Ovog petka i subote uživajte na manifestaciji ‘Dani Vina Vrbnik 2023’
O

I ove godine zadnjeg vikenda u kolovozu, 25. – 26. 08. pozivaju se svi na ‘Dane Vina Vrbnik 2023’. Dane Vina započinju u petak u 13,30 h (Škujica) sa Wine Walkom, vođenom turom sa degustacijama po poznatim vrbničkim vinarijama pod vodstvom Vina Kvarnera.

Sve polaznike očekuje dar dobrodošlice, vožnja turističkim vlakićem i upoznavanje s vinarima i njihovim najboljim proizvodima.

Dana, 25.08. od 17.30 do 19.00 održava se Radionica za vinogradare i vinare Uprave za stručnu podršku Ministarstva poljoprivrede u Domu na Škujici.

Predavači: Dominik Gršković, Karmen Karlić.

U 18,00 h otvara se sajam autohtonih proizvoda sa naglaskom na autohtona vina i Hrvatske otočne proizvode. Kupnjom startnog paketa možete posjećivati štandove vinara i degustirati po vlastitom odabiru, uz čašu koja Vam ostaje kao suvenir na Dane Vina provedene u Vrbniku.

Od 20:00 h na Trgu Škujica možete uživati u svečanoj ceremoniji otvorenja Dana Vina Vrbnik 2023, folklornom nastupu VKD Frankopan i glazbenom dijelu programa koji će začiniti INFINITY BAND i GRUPA DALMATINO (na Škujici) i TRIO CRIKVENICA na Placi.

U subotu 26.08. od 17 h u Vinotelu Gospoja, možete sudjelovati u edukativnoj vinskoj radionici koju vode sommelierke i ambasadorice branda Kvarner Wines, ‘Vrbnik, izvor autohtonih vinskih sorti’ pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kvarnera.

U isto vrijeme, za ljubitelje outdoor ambijenta, u samome srcu Vrbničkog polja pripremili smo za Vas radionicu Wine’n Wool u kojoj Vas u svijet vina vodi gđa. Jasminka Gršković uz koju možete steći vještine suhog filcanja ovčje vune.

Od 18 h ponavlja se sajam autohtonih proizvoda od Trga Sv. Ivana, Vitezićevom ulicom do Place Vrbničkog statuta. Za dobro raspoloženje do ranih jutarnjih sati pobrinuti će se GRUPA FORTUNAL, NENO BELAN i FIUMENSI, te TRIO CRIKVENICA.

Vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe na ovogodišnjem izdanju Dana Vina, a prijave za degustacije i radionice zaprimaju se u TZO Vrbnik (info@vrbnik.hr) od ponedjeljka 21.08., uplatom kotizacija na IBAN TZO Vrbnik:

– Wine Walk, tura po vrbničkim vinarijama: 30,00 € po polazniku (max. 30 osoba)

– Degustacija u Vinotelu Gospoja, ‘Vrbnik, izvor autohtonih vinskih sorti’: 20,00 € po polazniku (max. 30 osoba)

– Wine’n Wool , degustacija u Vrbničkom polju uz radionicu suhog filcanja: 15,00 € (max. 20 osoba)

Dobrodošli na Dane Vina Vrbnik 2023!

Tekst, fotografije: FB događaj 

Prethodni tekst – Cinehill je nova filmska priča. A koju ulogu ima vino otkrit će Kvarner Wines tim

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci