu voli. A poslastice svih okusa! 

Dragi Dorijan, hvala ti puno na ugodnom razgovoru! Tebi i Čarliju želimo još puno divnih zajedničkih trenutaka i uspomena.

Fotografije: Dorijan Elezović

Prethodni tekst – Dogloveri: Una – Matea Mikulić, Filip i Doha

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci