DogloveRI: Branka Čolić i Urma
D

“Pozdrav svim čitateljima Stiluete, moje ime je Branka i neki me sa društvenih mreža znaju pod imenom Štiklom po svijetu. Strastveni zaljubljenik u putovanja, daleka i ona bliža, izlete, nova avanture, fotografiju i životinje.”

Ovako se odlučila predstaviti Branka Čolić koja nam je prva ovogodišnja gošća rubrike u kojoj dijelimo inspirativne i zanimljive priče. Pse obožavamo, dapače, dok u našim kućnim uredima spremamo tekstove uvijek su oko nas naši ljubimci!

A tko je Brankin ljubimac pitate se i pitamo se?

Ona se zove Urma, i njeno ime znači – „pustinjsko blago“. Pasmina je Lagotto romagnolo, u prijevodu talijanski vodeni pas i uskoro će imati tri godine. Pripada skupini antialergijskih pasa, ne pušta dlaku, nema mirisa, a poznati su i  po tome što su izvrsni lovci na tartufe.

Kakva je karakterno?

Uh, jako, ali zaista jako živahna. Energije ima za tri psa istovremeno, bistra je, zaigrana i poslušna. Zna dobiti sve što hoće, prava mala mudrica.

Urma

Kako ste se odlučili da uzmete kućnog ljubimca?

Odlučio je on, a ja sam se prilagodila. 😀

Poznat scenarij, a onda se dogodila ljubav. Gdje provodite najviše vremena?

U šetnjama, na izletima i kraćim putovanjima. Uživamo u prirodi, istražujemo stalno neka nova mjesta kad god nas vrijeme posluži, jer ova naša frčkava loptica voli sve osim kišnog vremena. Izuzetno su joj mrske bilo kakve aktivnosti na kiši.

Urma je preslatka, ali ima svoje JA

Omiljeni rituali i omiljena uspomena?

Duža jutarnja i popodnevna šetnja, kao i igranje sa lopticama, bez toga dan ne prolazi. 😀

Zaista je teško izdvojiti kada svakodnevno stvaramo različite, ali pamtim jedan trenutak sa Cresa pretprošlo ljeto, bilo je zaista prevruće a mi smo glumili prave turiste i neumorno hodali od mjesta do mjesta. I onda smo došli u Valun, približili se plaži, pustili ju sa povodca i ona se zaletjela najbrže što je mogla i sa stijene bacila u more da se osvježi, te nam uputila onaj pogled „NAPOKON“!!! 😀 Svaki put kada ona pokaže da je jedan zaista sretan pas, te su najdraže!

Branka Čolić, Štiklom po svijetu

Koja je jedna od najsmješnijih osobina vašeg psa?

Kada joj nešto nije po volji, ona legne i uzdahne onako duboko, buntovno. Pogleda te, zamrmlja sebi u bradu… Pravo žensko jel!? 😀

Definitivno! Tko zna  – zna! A sada malo o putovanjima. Koji dio svijeta ste zadnje posjetili? Kako je bilo?

Zadnje smo posjetili Maldive i vratili smo se prije nekih tjedan dana. Bilo je prekrasno, sve one tirkizne boje koje se mogu vidjeti na fotografijama, stvarne su i uživo.

Ide li pasić s vama na putovanja? Ako da, kakva je na putovanjima?

Ona sa nama ide uglavnom po Lijepoj našoj za sada, mada je bila i u Sloveniji i Italiji na izletu. Posjetila je tako cijeli otok Pag, Šibenik i okolicu, Plitvice, Velebit i razne druge gradove, lokacije, plaže… Mogu slobodno reći da je pas koji je vidio više Hrvatske od prosječnog čovjeka. 😀 Na putovanjima je jako dobra, od malena je navikla na vožnje automobilom, mi njoj kažemo dan ili dva prije da idemo na put ili izlet, ona sluša i bude jako vesela.

Urmu ćete najčešće sresti u Kostreni

Vratimo se mi našoj zelenoj-plavoj regiji. Koja su vam omiljena mjesta na Kvarneru, za kavu, lijepe trenutke, šetnje?

Omiljena mjesta su nam svakako Kostrena, obožava onu dugu šetnicu i plažu pogotovo, ipak je to vodeni pas i svaki trenutak ona iskoristi bar da šape malo smoči. A nije joj strano ni okupati se usred zime. Volimo i Grobničko polje za trčanje, šume oko Fužina također…

Ljubav!

Moramo pitati, kad ne putujete svijetom, ne igrate se, koji sadržaj na Stilueti najviše volite čitati?

Rubriku Stilueta oko svijeta što i nije neko iznenađenje, zatim Inspiraciju, modu, kolumne, aktualnosti… sve volim kliknuti, na Stilueti uvijek nešto novo saznam!

Hvala Branka! Pratit ćemo i dalje Štiklom po svijetu, a sigurno ćemo se  sresti u nekoj proljetnoj šetnji s našim četvrenošcima!

Prethodni članak – dogloveRI – Alma Zolotić obožava pse a ima i svoju linju odjeće za pse

Fotografije: Ivor Mažar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci