ZTC

Smiješna neka vremena, sve nam je dostupno, prilika je to da se digne plima negativne energije, žaljenja, stresa, negativnosti, no isto tako prilika je to da pronađete svoj mirni ocean. Naravno, zapuhat će tu i tamo neki maestral, ma čak i bura, hm, ma čak i olujno nevrijeme, no nakon toga opet se sve smiruje. Jer to je ocean. Jer to je život. I ne može biti drugačije.

ZTC

No, ono što može biti drugačije je vaš pogled na sve što se događa. To je poput TV programa, daljinski upravljač je doslovce u vašim rukama. Gledate vijesti jedne televizije pa dnevnik pa opet vijesti? Ili, uopće vas ne zanima što se događa, pratite dovoljno koliko vam treba, a daljinski u rukama smjerno traži humoristične serije? Dokumentarce možda? Ili, možda ne gledate baš ništa? Dan mudro zaključujete dobrom knjigom, čašom vina u rukama.

Ovdje ne govorim o životnim luksuzima pa će si netko moći priuštiti daleko putovanje, skupu haljinu i osjećati se dobro, osjećati se bolje. Ovo su navike. Navike usvajamo. Pa mijenjamo. One nas definiraju. One definiraju naše emocije, stavove i na kraju – naše živote.

Moj život postao je neusporedivo kvalitetniji kad sam svoj daljinski programirala na pozitivne teme, prvo sam uklonila sve senzacionalizme iz svog života, kod nas se ne gledaju vijesti, izuzev Šprajca kojeg iznimno cijenim i koji mi je fantastičan, na Facebooku sam stisla toliko mi drag unfollow sa svih sadržaja koji mu u trenu dignu onaj mali živac, novine čitam, ali vrlo pronicljivo i brzo, nemojmo se zavaravati, moramo biti u toku no ne moramo upasti u taj tok bez mogućnosti da pronađemo izlaz! Ja jako lako prikupim na sebe strahote pa ne mogu spavati niti naći svoj mir ako u temu uđem preduboko, no upravo zato – u teme više ne ulazim preduboko.

Moj daljinski je programiran da u ljudima vidim najbolje, košta me ta naivnost povremeno, opečem se pa nastavim, mislim si Pa opet bilo bi gore da sam stalnooo oprezna i u nevjerici prema ljudima.

A sad povratak početku, jeste li primijetili koliko ima divnih nadahnutih ljudi koji svoju pisanu riječ dijele svojim kanalima? Facebook, Instagram, blogovi, kolumne, nađite one koji ono što vi mislite savršeno uokviruju svojim riječima.

Recimo, ja obožavam našu Dariu Udossi koja piše svaki drugi ponedjeljak. Nakon njezinih rečenica, osjećam se bolje, imam nove ideje, osjećam da je prirodno sve što osjećam i želim biti najbolja verzija sebe. Prvo sebi, a onda i drugima.

A za to, treba mi mir u duši i daljinski upravljač života u rukama kojim ću birati ono što želim vidjeti. A ono što vidimo, to i živimo.

Ja trenutno vidim mnoštvo divnih čitatelja Stiluete koji vole što stvaramo originalne teme i sadržaje, a vidim i završetak kolumne jer na mom daljinskom upravljaču uskoro stišćem OFF mode. Off za online svijet, ON za svoj pravi mali sretan svijet. 

Ne bojte se života, nije uvijek lagan, prečesto je čudan, no zamislite ovo – ono što vi imate u sebi i oko sebe, imate samo vi!!! Koje je to bogatstvo, ne tratite ga, uživajte u njemu, sebi i stvarajte svoje vidike, sigurna sam da će biti baš prekrasni…

Napisala: Marija Mažar

Foto: Ivor Mažar

 

Kancelarija bar