Dermalogica predstavila novi Dynamic Skin Retinol Serum
D

Novi serum s 3,5-postotnim kompleksom retinola i retinoida, čija visoka koncentracija jamči maksimalnu učinkovitost bez narušavanja strukture i zdravlja kože, istodobno je najmoćniji i najnježniji retinol na tržištu

Iako nam se katkad čini da je sva pažnja kozmetičke industrije na retinolu, mnogi još ne znaju dovoljno o njemu. Što je retinol, a što su retinoidi? Kako upotrebljavati proizvode s retinolom? Kako djeluju na našu kožu? Smijemo li ih nanositi svakodnevno ili je pak bolje posegnuti za metodama poput ‘skin cyclinga’ i ‘sandwichinga’? Na ove i mnoge druge dvojbe odgovorila je na predstavljanju novog Dermalogica Dynamic Skin Retinol Seruma Jelena Batić, zastupnica brenda Dermalogica za Hrvatsku.

„Vitamin A i njegovi oblici (derivati) zaista su kompleksna priča. Stoga ne iznenađuje što se mnogi ne snalaze s terminologijom te brkaju pojmove retinola i retinoida. Retinol jest vitamin A, a svi njegovi oblici nazivaju se retinoidima, bili oni prirodni ili sintetički“, objasnila je na početku izlaganja Jelena Batić. Kozmetički pripravci koji sadrže vitamin A uobičajeno se deklariraju kao proizvodi s retinolom, iako najčešće sadrže retinoide. Nadalje, jačina retinoida ne ovisi samo o njihovoj koncentraciji nego i o broju koraka koji moraju prijeći u biokonverziji do svojeg aktivnog oblika – retinoične kiseline. Što je koraka manje, retinoid je snažniji, ali su i nuspojave izraženije: crvenilo, ljuštenje, suhoća, neugodno zatezanje kože.

Moćan serum koji postiže iznimne rezultate s puno više nježnosti prema koži

Umješnost brenda jest pronaći učinkovitu formulu uz minimalnu iritaciju. Dermalogica ju je ponudila u novom Dynamic Skin Retinol Serumu s 3,5-postotnim kompleksom retinola i retinoida, čija visoka koncentracija jamči maksimalnu učinkovitost.

Bez narušavanja strukture i zdravlja kože, retinol se metodom mikroinkapsulacije prenosi u dublje slojeve i postupno otpušta u kožu. Učinak je dugotrajniji i snažniji, a reakcije na aktivnu tvar blaže – što je osobito važno tijekom prilagodbe kože na retinol.

“Danas vam predstavljamo Dermalogicinu posljednju inovaciju. Serum u kojemu su spojena dva retinola i jedan retinoid: slobodni retinol, mikroinkapsulirani retinol i sintetički derivat vitamina A koji se naziva granaktivnim retinoidom. Granaktivni retinoid jedini je retinoid koji ne prelazi put pretvorbe u aktivnu tvar – retinoičnu kiselinu – već izravno ‘sjeda’ na receptore jezgre.

Ondje potiče proizvodnju kolagena, elastina, proliferaciju i sve druge dobrobiti koje vitamin A donosi koži. Sjajna vijest, zar ne? Dobiti jednako učinkovitu tvar bez iritacije“, nastavila je Jelena Batić.

‘Booster’ tehnologija povećava sintezu kolagena do 238 %

No ovdje nije kraj inovacijama. Još jedna prednost novog Dermalogica Dynamic Skin Retinol Seruma jest napredna ‘booster’ tehnologija koja dodatno poboljšava djelovanje retinola. Klinička studija pokazala je kako sinergija kompleksa 10-hidroksi stearinske kiseline i retinola povećava sintezu kolagena za nevjerojatnih 238 % u samo dva tjedna primjene.

U formulu su uvršteni još neki moćni aktivni sastojci: skvalan iz masline koji umiruje i obnavlja kožu dajući joj zdrav sjaj te beta-glukan iz ekstrakta zobi zaslužan za iznimnu hidrataciju i jačanje zaštitne barijere.

Dermalogica Dynamic Skin Retinol Serum dokazano djeluje na četiri najočitija znaka starenja, i to u samo dva tjedna: ublažava bore, teksturu kože čini glatkom i vraća joj elastičnost, ujednačava ten, a izvrstan učinak ima i na problematičnu kožu s proširenim porama.

Kako uvesti Dynamic Skin Retinol Serum u svakodnevnu njegu?

Kod mnogih proizvoda s retinolom zbog koncentracije aktivnih tvari i moguće iritacije preporučuje se metoda ‘sandwichinga’ koja uključuje nanošenje kreme, retinola, pa opet kreme. Dermalogica je otišla korak dalje i ponudila ‘sandwich’ u samom proizvodu – obogativši serum snažnim njegujućim sastojcima poput skvalana i beta-glukana koji će dubinski hidratizirati i nahraniti kožu bez narušavanja zaštitne barijere.

Svakodnevnu njegu danju obvezno upotpunite zaštitnim faktorom. U dnevnu rutinu možete uključiti kremu Dynamic Skin Recovery SPF 50 koja će koži osigurati potpunu hidrataciju, čvrstoću i elastičnost, zaštititi je od štetnih utjecaja i ubrzanog starenja.

Odlučite li se ipak za postupno uvođenje retinola, iskušajte metodu ‘skin cyclinga’. Prve večeri pripremite kožu za bolju penetraciju retinola: zbog umirujućih svojstava Daily Milkfoliant odličan je izbor za eksfolijaciju. Druge večeri, nakon čišćenja, nanesite Dynamic Skin Retinol Serum u tankom sloju na lice, vrat i dekolte. Treće i četvrte večeri pauziraje s retinolom te nanesite samo proizvode koji njeguju i hrane kožu.

Kome je namijenjen novi serum?

Retinol je zlatni standard u borbi protiv starenja, stoga je posve razumljivo da je Dynamic Skin Retinol Serum primarno namijenjen zreloj koži. Međutim, izvrstan učinak ima i na kožu koja je zbog stresa i hormonskih promjena sklona aknama.

Tekst, fotografije:PR/ John Pavlish

Prethodni tekst – U RIJEKU STIŽE NOVI NEZAOBILAZNI PUNKT ZA LJUBITELJE SKINCAREA I MAKEUPA – DERMACARE

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci