DogLoveRI: Alma Zolotić ima brend odjeće za pse!
D

Svi koji imaju pse znaju koliko je to posebna, velika i čista ljubav. Svaki ulazak u kućuuljepšaju i svoju sreću prenose na nas. Jedna ljubav posebna!  Upravo nas je ta ljubav inspirirala na novu rubriku u kojoj ćemo predstavljati pse i vlasnike! 

Led probijamo s genijalnom Almom Zolotić. Alma ima ukupno četiri psića; dva yorki terijera, njemačkog špica i čivavu, i četiri mačke. Unazad nekoliko mjeseci se bavi izradom pseće odjeće i detalja. Kako se odlučila na šivanje odjeće za pse, kako se njezini ljubimci slažu i odgovore na mnoga druga pitanja pročitajte u nastavku.

Koga ste poveli sa sobom?

Kenzo čivavu i Kiti yorki terijera.

Alma s Kenzom i Kiti

Vlasnica ste brenda Sweet Clothes 4 dog. Kako je krenulo?

Kada bih za svoje ljubimce naručila odjeću s recimo AliExpressa, izgleda lijepo, a kad stigne to je sasvim druga priča. Upitna kvaliteta i materijali, puštanje boje, ili je predugačko ili prekratko, usko ili široko, uglavnom često se dešavalo da nisu pasale dimenzije. Svaki put sam morala prepravljati. Počela sam tako da model raskrojim i precrtam ga i napravim od svog materijala. Počela sam ubacivati svoje ideje i igrati se. Prijateljice su me zamolile da za njihove pse napravim, i tako je krenulo. Šivala sam svojima i pri izlasku su me svi pitali otkud mi odjeća, i tako su počeli stizati upiti. Ono što mi je bilo super, radila sam, odnosno i radim, kombinacije za vlasnice i za psiće, pa tako mogu biti usklađene u jednakim haljinama. Motiviraju me oduševljeni vlasnici i kada vidim kako odjeća stoji na psu koja je rađena po njegovoj mjeri i ukusu.

‘Šivanjem se bavim cijeli život’

Šivanjem se bavim cijeli život, u ozbiljnije šivanje sam krenula pred jedno 3 godine. Tu sam pokrenula Alma Arts i oslikavanje majici, to mi je bilo predivno. Samo što više volim raditi sa životinjama nego s ljudima, iako ih ne možeš izbjeći.

Ove jaknice su sašile Almine kreativne ruke!

Kakve su vaše rutine s ljubimcima?

Ujutro kad se probudimo prvo dobiju svoje slastice, kada je hladno kao sada, ne žurimo van. Zatim ja popijem kavu, spremimo se i odemo u šetnju. Oko zgrade imamo krasan park tako da tamo uživamo. Zatim kuham, radim, šivam, ali tri do četiri puta dnevno izađemo van. Odemo na plaže do Opatije ili Kostrene, svugdje smo!

Kad smo već kod plaže, vole li se kupati u moru?

Da, jako! Kenzo, moja čivava je imala operaciju nogice, stoga je on morao plivati.

Koji su vam najdraži zajednički trenutci?

Kad idemo spavati. I kad se budimo. Teško je zapravo odabrati, svi trenuci s njima su mi dragi. Kad odmaram, sjednem ispred televizije, a oni svi oko mene, naguravaju se, jedan preko drugog. Samo da su blizu mene. Ali izdvojila bih vrijeme kad idemo na spavanje, kad se zamotaju u dekice, to mi je nešto predivno.

Kako se karakterno slažu?

Svi imaju različite karaktere, ali nekako balansiramo. Kenzo se više s mačkama druži, baš sam sad našla jednu macu kraj zgrade i njih dvoje se obožavaju, ljube se, maze… Dogovorimo se, ovisi o momentu.

Kenzo

Kako ste se odlučili kupiti pse?

Desilo se u potpunosti neplanski. Prave ljubavi se dogode neplanirano. Prije 12 godina sam uzela prvog psa, njemačkog špica Miu. Tada sam bila u nekakvoj psihičkoj krizi i lošoj situaciji i htjela sam psa, i to mi je bila najbolja odluka ikad. Digla me, pomogla mi je, spasila mi je život. Zatim su stigle Beti i Kiti, i dečkić Kenzo.

Kiti

‘Čovjek prilagodi život psu’

Kada ih zavoliš, sve napraviš za njih. Radi Kenza i njegove nogice sam mjesecima spavala na podu. Činiš stvari koje si mislio da nećeš nikad, ali kad uzvrate čistom ljubavi – to je neprocjenjivo.

Kako se ponašaju u prisustvu drugih psića?

Jako se vesele, vole društvo i goste. Nebitno jesu ljudi ili psi. Igraju se, trčkaraju..

Uživali smo u veselom društvu Alme, Kiti i Kenza. Alma nam je najavila odlične stvari koje će šivati za svoj brend – robica s božićnim motivima, svečane haljinice, haljinice za vjenčanje – i to sve za pse!

Bacite oko na kvalitetan ručni rad Alme: NA LINKU!

Fotografije i rubrika pod pokroviteljstvom:  Content Agency Mazar

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci