zadnje objave

Mi smo žene. Mi smo majke, kćeri, unuke. Ali ne samo to. Mi smo osobe.

7. ožujka, 19:53 sati

Odlučila sam pustiti misli van u svom Moj dnevniče stilu koji umjesto da zaključam i bacim u zadnju ladicu sasvim suprotno dijelim u bespuće interneta. Istog onog koji mi je proteklih godina i intenzivno zadnjih tjedana zadao toliko muke. Gledajući danas iz ove perspektive na prošlu godinu ona mi djeluje kao milina, a tada mi se činila vrlo izazovnom. Ne radi moje neke situacije nego radi pandemije koja mi sada djeluje kao med i mlijeko naspram ludila koje se događa zadnjih dana. Koliko strahova može proći mislima jedne žene…

Nisam se osjećala dobro otkad je sve ovo počelo, (a tko je), ali odlučila sam si pomoći. Prva stavka, iako ne čitam novine, ne slušam vijesti i ne trujem se medijskim senzacionalizmom, nemojte misliti da nisam upućena. Jesam, taman koliko trebam biti, ali ne vrtim se bjesomučno po strašnim naslovima i ne upijam u sebe medije koje nimalo etički iskorištavaju radi klikova ljudske sudbine. Prvog dana jesam jer sam bila u šoku. Zar je moguće pitala sam se i skakala s jednog portala na drugi tražeći novosti. Taj dan sam kompletno potonula. Nisam se mogla izvući.  Bilo mi je muka. I odlučila sam se sabrati i prestala čitati, čitati, čitati….

Druga stavka važna za zdravlje je unfollow dugme koje nisam u životu toliko puta stisla koliko danas na dnevnoj bazi stišćem. Ponavljam, upućena sam, pratim i sve znam, ali ne dopuštam si da me uzme. Ide li mi? Ponekad da, ponekad ne. Ali želim upravljati sobom, mislima i emocijama. To mogu jedino ako imam kontrolu. Isto kao što čistite kuću moja je preporuka da si dobro očistite društvene mreže. Pustite sadržaje i ljude koji u vama bude dobru emociju, sreću, opuštanje. Hvata li vas nervoza od nekih objava i sadržaja? Pa maknite to! Isto kao što sigurno nećete stati na Korzu uz nekoga tko vam ulijeva lošu vibru, maknut ćete se. Moja je velika preporuka da konzumirate iz online svijeta ono što vas smiruje, usrećuje, inspirira.

Trudim se živjeti svoj život kako najbolje mogu i znam. Ja sam žena 2022 edition i nije mi lako. Znam, nije ni vama jer prolazite isto. Majka 2022 edition i nije mi lako. Znam, nije ni vama jer prolazite isto. Osoba sam 2022 edition, ona koja uz sve oko nas mora naći način da zaviri u sebe i nahrani svoje srce kako bi bila dobra svojim drugim ulogama. Osoba sam koja u ovom vrtlogu vremena mora pronaći mir i nije mi lako. Znam nije ni vama jer prolazite isto.

Pročitala sam jedan divan citat u stilu da majke vladaju svijetom ne bi bilo ratova, puno ljepše sročen, i slažem se u potpunosti. Na ratove ne možemo utjecati, ali nemojte u ovim intenzivnim vremenima biti u ratu sa sobom. Pružite si mir. Čisti mir.

Budite mir sebi. Budite mir obiteljima. Budite mir prijateljima. Suradnicima. Susjedima. Tetama u trgovinama. Učiteljicama u školama. Odgajateljicama u vrtićima. Budite mir.

Dan žena kao prilika da se podsjetimo da…

Drage žene, drage majke, drage osobe, budite jedna drugoj ruka za držanje, rame za plakanje, uši za slušanje, usne za utjehe, zagrljaj za nadanje.

U svijetu koji pokazuje grubo lice samo žena može toplinom srca i ljepotom duše pružiti utočište mislima i nadu našim jutrima.

U svijetu u kojem se taština najokrutnije zaigrala budimo solidarne i povezane. Jer mi nismo samo žene. Nismo samo majke. Nismo samo kćeri. Nismo samo sestre. Mi smo osobe. I ne definiraju nas naše uloge. Definiraju nas naše emocije. Pokažite ih jedna drugoj, jedna drugu sad trebamo.

Sretan vam Dan žena! Jedan je dan koji slavu snagu žene međutim znamo mi, znate vi i znam ja, naša je svaka minuta svakog dana. 🙂

Prijašnja kolumna – Površnosti nalazim, u dubinama se pronalazim

ZADNJE OBJAVE

PRATITE NAS

24,000ObožavateljiLajkaj
10,000PratiteljiSlijedi
108PretplatniciPretplatiti

Ne Propusti

POPULARNI TAGOVI

POPULARNE KATEGORIJE