Dječji dan u Frankopanu, prilika da posjetite Kraljevicu.
D

Dolaskom ugodnih proljetnih temperatura zasigurno se pitate kamo s djecom ovog vikenda! Kraljevica ima savršen odgovor za vas – Dječji dan u Frankopanu!

U nedjelju, 28. svibnja, u sklopu dvorca Nova Kraljevica održat će se cjelodnevna manifestacija posvećena isključivo klincima i klincezama! Očekuje ih mnogobrojan i raznolik sadržaj te smo sigurni  kako će svako dijete pronaći savršenu aktivnost za sebe.

Jutarnji termin, od 10:30 do 12:30 sati, rezerviran je za likovne i glazbene radionice Udruge Muzika u koracima. Radionica je namijenjena predškolskom uzrastu te učenicima nižih razreda osnovne škole. Djeca će imati priliku naučiti osnove glazbene teorije uz pjevanje i igru kao priprema za buduće glazbeno obrazovanje. Upoznat će se s različitim instrumentima radi razvijanja osjećaja ritma i melodije te s različitim tehnikama likovnog izražavanja.

Također u jutarnjem terminu od 10 do 13 sati, za osnovnoškolce se organizira likovna radionica u atriju dvorca koju će voditi akademski slikar Ivan Tomečak.

Za djecu željnu adrenalina i avantura, avanturistički vodič Marko Sladić, održat će Survival camp od 10:30 do 11:30 sati. Marko će klincima približiti ljepotu prirode i divljine ispred dvorca u Kraljevici.

Na igralištu “Marakana”, od 12:00 do 13:00 sati, klinci će imati priliku sudjelovati na nogometnoj radionici Nogometnog kluba Primorac iz Kraljevice. S nogometnom radionicom zatvorit ćemo jutarnji termin i pripremiti se za poslijepodne.

Popodnevni program kreće u 16 sati s programom Osnovne škole Kraljevica. Učenici škole izvest će dramatizaciju ulomka iz romana Plavi kaputić autora Mladena Kušeca (dramska igra – Leticija Rakić i Maroje Kevrić), Super djevojčica autorice Sanje Pilić ( monolog – Antonina Vrebac) i Majčin dan autorice Sanje Polak (monolog – Mia Maria Sertić).

Nakon toga, u 16:30 sati, slijedi nam zabava uz ples i tulumarenje u organizaciji FunTime – prvi disco u gradu. Svi maleni sportaši imat će priliku biti dio sportske košarkaške radionice na igralištu “Marakana” u organizaciji Košarkaškog kluba Kraljevica u 17 sati.

Glazbeni program započinje u 18:30 sati nastupom polaznika glazbenog tečaja i dječjeg zbora Zvijezda Danica iz Kraljevice.

U popodnevnom terminu, od 17:00 do 19:00 sati, Dječjem danu u Frankopanu pridružit će se posebni gosti – magarčići iz  OPG-a Lucić koji će doći iz Šmrike, a djeca će se imati prilike upoznati s njima, nahraniti ih pa čak i zajahati. Također, tijekom cijelog dana, djeca će skakati u dvorcu na napuhavanje HipHop-a a u atriju Dvorca  bit će izložena izložba “Šetnja salonima Zrinskih I Frankopana” Dječjeg vrtića Bukovac iz Zagreba.

Dječji dan je u organizaciji Turističke zajednice grada Kraljevice i portala Avanture malih okica a cilj je predstaviti udruge s područja Kraljevice i okolice te se pritom dobro zabaviti! Prisustvo na svim programima je besplatno te programe vode osobe s iskustvom u radu s djecom.

”Vidimo se u nedjelju u Kraljevici, mi jedva čekamo!” priopćili su iz organizacije.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Iz Rijeke s ljubavlju i vizijom – Avanture malih okica sada u cijeloj Hrvatskoj!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci