DareToWear Mljet je obiteljski brend iza kojeg se kriju majka i kćeri. Ovo je njihova priča.
D

Vraćaju nam se ljetne temperature, pa i mi nastavljamo s ljetnim temama! Pronašli smo domaće kreativce s otoka Mljeta! Asocijacija na ljeto su nam – heklane vrećaste torbe koje su apsolutni hit zadnjih nekoliko sezona! Riječ je o obiteljskom brendu DareToWear Mljet koji se bavi izradom heklanih proizvoda – od torbi, naušnica, pa do dekoracija za dom. Odlučili smo saznati priču koja stoji iza brenda!

Predstavite nam se! Tko stoji iza brenda? 

DareToWear_Mljet tim čine, naša mama Darinka koja je i zaslužna za sve što je proizašlo iz naše male rukotvornice, ona svojim rukama svaku naušnicu, torbu, kuglicu i mašnicu iz božićne kolekcije sama priprema, hekla i pripema proizvod za prodaju, naravno tu smo i nas dvije kćeri, Anđela i Ljubica koje uz svoje poslove mami svakako damo neku ideju, nešto što se nama sviđa, vodimo Instagram i Facebook stranicu, nadamo se uskoro i web shop, razgovaramo sa kupcima i promoviramo naš mali brend kako preko internet tako i kroz svakodnevni život noseći naše proizvode.

Kako je došla ideja o osnivanju brenda?

Priča je zapravo krenula kad se mama opet primila igle nakon nekoliko godina pauze i nama odlučila napraviti naušnice, kako je napravila prvi par naušnica na naše oduševljenje i svih oko nas ohrabrile smo se i krenule sa profilom na Instagramu i Facebooku i polako zadobile povjerenje ljudi koji su i više nego zadovoljni našim proizvodima. U osmišljanju imena brenda i samo konceptu pomogla nam je i naša rodica i prijateljica Dijana Palunčić Lalić koja je i glavni model za naš brend, ponekad ispred a ponekad i iza objektiva.

Što sve nudite u svojoj kolekciji?

Počeli smo polako, početkom 2020.-te godine s prvim modelima naušnica, do sada ih ima 11, zatim sa torbama, božićnim dekoracijama, odnosno kuglama i mašnama za božićno drvce i evo posljednje što smo predstavili su podlošci/podmetači za stol i čaše. Nadamo se do sljedećeg ljeta nekim dodacima za plažu i svakodnevne šetnje gradom, za sada ćemo ostati na tome.

Heklane naušnice u baš cool! Kako i gdje ste naučile heklati?

Hvala puno! Mama drži iglu u ruci još od treće godine i prije nego je počela sa naušnicama, torbama i svime što nudimo radila je goblene s prelijepim motivima jedrilica i mora, zatim heklane stolnjake i nad stolnjake i prije tri godine započela je sa heklanim naušnicama i od tada samo smišlja nešto novo i drugačije.

WOW! Od treće godine. Tko ju je naučio?

Njezina baka je heklala i plela, a njezina mama je heklala i vezla na platno. Tako je ona kao mala svaki dan išla kod bake i učila heklati. Imala je debelu vunicu i igle, svoju košaricu.. Kada bi došla odmah bih uzela iglu i pravila lančić.. Baka je imala strpljenja da joj sve objasni.. Tako je naučila heklati, plesti, vesti, šivati na mašini, izrađivati goblene…

I torbice nam se jako jako sviđaju, baš imaju ljetni vibe! U koliko modela ih imate?

Dok smo razrađivali ideju kakve torbe da radimo i mislili smo samo na ljeto, opuštene šetnje tokom ljetnih večeri, kave na Stradunu i tako smo došli na ideju prvog modela, torbe Melede za koju možemo reći da je jedan od najpopularnijih proizvoda našeg brenda. Ovog proljeća razmišljali smo o odlasci u trgovinu i na plažu i tako došli do dva modela torbi Melita i Ogigija, svaka je dovoljno velika za poći u špežu ili pak za spremiti ručnik, kupaći i ostale potrepštine koje su nam potrebne za plažu.

Kako je to bilo uspjeti razviti brend na otoku?

Naš brend se još razvija, nismo na samom početku ali ima tu još prostora za učenjem, moderniziranjem i širenjem poslovanja. Za sada naši se proizvodi nalaze i u suvenirnici Nacionalnog Parka Mljet i prepoznaju se kao proizvodi koji su ručno rađeni na otoku #Mljetmade.

Glavna inspiracija za nas i jest Mljet, koji je naš dom, njegova netaknuta priroda i prelijepo plavo more.

Pokušavamo samim proizvodom ili nazivom proizvoda povezati Mljet s našim ručnim radom. Jedan od primjera su naušnice Pinna što je zapravo periska i doista liči na tu školjku, torba koja se zove Meleda, ili u prijevodu Mljet, u svakom slučaju inspiraciju nalazimo u Mljetu.

Veliki uspjeh za naš mali brend je i da smo dvije godine sudjelovali kao sponzori u “Lazareti dance invasion” u organizaciji Plesnog studija Lazareti koji okuplja poznate plesače iz Hrvatske, ali i šire.

Kako ste se snašle voditi obiteljski brend? Koje su prednosti, a koje mane (ako ih ima)?

Pa mislimo da jako dobro funkcioniramo, prihvaćamo savjete jedne od druge i naravno uvijek ima nekih razglabanja o bojama, kako bi nešto trebalo izgledat, ali na kraju se uvijek složimo oko ideje. Nas tri smo uspjele raspodijeliti posao i na taj način odlično funkcioniramo.

Planirate li proširiti ponudu? Ako da, kakvi su vam planovi?

Kao što smo rekli i ranije nadamo se do sljedećeg ljeta izbaciti i neke proizvode za na plažu, ali za sada je to još u ideji i pokušajima ali ima još vremena. Sad već krećemo sa pripremom za božićne dekoracije i smišljanju novih modela kuglica, ali o tome će se na vrijeme moći saznati na našim prhttps://www.instagram.com/daretowear_mljet/ofilima.

Hvala vam na razgovoru, nastavljamo vas pratiti i veselimo se novim proizvodima!

Fotografije: DareToWear Mljet

Prethodni tekst – Volite torbe? Sestre Zorica i Katarina Jukić otkrivaju sve o Luviss Bags!

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci