Ovog vikenda na Krku Dadthlon festival
O

Dadathlon festival, obiteljsko događanje namijenjeno povezivanju očeva i njihove djece kroz sport i zabavu, u Puntu na otoku Krku ove će godine trajati tri dana. Obuhvatit će subotu, nedjelju i ponedjeljak – 29. i 30. travnja te 1. svibnja 2023. godine.

Otvorenje drugog Dadathlon festivala održat će se ispred hotela Park u Puntu u subotu u 10 sati. Sat vremena kasnije počinje Dadathlon Run, utrka duga tri kilometra za tate i djecu. Očevi će u utrci moći trčati s djecom ili ih gurati u kolicima. Mala djeca mogu koristiti bicikle, romobile i slično. Brzina nije važna. Važniji su zajednički trenuci ispunjeni srećom i veseljem.

U nastavku dana mališane i njihove roditelje u Puntu očekuje mnoštvo sportskih, zabavnih i kreativnih sadržaja. Djevojčice i dječaci s tatama će moći igrati nogomet, upoznavati streličarstvo, atletiku i karate, sudjelovati u radionici mažoretkinja, zabaviti se u dvorcu na napuhavanje, baviti se robotikom, okušati se u izradi kolača i sudjelovati u društvenim igrama. Zainteresirani će se moći uključiti i u dramsko-scensku radionicu, a u 17.30 pogledati dječju predstavu Tata slikovnica. Za mame su osmišljeni sadržaji za opuštanje – od yoge do kreativne i radionice izrade mirisnih soli.

Nedjelja dopodne rezervirana je za kulinarski show i Daddyhood kamp. Chef Marin Pleše tate i djecu će podučiti pripremi jednostavnih jela, a Marko Sladić važnim vještinama za boravak u šumi. U 12.30 svi će se sudionici festivala moći počastiti fritajom sa šparogama. U 16 sati Turistička zajednica Punat organizira vođenu šetnju prilagođenu djeci. U 20 sati nastupa bend Cosmophonic.

Ponedjeljak, tj. Praznik rada dan je za biciklijade. U 10 sati kreće MTB biciklijada čija je ruta duga 30 kilometara, a 15 minuta kasnije Obiteljska biciklijada s rutom od 15 kilometara. Poslijepodne slijedi druženje na plaži.

Kotizacija za Dadathlon Run je 15 eura, a svi ostali sadržaji festivala za građane su besplatni.

Utrka Dadathlon u Puntu razvila se iz istoimene utrke koja se 2021. godine održala virtualno. Utrku je pokrenula neprofitna organizacija Daddyhood Europe čiji su osnivači Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni. Daddyhood Europe promiče aktivnu ulogu tate u odgoju djece i ravnopravnu raspodjelu roditeljskih uloga.

Tekst, fotografije: PR

Prethodni tekst – Uskoro na Krku, Dadathlon festival namijenjen povezivanju očeva i djece kroz sport i rekreaciju

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci