De Rigo i Chopard obiteljske su tvrtke koje dobro surađuju jer dijele iste vrijednosti
D

Umijeće, kreativnost, inovativnost i održivost. Mnoge vrijednosti su u središtu povijesne suradnje Choparda, prestižnog švicarskog proizvođača satova i Maison nakita te De Riga, svjetskog lidera u sektoru proizvodnje i distribucije naočala.

Riječ je o suradnji koja nadilazi komercijalno partnerstvo i koja je nastala na autentičnim afinitetima. Ove dvije obiteljske tvrtke predstavljaju jasan primjer kako tvrtke iz različitih kultura i nacija mogu biti ujedinjene istom osjetljivošću u stalnoj potrazi za izvrsnošću i savršenstvom.

Partnerstvo koje se temelji na strasti za elegancijom i jedinstvenom kapacitetu kombiniranja savoir-faire i stručne zanatske tradicije s inovacijama i održivošću – sada ključnim vrijednostima – kako bi se udahnuo život u naočale inspirirane nakitom, autentičnim umjetničkim djelima.

Sporazum između ovih kompanija ponovno je potvrđen obnovom licence za dizajn, proizvodnju i svjetsku distribuciju dioptrijskih i sunčanih naočala pod brendom Chopard Eyewear.

Barbara De Rigo, De Rigo, direktorica marketinga komentirala je: “Za nas Chopard predstavlja izvrsnost i izvor velikog ponosa i zadovoljstva. S oduševljenjem stavljamo na raspolaganje stručnost naših vrhunskih majstora i timova posvećenih odabiru najinovativnijih materijala.“

Caroline Scheufele, Chopard, dopredsjednica i umjetnička ravnateljica dodala je: “Duh i bit Choparda savršeno su interpretirani u kolekcijama naočala kreiranim stručnim rukama pojedinaca iz De Riga. Tvrtka koja nam nudi svu sofisticiranost proizvodnje „Made-in-Italy“, dok istovremeno prati sve tehnološke evolucije.“

Stručni draguljari naočala rade u tvrtki u Longaroneu. Umjetnici koji, zahvaljujući svom umijeću, kreiraju Chopard naočale slijedeći proizvodne procese koji su tipični za sektor izrade nakita i satova, s velikom pažnjom na izbor i korištenje sve održivijih, najsuvremenijih materijala.

Od 2020. godine, De Rigo je krenuo na put prema „odgovornim naočalama“, što uključuje korištenje materijala koji se temelje na prirodnim komponentama, kao što su bio acetati i leće te uvođenje kućišta izrađenog od recikliranih materijala u skladu su etičkim standardima Maison-a.

Predanost u skladu s „Putovanje u Održivi Luksuz“ kojega je Chopard pokrenuo davne 2013. godine, ambicioznim i dugoročnim projektom kako bi napravio razliku u svijetu luksuza.

U De Rigu, Chopard kolekcije naočala proizvedene su unutar sektora, gdje naočale sastavlja majstor samostalno, od početka do kraja.

Analogije između naočala i nakita su dubokoumne i sofisticirane. Svaki dio je podvrgnut brojim kontrolama kvalitete kako bi se zagarantirala savršenost rezultata, a kristali se precizno nanose ručno.

Chopardova stalna pažnja prema izvrsnosti i velika ljubav prema kinematografiji i vintage automobilima svake godine dolaze do posebnog izražaja u dva posebna izdanja: ženski stil Red Carpet – u potpunosti obložen 23K zlatom, kreiran za Filmski festival u Cannesu, čiji je službeni partner također Chopard – te muški stil Classic Racing, povezan sa svijetom moto utrka.

Chopard kolekcije naočala dostupne su u najboljim optikama diljem svijeta,,a u Hrvatskoj u Optici Anda, Stepinac, Briljant, Beljan i Shahini optici.

De Rigo

De Rigo je svjetski lider u dizajnu, produkciji i distribuciji dioptrijskih okvira i sunčanih naočala vrhunske kvalitete. Grupa je jedan od vodećih igrača u industriji naočala zahvaljujući trgovačkim lancima General Optica (Španjosla), Mais Optica (Portugal), Opmar Optik (Turska) and affiliate Boots Opticians (UK). Zahvaljujući širokoj veleprodajnoj mreži kojom upravlja De Rigo Vision S.p.A., proizvodi Grupe se distribuiraju u približno 80 zemalja, najviše u Europi, Aziji i Americi, kroz 18 tvrtki i preko 100 neovisnih distributera.

Grupa sada opslužuje sva najvažnija svjetska tržišta sa svojim brendovima, Lozza, Police, Sting and Yalea, and licences Aramis, Barrow, Blumarine, Chopard, Diff Eyewear, Escada, Fila, Furla, Gap, John Varvatos, Jones New York, Just Cavalli, Lucky Brand, Mulberry, Nina Ricci, Philipp Plein, Philosophy di Lorenzo Serafini, Roberto Cavalli, Tous, TUMI, Twinset, Victor Hugo and Zadig&Voltaire.

Chopard

Osnovan 1860., Chopard, The Artisan of Emotions, ovjekovječuje naslijeđe tradicionalnog znanja i zanata predaka kroz suvremene i etičke kreacije. Njegujući neograničenu kreativnost. Maison podiže umijeće na vrhunsku razinu kroz rad strastvenih i iskusnih majstora. Štoviše, od srpnja 2018., Chopard je prvi proizvođač satova i nakita koji koristi 100% Etičko Zlato za proizvodnju svojih satova i nakita. Danas, Chopard vodi obitelj Scheufele i ona savladava više od 50 zanimanja u svoja tri proizvodna pogona, gdje se posebna pažnja posvećuje internoj obuci i prijenosu znanja. Maison živi u korak sa svojim prestižnim partnerstvima: lojalni je službeni partner Filmskog festivala u Cannesu od 1998., službeni je mjerač vremena legendarne talijanske utrke klasičnih automobila 1000 Miglia od 1988.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – De Rigo Vision medijima predstavio novu kolekciju sunčanih naočala

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci