ZTC

Boravak u dječjoj bolnici uvijek je teško iskustvo, za roditelje, obitelj, i pogotovo za djecu. Teško je usmjeriti misli, gajiti nadu, imati vjeru, misliti pozitivno dok i okruženje nekih bolnica djeluje obeshrabujeće i turobno.

No, Dječja bolnica Kantrida u Rijeci zahvaljujući vrijednim volonterima koji su u nekoliko navrata  odvojili vrijeme i sve potrebno, zablistala je u vedrijem i pozitivnijem izdanju!

Zidovi sada pričaju priče, šalju poruke, donose osmijeh na lice i ono najbitnije, čine boravak ugodnijim.

Akciju Veseli zidovi inicirala je glavna sestra operacijskih sala Halima Podrug, počelo je u prostoru Dječje kirurgije, a nastavilo se na Odjelu kirurgije te se akcija ovoga vikenda nastavila i na ostalim odjelima bolnice Kantrida. U neformalnom razgovoru Halima nam je istaknula kako je vidjela da su zidovi u Klaićevoj bolnici u Zagrebu isto iscrtani te ju je to potaklo da pokrene ovu prekrasnu riječku inicijativu.

 

 

Zidove su farbali odrasli i djeca, a nova boja zidova unijela je vedrinu u jednu od najbitnijih riječkih ustanova. Osvježeno izdanje interijera odmah je izazivalo pažnju najmlađih posjetitelja, a upravo to je i bio glavni motiv cijelog tima. Kad se male i velike ruke slože, opet se potvrdilo – sve se može. ♥

Fotografije: Ivor Mažar

Kancelarija bar