Deichmann bilježi rast na domaćem tržištu!
D

Promet od 386 milijuna kuna: plus od oko 17 posto u usporedbi s 2021.

U DEICHMANN trgovinama brojke i dalje rastu. Prethodnu poslovnu godinu zaključili su s rastom od oko 17 posto, i to s prometom od 386 milijuna kuna (328,63 milijuna kuna bruto u 2021.). U 2019. godini, tijekom koje se još nisu osjetile posljedice korone, poduzeće je ostvarilo promet od 343,87 milijuna kuna.

„Jako smo zadovoljni tim rezultatom. Otkad smo 2012. u Hrvatskoj preuzeli vodeće mjesto na tržištu, iz godine u godinu učvršćivali smo svoju poziciju, uglavnom zato što smo dosljedno usmjereni na potrebe naših kupaca“, zadovoljno je izjavio direktor Boris Kopič.

Dobri rezultati vidljivi su i po količini prodanih cipela. U stacionarnim trgovinama prodano je oko 1,68 milijuna pari cipela (1,61 milijuna u 2021.). U 2022. godini poduzeće je unatoč mnogim vanjskim izazovima i dalje širilo i nadograđivalo svoje poslovnice te sada posluje u 44 poslovnice (42 u 2021.) Ovaj rast pozitivno utječe na broj zaposlenika u trgovinama DEICHMANN. Krajem 2022. kompanija je imala 317 zaposlenika, 28 više nego godinu prije.

„Naš DEICHMANN koncept pokazao je da su omjer cijene i kvalitete, na koji smo uvijek toliko usredotočeni, i naše jasno stajalište privlačni našim kupcima, čak i u kriznim vremenima. Uspjeli smo privući dodatne kupce u poslovnice i prodati modele višeg cjenovnog ranga. Naš moderni asortiman i velik broj brendova pritom su bili od velike pomoći“, pojasnio je Kopič.

Poduzeće je iznenadilo novim, kreativnim kampanjama. „Volimo cipele i cijene“ glasi središnja izjava, a predstavlja posebno obećanje brenda i jedinstvenu prodajnu točku brenda. Kupnja u trgovinama DEICHMANN treba biti zabavna i jednostavna. U tom kontekstu najveći maloprodajni lanac obuće u Europi nastavlja ulagati u postojeću mrežu poslovnica. U 2022. otvorene su nove poslovnice u Trogiru i Velikoj Gorici, a 2023. u Križevcima, Daruvaru i Kukuljanovu nedaleko od Rijeke.

Upravo je u kriznim vremenima bitno ulagati dalekovidno i razborito. Stoga je tvrtka i tijekom pandemije bolesti COVID-19 bila usredotočena na budućnost. Važan je novi koncept trgovine koji je nastao u međunarodnoj suradnji, a sada će postupno oblikovati imidž poslovnice u grupi tvrtki. Moderan izgled, prostranost, nježne boje i mnoštvo mjesta za sportsku obuću – sve to ukazuje na to da je DEICHMANN zakoračio u budućnost koristeći novi koncept trgovina. Usmjeravanje kupaca kroz detalje u boji, otvorene stropove i stropne ploče preko definiranih područja i modificirani namještaj samo su neke od novih značajki dizajna interijera.

Istaknut je i velik odjel sportske obuće za žene i muškarce, uključujući privlačan zid za tenisice s poznatim brendovima kao što su adidas, Nike, Puma, FILA, Reebok, Asics i Skechers. „Sportska je obuća i dalje top-tema“, dodaje direktor Boris Kopič. „Intenzivirali smo stratešku suradnju sa sportskim brendovima kako bi popularne robne marke bile dostupne svima.“ Novi koncept Deichmann trgovine prvi je put realiziran u novootvorenim poslovnicama u Daruvaru, Križevcima i Kukuljanovu pored Rijeke.

Međunarodna grupa DEICHMANN ostvaruje rekordan promet

DEICHMANN je u Hrvatskoj društvo sestrinske tvrtke DEICHMANN SE. U protekloj godini ostvario je znatan porast. Promet u grupi tvrtki je 2022. narastao na rekordan broj, na više od 8 milijardi eura. Ovo poduzeće sa sjedištem u Essenu, u Njemačkoj, tako je i u kriznim vremenima ciljano iskoristilo svoje mogućnosti te je dalekosežnim ulaganjima odredilo strateške smjernice za budućnost. U 2023. DEICHMANN se ponovno usredotočuje na ekspanziju financiranu vlastitim sredstvima,  modernizaciju mreže poslovnica, dosljednu nadogradnju portfelja robnih brendova te daljnji razvoj uspješne strategije višekanalne prodaje.

DEICHMANN SE je 2022. bio aktivan u 31 državi. Grupa tvrtki je u prošloj poslovnoj godini ostvarila 8,1 milijardu eura bruto prometa (neto 6,9 milijardi eura). U posljednjoj poslovnoj godini koja nije bila pogođena koronom, 2019., dotada najviši ostvareni bruto promet iznosio je 6,4 milijarde eura, što odgovara plusu od oko 23 posto. Ovaj pozitivni razvoj iznad razine koncepta zasnovan je na porastu u vlastitim poslovnicama i online trgovinama te uspješnim akvizicijama, primjerice, u SAD-u.

„Dosad smo dobro svladavali krizna vremena, iskoristili smo naše mogućnosti te pozitivno gledali na budućnost. Posebno je zadovoljstvo što smo u protekloj godini zabilježili snažan porast na postojećim prodajnim mjestima u cijeloj grupi“, naglašava Heinrich Deichmann, predsjednik Upravnog odbora DEICHMANN SE. „S otprilike devet posto rasta u poslovnicama diljem grupe DEICHMANN, ne računajući nove prodajne površine, postigli smo vrlo dobar rezultat. Ako tomu dodamo online trgovine, ostvaren je porast od oko 15 posto. DEICHMANN je u svojoj 110. godini postojanja i dalje zdravo poduzeće spremno za budućnost.“

U 2022. diljem svijeta u poslovnicama i na internetu prodano je 178 milijuna pari cipela. Grupa DEICHMANN je  67  posto prometa ostvarila u inozemstvu. Na dan 31. prosinca poduzeće u 4565 poslovnica i 41 online trgovini zapošljava više od 48.000 zaposlenika.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Proljeće je za casual stylinge i bijele tenisice. Pronašle smo super modele u Deichmannu!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci