Crystal Head kao glavna zvijezda ovogodišnjeg Halloweena
C

Iz godine u godinu Halloween kod nas postaje sve poznatiji običaj. Noć je to kada se u gradu organiziraju brojni partyiji, a sve više ljudi se maskira i slavi noć uoči Dana Svih svetih. U davna vremena strašenjem se tjerala smrt uoči Dana mrtvih, te je običaj maskirati se u mitološke likove, ukrasiti kuću bundevama, paukovima, kosturima, te cijelu večer posvetiti zastrašivanju. Upravo iz tog razloga, u vinotekama Svijet vina od danas počinje zastrašujuća ponuda s Crystal Head vodkom u glavnoj ulozi. Ovo alkoholno piće svjetski popularnog Ghost Busters-a Dan Aykroyd-a, najpoznatije je piće ove lude Noći vještica u svijetu, a na posebnoj ponudi bit će od utorka, 29. listopada do petka, 01. studenog.

Popularni kanadski glumac, nakon uspješnih filmskih hitova kao što su Ghostbusters i The Blues Brothers, Dan Aykroyd, prije desetak godina, zajedno sa umjetnikom Johnom Alexanderom, osmislio je i osnovao Crystal Head brand. Radi se o najčišćoj votki na svijetu, koja u sebi ne sadrži nikakve aditive. Bocu u obliku lubanje dizajnirao je John Alexander, a proizvodi je Bruni Glass, proizvođač stakla u Milanu. Cijela priča nastala je radi nedostatka votke bez aditiva na tržištu, te ju je Aykroyd odlučio napraviti sam. Bocu je Alexander dizajnirao na temelju zajedničke fascinacije obojice legendom o trinaest kristalnih lubanja.

S obzirom na izgled same boce, ova votka jednu od najvećih popularnosti doživljava upravo za vrijeme Halloweena, kada se izvrsno uklapa u svaki zastrašujući ambijent. Okusom se radi o jednoj od najkvalitetnijih votki, čiji proces proizvodnje ostavlja bez daha. Crystal Head za proizvodnju svoje votke ne koristi nikakve aditive – glicerol, citrusno ulje ili šećer, a tvornica i proizvod nosioci su košer certifikata, kao i oznake ‘bez glutena’. U vinotekama Svijet vina od sutra pa sve do petka, 01. studenog, votke Original i Aurora bit će na posebnom popustu, a ekskluzivno će, samo ovaj tjedan, u ponudi biti i Crystal Head čaše.

Priča o Crystal Head vodki započinje u Newfoundlandu u Kanadi, gdje se slatki kukuruz uzgojen u Ontariju, prerađuje i destilira četiri puta kako bi se stvorio neutralni destilat s 95% alkohola. Sirovi destilat se zatim reducira s newfoundlandskom vodom do 40% alkohola, nakon čega se tekućina filtrira sedam puta, od čega tri kroz Herkimer-ove dijamante, kako bi dobili najčišću votku. U kolovozu 2015. izdali su Crystal Head Aurora, votku koja se proizvodi od engleske pšenice iz Sjevernog Yorkshirea. Pšenica se prerađuje i destilira pet puta te se zatim čisti destilat reducira s newfoundlandskom vodom do 40% alkohola. Za razliku od Original Crystal Head vodke, Aurora se filtrira pomoću aktivnog ugljena. Ovo jedinstveno filtriranje traje 6 sati kako bi se uklonile nečistoće. Aurora se filtrira tri puta kroz Herkimer-ove dijamante, te koristi završnu mikro filtraciju prije punjenja u boce.

Posjetite Svijet vina na adresi Vlaška 25 i Prisavlje 2 i obavezno proslavite Noć vještica uz Crystal Head vodku!

Pripremila: Stilueta

KONCEPT MAŽARspot_img

novosti

povezani članci