NaslovnicaINSPIRACIJAINTERVJUPrvo nas je oduševila...

zadnje objave

Prvo nas je oduševila fotkama, a zatim i razgovorom. Upoznajte Danijelu Adler!

”Šetajući” Instagramom često pronađemo profile koji nas primame svojim fotkama! Oni gledaju svijet posebnim očima i fotoobjektivom zabilježe prekrasne scene, pejzaže, detalje… Još ako tom talentu fotografiranja dodamo naše hrvatske ljepote, gradove, mjesta – rezultira Instagram profilom Danijele Adler na kojem bi proveli cijeli dan diveći se ljepotama koje je zabilježila.

U moru obaveza, fotkanja, putovanja, uspjeli smo Danijeli ”ukrasti” nekoliko minuta za intervju o fotografiranju i putovanjima koji donosimo u nastavku.

Tko je Danijela Adler

Moje prezime u biti glasi Kreković, ali obzirom sam na početku Instagramu dodala ime mog obrta – Adler, svi me sada znaju pod tim imenom. U početku mi je bilo neobično, ispravljala sam svih, no vremenom sam se naviknula. Dakle, ja sam licencirani turistički vodič za njemački i hrvatski jezik, a ujedno sam i majstor fotograf, što znači fotograf sa položenim majstorskim ispitom sa zavidnim godinama iskustva. Odnedavno sam se počela baviti i organizacijom različitih evenata.

Kada se rodila ljubav prema fotografiji?

O, to je bilo jako davno! Moj otac je bio novinar i često je imao kameru u blizini… Meni je to bilo jako zanimljivo i eto… tako je krenulo. Još čuvam njegovu kameru u kožnatoj futroli.

A kada prema putovanjima?

A putovanja su već nešto drugo. Obzirom smo živjeli u Njemačkoj, željela sam i upoznati tu zemlju. I tako, često smo putovali i u posjet rodbini u Švicarskoj, a i Austrija je često naša destinacija, tu zemlju naprosto obožavam. No većina mojih putovanja je bazirana na Hrvatsku, s ciljem njene što veće promocije, u čemu sudeći po rezultatima i uspijevam. Nedavno su me oslovili kao “najiskrenijeg promotora Hrvatske”.

Vidi se da volite fotografirati mjesta, i zaista kroz objektiv predivno dočarate svaki kutak. Što još volite fotkati?

Hvala Vam! U posljednje vrijeme volim fotkati trudnice i raditi obiteljske fotografije. Usavršila sam se putem online edukacija kod vrhunskih svjetskih fotografa iz te branše, te mi je trenutno želja otvoriti studio specijaliziran upravo za takve fotografije. Mada pejzažna fotografija ostaje moja prva ljubav.

Koje vam je omiljeno mjesto u Hrvatskoj?

To mi je jako teško odgovoriti… Ima ih više. U Istri naravno Rovinj, pa Motovun, Grožnjan… zatim Dalmacija, osobito jedno malo selo i naša mala kamena kućica gdje punimo baterije.

U posljednje vrijeme sam putem različitih poslovnih suradnji često u Šibeniku i sve mi se više sviđa taj grad. Ljudi se jako puno trude i to daje velike rezultate.  Pa naši otoci… ajme, ljepši od ljepšeg!

Koliko često putujete?

Kako kad. Evo na primjer posljednja tri tjedna nisam bila doma, stalno sam bila na putu. Nekad se tako zaredaju dani, tjedni, a nekad sam par mjeseci samo u Istri. Ovisi o poslovnim suradnjama, odnosno ugovorenim terminima.

Poruka za kraj? 

Negdje sam još davno pročitala da je netko rekao – “moram nekamo otići bar na 24 sata, čisto da promijenim sredinu i sredim misli”. I zbilja, svaka promjena okruženja, pa i jako kratka, djeluje pozitivno na čovjeka. Stoga kad god vam se ukaže prigoda, odite nekamo, prošetajte, popijte kavu… I fotkajte! Jer fotografija je uhvaćen trenutak, a lijepe trenutke treba i memorirati…

Mi ćemo zasigurno poslušati savjet Danijele i uživati, putovati i fotkati! To nam je misija ovog ljeta!

Foto: Instagram @danijela.adler

Prethodni tekst –OTKRILI SMO NOVU GASTRO OAZU U ISTRI, LA CASA MIME’S SPREMNO VAS OČEKUJE!

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE