DogloveRi: Ana Maria Ricov i Shiba
D

Odjeća za pse je sve popularnija. Osim što je trendi i cool dodatak, ona ljubimce štiti od vremenskih nepogoda. Ako volite oblačiti vašeg ljubimca, i volite usklatiti vaše outfite –  danas u DogloveRima imamo super gošću!

Ana Maria Ricov je modna dizajnerica koja stoji iza brenda Ana Maria Ricov i Shibesu! Također, velika je zaljubljenica u pse.

Upoznali smo vas, a sad nas zanima vaš ljubimac. Kako se zove, koje je vrste..? Sve nas zanima!

Moja vjerna životna suputnica je Irska seterica Shiba. U veljači ove godine smo proslavili njen deseti rođendan. Ime je dobila od japanske riječi Shiba, što znači grmlje, a njena dlaka je iste boje kao i jesensko grmlje. Osim toga obožava se zavlačiti u grmlje i grickati šibe, a k tome je još i iz Šibenika, pa je se je sve nekako lijepo povezalo na ime Shiba (Šiba).

Već dugi niz godina imaš svoj brend odjeće Ana Maria Ricov, a od nedavno i Shibesu brend za ljude, ali i njihove četveronožne prijatelje. Kako je došla ideja o osnivanju matchy brenda za ljude i pse?

Glavna inspiracija za novi brend je naravno bila moja Shiba. Po njoj je brend i dobio ime Shibesu. Brend je nastao relativno slučajno. Nikako nisam bila zadovoljna ponudom kaputića za pse na tržištu pa sam odlučila primiti stvar u svoje ruke i napraviti joj kaputić po svome.

Željela sam da je lijep, funkcionalan i po materijalu potpuno nepromočiv i topao. Spontano je došla ideja da i sebi napravim kaput od iste tkanine i tako je to sve krenulo. Taman nas je zahvatio Covid, navike ljudi su se uvelike promijenile, više vremena počeli smo provoditi u prirodi sa svojim ljubimcima neovisno o vremenskim prilikama.

Brend Shibesu je prepoznat upravo iz potrebe da boravak na otvorenome postane praktičan, šarmantan i zabavan.

Što sve nudite u Shibesu kolekciji?

Osim matching kišnih jakni i zimskih jakni u ponudi se nude i matching ruksaci te torbe/nosači za male pasmine. Te torbe su se pokazale kao vrlo praktične u zimskim mjesecima kada je malim pasminama izuzetno hladno i kada im jastučići stradavaju od soli na cesti. Na jesen će u ponudi biti i kolekcija kišnih i zimskih jakni za djecu kojoj se jako veselim.

Vratimo se na Shibu. Kakva je ona karakterno?

Nas dvije smo karakterno apsolutno matching 🙂 Ponekad idemo iz krajnosti u krajnost.. i aktivne i lijene, i plahe i prgave, i staložene i brzoplete. Velike spavalice, ali ako se spremamo u avanturu u stanju smo hodati nekoliko desetka kilometara. Obožavamo se igrati i istraživati. Osobine koje ja nemam, a Shiba ima je izbirljivost u hrani. Moram pogoditi što se gospođi tog dana jede, a ako joj ne serviram hranu koju si je ona zamislila u stanju je biti gladna danima. Shiba ne voli plivati, ne voli se tuširati, ali obožava potoke, lokve, bare i blato. Uz sve to, Shiba je i glavna manekekna i promotorica svog brenda Shibesu.

Kako je pala odluka na kućnog ljubimca i da će to biti baš – ona?

Odrasla sam uz pse i prema tome život sa psom je meni potpuno normalan. Oni jednostavno svaki dan učine smislenijim i ljepšim. I kad sam obeshrabrena i tužna, samo promatram nju koliko je jednostavna, vesela i naprosto uživa u najmanjim sitnicama i širi samo ljubav. Seteri su me oduvijek privlačili i po temperamentu i po izgledu, ali tek kad je seterica doista ušetala u moj život, tek tada sam shvatila da je ta pasmina moj idealan životni suputnik.

Gdje provodite najviše vremena? Koji su vaši omiljeni rituali?

Nas dvije smo doslovno skupa 24/7. Preko tjedna šetamo po parkovima prije i nakon posla, a vikende iskoristimo za šetnje po prirodi. Vrlo često smo u planinama, ali i uz rijeku. Shiba jako voli i šetnje uz more, loviti i grickati češere, ali do sada još nije zaplivala.

Koja je njezina neka najsmješnija osobina?

Često je sramežljiva u društvu drugih pasa koji su veći ili poput nje, pa se zavlači meni među noge i traži zaštitu. Ali kada je uz štence i manje pasmine potpuno se opusti i želi se igrati u nedogled.

Draga Ana Maria hvala puno na ugodnom razgovoru! Tebi i Shibi želimo puno sretnih trenutaka i stvaranja uspomena. A za one kojima se dojmio ovaj cool brend, sve detalje pronađite na Shibesu web stranici. 

Fotografije: Ana Maria Ricov

Prethodni tekst – DogloveRI: Kim Buneta i Miffy

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci